top of page

Το πρωθυπουργικό επεισόδιο στο Στρασβούργο. Οι δημοσκοπήσεις για τους «γαλάζιους» στην Α’ Αθηνών

Η μάχη των μαχών στη Βουλή


Καλημέρα σας,

Αν έχετε καιρό να δείτε αγώνα πυγμαχίας συντονιστείτε σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12:00  στο Κανάλι της Βουλής. Η ενημέρωση της Βουλής από τον  Πρωθυπουργό για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης προαναγγέλεται από όλα τα στρατόπεδα ως η μάχη των μαχών, η οποία θα επεκταθεί σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Τι μπορεί να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα; Υποθετικά μιλώντας πάντα, μια ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για νέα μέτρα. 


Επεισόδιο στο Στρασβούργο


Ο Πρωθυπουργός πάντως επέστρεψε από το Στρασβούργο με αρκετά νεύρα. Αφορμή στάθηκε επεισόδιο που είχε με δημοσιογράφο του Euractiv , τον οποίο κατηγόρησε ότι συνεχώς γράφει ψέματα. Για την ακρίβεια χρησιμοποίησε τη λέξη σαχλαμάρες. Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης τον προσβάλει και ο Πρωθυπουργός ανταπάντησε: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε». Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει σήμερα. 


Δημοσκοπήσεις

Χθες, σας έταξα πρωτευουσιάνικα νέα από τις μετρήσεις που παραγγέλνουν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Πάμε. Στην Α΄ Αθηνών κοινός τόπος όλων των μετρήσεων είναι ότι το δίδυμο Κικίλια- Όλγας Κεφαλογιάννη  -με αυτή τη σειρά- δεν απειλείται από κανέναν.  Επίσης, στις περισσότερες  μετρήσεις Θάνος Πλεύρης και Άγγελος Συρίγος κονταροχτυπιούνται για την τρίτη θέση, ενώ ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης. Υπάρχει πάντως και μια μέτρηση που δείχνει τον Νικήτα να είναι κοντά στους άλλους δύο και να δίνει μάχη για την τρίτη θέση . Από εκεί και πέρα το χάος. 

 

*** 

Αυτό που βλέπουν οι δημοσκόποι είναι ότι στον α’ γύρο, της απλής αναλογικής τα κόμματα θα ψηφιστούν από το σκληρό κομματικό ακροατήριο, οπότε οι «σκληροί» κομματικοί έχουν σαφώς περισσότερες ελπίδες εκλογής από τις μεταγραφές ή τους πιο light. 

 

*** 

Στην Α’ Αθηνών η Νέα Δημοκρατία χάνει περίπου 6% σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 . Θεωρείται ότι στον δρόμο προς τις εκλογές μπορεί να το καλύψει. 

 

***

Πληροφορούμαι επίσης ότι στο πλαίσιο αυτών των δημοσκοπήσεων μετρήθηκε και η δυναμική του πρώην Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου σε περίπτωση που επιθυμούσε να κατεβεί με σταυρό. Μαύρα μαντάτα όμως και στην Α’ Αθηνών αλλά και στην Αρκαδία όπου ο Κώστας Βλάσης φαίνεται να παίζει χωρίς αντίπαλο. 

 

***  

Το κόμμα Μπογδάνου -Φαήλου-Τζήμερου δεν δείχνει να περπατάει ούτε στην Α’ Αθηνών όπου θεωρητικά θα είχε δυνάμεις αφού είναι η εκλογική περιφέρεια Μπογδάνου. 


Τι γίνεται στα Δυτικά; 


Έχω νέα όμως και από τη Δυτική Αττική. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατατάσσεται  πρώτος. Δεύτερος με διακριτή αλλά όχι μεγάλη  διαφορά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φαίνεται ότι κατάφερε να χτίσει σχέση με το νεοδημοκρατικό κοινό ενώ τρίτο είναι ο Γιάννης Λοβέρδος. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια πάντως η Ν.Δ δύσκολα θα βγάλει τρίτο βουλευτή. Επίσης στη Δυτική Αττική οι δημοσκόποι βλέπουν μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ , μικρότερη της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλη άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ενδεχομένως εκεί το ΠΑΣΟΚ να σημειώσει και τη μεγαλύτερη άνοδό του. 

Διεθνές ενδιαφέρον για τα εξοπλιστικά Εσχάτως τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και γενικώς οι εταίροι μας αρχίζουν και ασχολούνται σοβαρά με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας. Χθες δημοσίευμα της La Tribune έγραψαν ότι οι Ιταλοί έχουν προβάδισμα έναντι των Γάλλων για τις κορβέτες σημειώνοντας ότι η απόφαση θα είναι πολιτική. Σημειώνω με τη σειρά μου ότι ο Πρωθυπουργός χθες στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε δέκτης γκρίνιας για το εξοπλιστικό δέσιμο με τις Η.Π.Α.206 views0 comments
bottom of page