top of page

Γιατί το Μαξίμου πήρε θέση επίθεσης απέναντι στις τράπεζες. Η ασπίδα Μητσοτάκη στον ΠιερρακάκηΚαλημέρα σας,
Η «μεταστροφή» του Μαξίμου για τις τράπεζες
Την περασμένη Δευτέρα από το Λονδίνο ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αδειάζει τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις απειλές περί εκτάκτου φόρου στις τράπεζες , ως άτυπο πέναλτι επειδή δεν δίνουν ανάσα στους δανειολήπτες. Ωστόσο την Παρασκευή το πρωί κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης έγινε Σταϊκούρας και δημοσίως , με ανοικτές τις κάμερες άρχισε να επιτίθεται στις τράπεζες. Η «μεταστροφή», αν υπήρξε τέτοια έχει εξήγηση. Εκλογές.
***
Με δεδομένη και την πίεση της αντιπολίτευσης στο Μαξίμου αντελήφθησαν ότι
τις εκλογές δεν θα τις κρίνουν οι τραπεζίτες, αλλά οι δανειολήπτες που περιμένουν τη στήριξη από την κυβέρνηση, όπως και κάθε πολίτης, που πληρώνει πανάκριβα κάθε συναλλαγή του με τις τράπεζες και οι καταθέσεις του έχουν μηδενική απόδοση. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το σχετικό μήνυμα μετέφερε στο Μαξίμου και ο ίδιος ο Σταϊκούρας. Με ασυνήθιστα έντονο για τον υπουργό Οικονομικών τρόπο.
***
Το περιβάλλον Σταϊκούρα υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι η σκληρή στάση απέναντι στις τράπεζες , πολιτικά , θα αφαιρέσει πολύ ύλη από την κριτική της αντιπολίτευσης.
Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων
Το μεσημέρι του Σαββάτου το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Α’ Αθηνών και του Υφυπουργού Κρατικής Αρωγής Χρήστου Τριαντόπουλου στη Μαγνησία . Αρχίζω από τον δεύτερο. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους έγινε και προκειμένου να σταματήσουν κάποιες διαρροές ανθυποψηφίων του πως ο Τριαντόπουλος το ξανασκέφτεται και δεν θα κατεβεί υποψήφιος. Πληροφορούμαι ότι ήδη το Σάββατο το βράδυ ο Τριαντόπουλος έκανε και το τραπέζι σε παλαιό και «δυνατό» Νεοδημοκράτη της Μαγνησίας.
Ασπίδα στον Πιερρακάκη
Όσον αφορά στον Πιερρακάκη η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έλεγαν πως το Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να υψώσει ασπίδα προστασίας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης θεωρώντας το έργο του ως το μεγαλύτερο asset της κυβέρνησης. Δεν έχουν κι άδικο. Ο ίδιος ο Πιερρακάκης είχε φροντίσει πάντως πριν από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας να ενημερώσει ο ίδιος ιδιωτικώς αρκετούς εκ των υποψηφίων στην Α’ Αθηνών.
Ο εκλογικός Ιούνιος
Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός μίλησε με πάρα πολύ κόσμο. Έκανε εντύπωση μάλιστα σε πολλούς το προφίλ όσων συγκεντρώθηκαν να τον ακούσουν. Δεν ήταν το κλασικό ακροατήριο Οννεδιτών και Δαπιτών φοιτητών. Σε ένα από τα πολλά πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός είπε πως και ο Ιούνιος μια χαρά μήνας είναι για εκλογές.

Προχωρημένες οι συζητήσεις για τα γλυπτά
Η στήλη εδώ και μήνες σας έχει αποκαλύψει ότι πέραν της επενδυτικής βαθμίδας εξίσου μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι και η επιστροφή των γλυπτών ή μέρους αυτών του Παρθενώνα. Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο Ισαάκ Καρυπίδης αποκάλυψε χθες ότι μία από τις λύσεις που συζητούνται είναι και η ίδρυση παραρτήματος του βρετανικού μουσείου στην Αθήνα ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά και η έκθεση σε ξένο έδαφος. Ενδιαφέρουσα η λύση αλλά θα έχει αξία μόνο αν το παράρτημα μπορεί έστω να συστεγαστεί στο μουσείο της Ακρόπολης. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες. Το Σάββατο πάντως διέκρινα και μια μικρή ενόχληση του περιβάλλοντος της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για το ότι δεν συμμετείχε στις συζητήσεις
47 views0 comments
bottom of page