top of page

Η πρώτη μετά Πάτση δημοσκόπηση. Η απόπειρα ΣΥΡΙΖΑ να ανακινήσει θέμα Μαρέβας και η βόμβα της PEGAΟ Πάτσης ανακατεύει την εκλογική σούπα

 

Καλημέρα σας,


Χθες στο Sketch γράψαμε ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου μετά την υπόθεση Πάτση έδειχναν φθορά της κυβέρνησης από την υπόθεση Πάτση. Η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μας επιβεβαίωσε και δείχνει ότι η εκλογική σούπα ανακατεύεται. Εκεί που η κυβέρνηση ήταν καβάλα στο άλογο και άνοιγε τη διαφορά (πάντα σύμφωνα με την ίδια εταιρεία) , στη χθεσινή δημοσκόπηση η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή στα έγκυρα έφτασε στο 6,3%. Το σημαντικό όμως στις δημοσκοπήσεις έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι αυτό. Το κακό για τη Ν.Δ είναι πως πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά από καιρό που τη φέρνει οριακά κοντά στο 30% με αναγωγή. Για την ακρίβεια η Ν.Δ μετρήθηκε στο 30,4% έναντι 31,3% στην προηγούμενη μέτρηση. 

 

 

Τα απίστευτα με Πάτση

Ο Ανδρέας Πάτσης παραπέμφθηκε χθες στη Δικαιοσύνη από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία κατόπιν εορτής είδε το φως το αληθινό. Το εκπληκτικό είναι ότι σε τέσσερις ημέρες ο έλεγχος έφερε στο φως όσα δεν είχαν έρθει τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Το δεύτερο εκπληκτικό είναι ότι ο Πάτσης παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ακριβώς για τον ίδιον λόγο για τον οποίον η υπόθεσή του αρχειοθετήθηκε.  Πριν από έναν μήνα οι εταιρείες στην Κύπρο ήταν ΟΚ, χθες ήταν αιτία παραπομπής. Το λες και μια κάποια πρόοδο. 

 

Ποιοι φοβούνται το άνοιγμα λογαριασμών 

Για να σοβαρευτούμε. Το σημαντικό είναι ότι πλέον ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Πάτση και των εταιρειών του. Και είναι σημαντικό γιατί από εκεί μπορεί και να προκύψουν πράγματα και θαύματα. Τι εννοώ; Πρώτον ότι από εκεί θα φανεί αν είχε δοσοληψίες με το δημόσιο και αν έχει μπει σε λογαριασμούς του κρατικό χρήμα ενώ ήταν βουλευτής. Σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξει και η διαδικασία έκπτωσής του. Το δεύτερο είναι ότι από εκεί θα δοθεί και απάντηση στο αν και ποιοι άλλοι από το πολιτικό σύστημα είχαν οικονομικές δοσοληψίες μαζί του. Μπορεί και να μην είχαν. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Μαρέβα

Μετά τον Πάτση ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανακινήσει και ζήτημα Μαρέβας Γκραμπόφσκι βάζοντας ξανά στο στόχαστρο τη σύζυγο του Πρωθυπουργού. Να σας πω την αλήθεια δεν είδα στη Νέα Δημοκρατία να ανησυχούν και ιδιαιτέρως. Όπως μου είπαν η υπόθεση έχει ψαχτεί μέχρι εκεί που δεν πάει και η κα Γκραμπόφσκι έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Επιπλέον στην ειδική συνεδρίαση η οποία έγινε για τη σύζυγο του Πρωθυπουργού η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ομοφώνως. Με ψήφο δηλαδή και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Ανησυχία για την EVA

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση για την επερχόμενη κακοκαιρία. Επί της ουσίας είναι η πρώτη μεγάλη αναμενόμενη κακοκαιρία μετά το άνυδρο καλοκαίρι και ο φόβος για καταστροφές είναι μεγάλος. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ανησυχίας σήμερα ήταν να πάει στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Πρωθυπουργός για να μιλήσει για τη λήξη της αντιπυρικής προστασίας. Αναβλήθηκε άρον άρον η ομιλία μόλις ήρθαν τα μαντάτα για την  EVA. Το τελευταίο που ήθελαν ήταν φιέστες.

 

PEGA: Στις ερωτήσεις η είδηση 

Ήρθε χθες στην Αθήνα η εξεταστική του ευρωκοινοβουλίου ονόματι PEGA για τις υποκλοπές και συνάντησε κόσμο και κοσμάκη. Όλοι όσοι κατέθεσαν έβγαλαν ανακοινώσεις αποκαλύπτοντας επί της ουσίας τι είπαν. Κανένας όμως δεν μπήκε στον κόπο να μας πει τι ερωτήθηκε. Δεν είναι ασήμαντο. Όπως μαθαίνω υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση από την εξεταστική, για ένα περίεργο σύστημα, η οποία κλόνισε αρκετά το επιτελείο κόμματος. Το κόμμα δεν είναι αυτό που νομίζετε. Τα στελέχη του έψαχνα να βρουν όλη μέρα να μάθουν αν ισχύει η βόμβα της PEGA , και κυρίως ποιος το κάρφωσε. Θα επανέλθω. 

115 views0 comments
bottom of page