top of page

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τις παρακολουθήσεις. Τα 106 άτομα και το δίδυμο Τσίπρα-ΧατζηδάκηΦωτιά στο πολιτικό σκηνικό 

 

Καλημέρα σας,


Καυτό Σαββατοκύριακο πέρασε το πολιτικό σύστημα με αφορμή δημοσίευμα του Documento για λίστα ατόμων τα οποία παρακολουθούνταν μεταξύ των οποίων Υπουργοί, σύζυγοί τους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. Η εφημερίδα απέδωσε τις παρακολουθήσεις απευθείας στον Πρωθυπουργό με το Μαξίμου μα απαξιώνει τη λίστα και να ζητά παρέμβαση Δικαιοσύνης. Αυτή ήρθε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να καλεί τον Κώστα Βεξεβάνη να προσκομίσει αποδείξεις και για τα δύο ζητήματα, δηλαδή και για το αν όντως υπήρχαν παρακολουθήσεις αλλά και για το ότι τις έκανε ο Πρωθυπουργός.

 

*** 

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φαίνεται πως γνώριζαν τα πάντα ήδη από το βράδυ της περασμένης Τρίτης . Εξ ου και ο σχετικός συναγερμός και η κατήφεια , η οποία έφτασε μέχρι και τη Βουλή. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που πολλοί εντός της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν για καθυστερημένη αντίδραση. Οι κυβερνητικοί απάντησαν πως δεν ήταν δυνατόν να απαντούν στα τρολ του διαδικτύου και ότι θα περίμεναν να κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα. Ασχέτως του ότι είχαν διαβάσει όλο το ρεπορτάζ από τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

 

 

Η λίστα δεν τελείωσε

Τι περιμένει τώρα το Μαξίμου; Δεν γνωρίζω αν κάποιος τους έχει ενημερώσει αλλά στην κυβέρνηση δείχνουν να έχουν πλήρη εικόνα για το τι θα ακολουθήσει. Επικρατεί η βεβαιότητα ότι η λίστα δεν τελειώνει στα ονόματα των προσώπων που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή. Κάποιοι μιλούν για λίστα με περισσότερα των 100 ατόμων, για 106 μιλούν οι ακριβολόγοι , τα οποία περιλαμβάνει κι άλλα μέλη της κυβέρνησης αλλά και πολλοί επιχειρηματίες. Το θέμα είναι αν και πότε θα υπάρξει η συνέχεια.

 

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης

Μετά από όσα έγιναν και ειπώθηκαν χθες, η κυβέρνηση αποφασίζει να περάσει σήμερα στην αντεπίθεση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα εμφανιστεί στο δελτίο του ΑΝΤ1 με συνέντευξη στον  Νίκο Χατζηνικολάου. Ήδη από χθες το βράδυ οι συνεργάτες του έλεγαν ότι προφανώς και θα αναφερθεί στο ζήτημα .

 

Δίπλα δίπλα στη Λεωφόρο

Κόσμο και κοσμάκη -πολιτικό πάντα- είδα χθες το βράδυ στα επίσημα της Λεωφόρου. Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση , όχι μόνο σε μένα αλλά και σε πολύ κόσμο ήταν η εγγύτητα από την οποία παρακολούθησαν το ματς ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κωστή Χατζηδάκη. Όταν λέμε εγγύτητα μιλάμε ότι τους χώριζαν μόλις 3-4 καθίσματα. Κάπου πιο χαμηλά είδα και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

 

 

Ο Προκόπης , το Καστελόριζο και η Αυστραλία 

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πληροφορία μου ήρθε από την Ωκεανία. Όπως έμαθα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό με επιφανείς Έλληνες της Αυστραλίας για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου το οποίο θα προωθήσει την ελληνικότητα του Καστελόριζου σε όλο τον κόσμο. Δραστήριος ο Πρόεδρος .

 

Γάμοι στη Ρώμη

Εκτός από τις τρικυμίες είχε και κουφέτα το Σαββατοκύριακο. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης νυμφεύθηκε την καλή του Κέλλυ Δρίτσα. Στη Ρώμη, στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Παλατίνο. Το μυστήριο τελέστηκε σε στενό κύκλο. Όταν λέμε στενό, τόσο στενό που ακόμα και κάποιοι στενοί συνεργάτες έμαθαν το μυστήριο από το Instagram. Να ζήσουν και να ευτυχήσουν.  

123 views0 comments
bottom of page