top of page

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πνιγμός της κυβέρνησης σε μια κουταλιά νερό

Καλημέρα σας,
Το τοπίο της 21ης Μαΐου ξεκαθαρίζει
Μετά τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ , χθες και ο Γιάνης Βαρουφάκης διεμήνυσε ότι ούτε σε συγκυβέρνηση πρόκειται να μπει ούτε ψήφο ανοχής να δώσει. Έπειτα από αυτή τη δήλωση το τοπίο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ξεκαθαρίζει αρκετά. Κυβέρνηση είναι σχεδόν απίθανο να προκύψει.
Διαμαρτυρία
Ο Βαρουφάκης ενδεχομένως να προέβη στη δήλωση καθώς βλέπει ότι όσο περνούν οι ημέρες επωφελείται από το αντισυστημικό κλίμα και ενισχύεται.
Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που φτάνουν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου δείχνουν ότι αρκετός κόσμος επιμένει πως στην πρώτη κάλπη θα στείλει μήνυμα διαμαρτυρίας και στους δύο. Εξ ου και τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας φρόντισαν χθες να αναφερθούν στη σημασία της πρώτης κάλπης.
***
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως έδειξαν ότι σε περίπτωση ήττας δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό. Ερωτηθείσα σχετικώς η Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει θα φταίει η παραπλάνηση του κόσμου από την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε: «Μα είναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Κυβερνητικό μπάχαλο με τις ανεξάρτητες αρχές
Σε μια κουταλιά νερό πνίγηκε χθες η κυβέρνηση σε σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές. Η κυβέρνηση θέλησε να φέρει ακαταδίωκτο για το ΕΣΡ για να το θωρακίσει από μηνύσεις όπως αυτές του Στέφανου Χίου και του Κυριάκου Βελόπουλου που τον τελευταίο καιρό κατατίθενται σωρηδόν. Αντί να φέρει όμως διάταξη μόνο για το ΕΣΡ έφερε γενική διάταξη για όλες τις ανεξάρτητες αρχές εξαιρώντας τις περιπτώσεις δόλου και παραβίασης απορρήτου.
Κι ενώ η ρύθμιση για την παραβίαση απορρήτου προϋπήρχε άρα θα μπορούσε εύκολα η κυβέρνηση να την υπερασπιστεί , η αντιπολίτευση με τις φωνές της και τους υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το στόμα της ΑΔΑΕ -επαναλαμβάνω: σχετική ρύθμιση υπήρχε ήδη στον ιδρυτικό νόμο της ΑΔΑΕ- πέτυχε το ακατόρθωτο. Να προκαλέσει άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης. Το σουρεαλιστικό είναι ότι ενώ η διάταξη για δυνατότητα δίωξης μελών ανεξαρτήτων αρχών σε περίπτωση παραβίασης απορρήτου θα αποσυρθεί από τη γενική διάταξη που θα ψηφιστεί , στην ειδική διάταξη για την ΑΔΑΕ θα παραμείνει.
Αδυναμία διαχείρισης
Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια πανεύκολη επικοινωνιακά υπόθεση και να υποστεί ήττα , επιβεβαιώνει αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό. Το κυβερνητικό έργο προχωρά με προχειρότητα. Και όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο αρχίζει και η γκρίνια. Χθες για παράδειγμα ο επισπεύδων του νομοσχεδίου Υπουργός Μάκης Βορίδης διαμαρτυρήθηκε όχι μόνο επειδή δεν τον είχε ενημερώσει κανένας αλλά και επειδή διαφωνεί επί της αρχής με τη διάταξη ως πολέμιος της θέσπισης ακαταδιώκτων. Στο τέλος έριξαν όλοι την ευθύνη στον Π.Πικραμμένο και η υπόθεση τελείωσε.
Η απουσία Χουλιαράκη
Ο άλλοτε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χουλιαράκης έλαμψε δια της απουσίας του από την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’ κατοικίας . Οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια πρόταση με το περιεχόμενο της οποίας δεν συμφωνεί.
Συμμαχία Άδωνη -Θεοδωρικάκου
Αρκούσε μια ανάρτηση του γνωστού επιχειρηματία Ζερβουδάκη για να καταλάβουμε τη συμμαχία Άδωνη-Θεοδωρικάκου. Ο Ζερβουδάκης , επιστήθιος φίλος του Γεωργιάδη συναντήθηκε με τον Θεοδωρικάκο , δήλωσε την απόλυτη στήριξη στην υποψηφιότητα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα νότια και κάλεσε και όλους τους φίλους της Ν.Δ να κάνουν το ίδιο. Ο Άδωνις δεν έχασε ευκαιρία και συμφωνώντας έκανε retweet για να πάρουν όλοι το μήνυμα. Ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Θεοδωρικάκου στα Νότια; Ο Δένδιας. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παζλ.
ΚΟΥΙΖ: Για ποιον Υπουργό της Ν.Δ οι βουλευτές λένε ότι είναι ο πιο γέρος νέος που υπάρχει;
55 views0 comments
bottom of page