top of page

Κυρώσεις για τη σπατάλη ενέργειας στο Δημόσιο. Πως καρφώθηκε το Μ.Μ και ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ σε ΜενδώνηΕναλλακτική λύση για την ενέργεια αναζητά το Μαξίμου 

 

Καλημέρα σας , 

 

Χθες το βράδυ και συγκεκριμένα στις 19:11 το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε δελτίο τύπου για τη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ενέργειας υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού. Αρκετή ώρα αργότερα, στις 19:50 διανεμήθηκε ορθή επανάληψη στην οποία το μόνο που είχε αφαιρεθεί από το αρχικό δελτίο ήταν η φράση: «εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών». Οπότε ή το Μαξίμου «καρφώθηκε» και αποκάλυψε ότι όντως εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις ή κάποιος παίκτης ενοχλήθηκε. Τείνω να πιστέψω το πρώτο με δεδομένη και την αποκάλυψη του Gamechanger περί κυριαρχίας του πετρελαίου στη ΔΕΘ. 

 

 

Ανακοινώνει κυρώσεις για σπατάλη ενέργειας ο Βορίδης

Αύριο το πρωί πάντως οι Υπουργοί Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο από το Δημόσιο, όσο και από ιδιώτες. Το Sketch πληροφορείται ότι ο Βορίδης αναμένεται να ανακοινώσει σειρά κυρώσεων σε βάρος των διοικήσεων δημοσίων οργανισμών , οι οποίοι δεν θα επιτύχουν τον στόχο μείωσης ενέργειας και θα εξακολουθούν να σπαταλούν. Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση με το δημόσιο. 

 

 

Έσοδα και πέραν τουρισμού

Αν κάτι πάντως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το χθεσινό briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου -πέρα από την επερχόμενη μαυρίλα που περιέγραψε- είναι ότι η κυβέρνηση αναζητά κι άλλους κλάδους πέραν του τουρισμού για να βρει έσοδα. Αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί στα επιτεύγματα του τουρισμού πρόσθεσε: «Με ανάλογο τρόπο σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε και άλλους τομείς της οικονομίας μας, προκειμένου να βρούμε νέους πρόσθετους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τη στήριξη της κοινωνίας το επόμενο δύσκολο χρονικό διάστημα».

 

***

 

Ο εκπρόσωπος  είπε και  ότι η συγκεκριμένη κρίση χρειάζεται σύνεση, σχέδιο, αποφασιστικότητα, ότι απαιτείται σύμπνοια, αλληλεγγύη και πατριωτισμός. Σχεδόν ό,τι είχε πει το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την επιστροφή του από το Παρίσι και την πτώση της Χούντας.

 

Ενδιαφέρον 

Η Αθήνα μελέτησε προσεκτικά την απόφαση του OΠΕΚ+ για συμβολική μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Δεν είναι τόσο η επίπτωση στις τιμές. Γεωπολιτικό είναι το ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά φαίνεται ότι η Ρωσία χάνει επιρροή στις χώρες της Ασίας. Θυμίζω ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε με τίποτα τη μείωση της παραγωγής.

 


Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Ανδρουλάκης

Σας το έχουμε ξαναπεί. Η κυβέρνηση μπορεί να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ευρώπη όμως η ιστορία των υποκλοπών χτυπά πολύ άσχημα. Χθες το απόγευμα και το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση σε ειδική συνεδρίαση επιτροπής Ανδρουλάκη και Κουκάκη με θύματα υποκλοπών από Ισπανία και Πολωνία. Η εικόνα έξω εξακολουθεί να μην είναι καλή και επηρεάζει τα πάντα. Ακόμα και τις αγορές.

 

 Προσφυγή

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και παντός υπευθύνου σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται  για την ιστορία του «επαναπατρισμού» 161 αρχαιοτήτων κυκλαδικής τέχνης , τα οποία έρχονται μέσω ΜΕΤ Νέας Υόρκης και αφού είχαν περιέλθει στην κατοχή του δισεκατομμυριούχου «συλλέκτη» Λέοναρντ Στερν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ευθέως λόγο για προϊόν αρχαιοκαπηλίας.

 

 Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

Κατατέθηκαν χθες το βράδυ προς κύρωση στη Βουλή τα πρωτόκολλα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία. 82 views0 comments
bottom of page