top of page

Η αναφορά Σκέρτσου και η γκρίνια. Τα τρολ που χτυπούν το opengov και η μεταγραφή Λατινοπούλου
Στην αναφορά του Σκέρτσου


Καλημέρα σας,

Τρεις κι ο κούκος έχουν μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τους τρεις δεν ξέρω, μπορεί να είναι και περισσότεροι αλλά ο κούκος είναι σίγουρα ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ιεραρχικά είναι ο πιο υψηλόβαθμος στην κυβέρνηση από όσους έχουν ξεμείνει στην Ηρώδου του Αττικού . Προφανώς με αυτή την ιδιότητα κάθε μεσημέρι κάνει έναν τηλεφωνικό γύρο στους Υπουργούς ζητώντας να μάθει τη δραστηριότητά τους. Κάτι σαν την αναφορά στον στρατό. 

 

*** 

 

Όχι ότι ανταποκρίνονται και όλοι με θέρμη. Αρχές Αυγούστου δεν είναι κι εύκολο να βγαίνεις στην αναφορά και να δίνεις λογαριασμό. Κάποιοι στράβωσαν και άρχισαν τα μούτρα και τις κακίες. Όπως π.χ μέλος της κυβέρνησης , το οποίο αμέσως μετά το τηλεφώνημα Σκέρτσου τηλεφώνησε σε συνάδελφό του και ρώτησε σκωπτικά: «Σε ποια περιφέρεια εκλέγεται ο κύριος και θα του δώσουμε και λογαριασμό;». Ωχ ωχ ωχ. 

 

Τα τρολ χτυπούν το opengov

 

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αλλά και επικίνδυνη πληροφορία διακινείται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με αυτή τα τρολ  έχουν πάρει εντολή να χτυπήσουν το opengov και τη δημόσια διαβούλευση για τα νομοσχέδια. Το έψαξα λίγο και είδα ότι μάλλον ισχύει καθώς εδώ και έναν μήνα η ορολογία στα σχόλια της διαβούλευσης κάτω από τα νομοσχέδια παραπέμπει σε twitter. Αν καταφέρουν και αποδομήσουν και αυτό τον θεσμό θα είναι καταστροφή.

 

Έρχεται και νομοσχέδιο για τον Τύπο


Εκτός από το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ για το οποίο γράψαμε πρόσφατα, εντός Αυγούστου θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η κυβέρνηση διαλαλεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή τη φορά οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν και δεν θα μείνουν στα λόγια. Τι δηλαδή. Ότι για να πάρει κάποιο μέσο θα πρέπει να είναι ενταγμένο στο σχετικό μητρώο και να καλύπτει εις το διηνεκές και όχι άπαξ υποχρεώσεις όπως ιστορικότητα και ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και ειδικά δημοσιογράφων.  


 

Απόσυρση ή νέα διεθνή καριέρα για τον Γιώργο;


Χθες το Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ενημέρωσε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στη Σοσιαλιστική Διεθνή σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε. Προσπερνώ το ερώτημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;» αφού το καταστατικό είναι συγκεκριμένο και μένω στο ουσιώδες. Το ΚΙΔΗΣΟ απέτυχε. Η προσπάθεια επανεκλογής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέτυχε. Η Σοσιαλιστική Διεθνής τελειώνει. Μήπως έφτασε η ώρα της  απόσυρσης; Ή μήπως η διεθνής  καριέρα έχει κι άλλα επεισόδια όπως μυστηριωδώς επιμένουν οι συνεργάτες του;


Τι ζυγίζει η Ν.Δ για τη Λατινοπούλου


Χθες η διαβόητη Λατινοπούλου ανακοίνωσε την ένταξή της στο κόμμα Μπογδάνου-Φαήλου-Τζήμερου (τυχαία η σειρά).  Στη Νέα Δημοκρατία ασχολήθηκαν αλλά όχι για τον λόγο που νομίζετε. Ούτως ή άλλως θεωρούν ότι με όσα έλεγε και έκανε δεν είχε θέση στη Νέα Δημοκρατία. Άλλο πράγμα ζυγίζουν. 

 

Αν η παρουσία της εκεί και η αυξημένη δραστηριότητά της στα social media θα μπορούσε και τον Κασιδιάρη να περιορίσει και με δεδομένο ότι είναι Θεσσαλονικιά να έκοβε δύναμη από τον Βελόπουλο ει δυνατόν να τον άφηνε και εκτός Βουλής. Όσοι ξέρουν καλά τα εκλογικά γνωρίζουν ότι όσοι περισσότεροι μείνουν εκτός τόσο πιο εύκολη η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Καλά μπάνια


Έφτασε η ώρα να κάνει και η στήλη τις βουτιές της. Από αύριο έναρξη διακοπών. Το Sketch ανανεώνει το ραντεβού για μετά τον Δεκαπενταύγουστο , εκτός κανενός συγκλονιστικού απροόπτου το οποίο θα μας ενώσει ξανά νωρίτερα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το νέο MorningView είναι προ των πυλών. Καλά μπάνια!83 views0 comments
bottom of page