top of page

Το ουσιαστικό για το κόμμα Κασιδιάρη. Η στάση αναμονής των καναλαρχών και η «εκδίκηση» Κοντονή

Καλημέρα σας,
Τι ισχύει για το κόμμα Κασιδιάρη
Η συζήτηση περί Κασιδιάρη και νέου προέδρου στο κόμμα του διεξάγεται υπό το σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα πρίσμα της έλλειψης μελέτης και της επιδερμικής ανάλυσης. Σηκώθηκε πολύς θόρυβος έπειτα από την απόφαση Κασιδιάρη να ορίσει νέο Πρόεδρο. Σαν να μην είχε προνοήσει ο νομοθέτης να θέσει θέμα πραγματικής ηγεσίας στην τροπολογία.

Περιορισμοί και για τον ιδρυτή
Στην ίδια τροπολογία υπάρχουν δυο ακόμα σχετικές αναφορές , οι οποίες καλύπτουν το ζήτημα: Το ανυπέρβλητο για το κόμμα «Έλληνες» ζήτημα της καταδίκης ιδρυτικού μέλους, που ο Κασιδιάρης είναι τέτοιο αλλά και το ότι ως πραγματική ηγεσία νοείται ή και αυτός που έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα. Αρκεί μια βόλτα στο youtube για να δει κάποιος τα βίντεο του Κασιδιάρη από τη φυλακή και να καταλάβει τι εννοεί ο νομοθέτης.
Επιστρέφω στο ουσιαστικό. Το ζήτημα δεν είναι αν ο Κασιδιάρης θα βρει παραθυράκι. Δύσκολο. Το θέμα είναι αν ο Άρειος Πάγος θα κρίνει συνταγματική την τροπολογία ή αν θα δικαιώσει όσους έλεγαν ότι συνταγματικά η τροπολογία κινείται στα όρια του επιτρεπομένου. Στη δεύτερη περίπτωση το πολιτικό σύστημα θα βρεθεί απολογούμενο δέκα ημέρες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στάση αναμονής οι καναλάρχες
Τις τελευταίες ημέρες Υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προβληματίζονται από τη στάση καναλαρχών και ιδοκτητών μεγάλων , παραδοσιακών εκδοτικών συγκροτημάτων. Θεωρούν ότι τηρούν στάση αναμονής και αποφεύγουν να πάρουν θέση. Στη Ν.Δ θεωρούν ότι κάποιοι δημοσκόποι έχουν με ψευδή -ισχυρίζονται οι Νεοδημοκράτες- στοιχεία πείσει καναλάρχες, εκδότες αλλά και γενικώς την οικονομική πιάτα ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί.
Κοντονής με ΠΑΣΟΚ
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο. Με δεδομένο ότι αναφερόμαστε σε μονοεδρική περιφέρεια η υποψηφιότητα Κοντονή, ο οποίος θα τραβήξει και προσωπικούς ψηφοφόρους ισοδυναμεί με βέβαιη απώλεια της έδρας για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις μονοεδρικές το σύστημα είναι πλειοψηφικό. Με τον Κοντονή στο ΠΑΣΟΚ, σενάριο πρωτιάς για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει. Αν ήμασταν κακοί -που δεν είμαστε- θα λέγαμε ότι η απόφασή του ενέχει και μια κάποια εκδικητικότητα.
Δικαίωση
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Πόπη Τσαπανίδου έχει ήδη δικαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να της αναθέσει ρόλο εκπροσώπου του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές.Θεωρούν μάλιστα ότι το δυνατό της σημείο είναι η on camera ανακοινώσεις για την επικαιρότητα και όχι η δια ζώσης αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αντιπάλους. Εξ ου και μετά το debate έχει αραιώσει πολύ τις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Μόνο ένας
Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης , προκειμένου να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πολάκη πως τα έργα στο Ελληνικό δεν έχουν βαλτώσει αλλά προχωρούν κανονικά, οργάνωσε εκδρομή στο Ελληνικό απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του νοτίου τομέα. Από τη Νέα Δημοκρατία δεν πήγε ο Δένδιας που έλειπε στις Βρυξέλλες και ο Καλλιάνος. Ωστόσο από την αντιπολίτευση (όλα τα κόμματα έχουν εκλέξει βουλευτές στη συγκεκριμένη περιφέρεια) ανταποκρίθηκε μόνο ένας , ο Δημήτρης Βαγενάς της Ελληνικής Λύσης. Και όχι μόνο πήγε αλλά δεν δίστασε να μπει και στο μέσο αναμνηστικής οικογενειακής φωτογραφίας με τους Νεοδημοκράτες παίρνοντας αγκαζέ τον Διονύση Χατζηδάκη. Πολιτικά ενδιαφέρον.
54 views0 comments
bottom of page