top of page

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για Καμπόσο και Βλάση. Ο καυγάς ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τα δυσοίωνα νέαΚαλημέρα σας
Έξω φρενών με Βλάση στη Νέα Δημοκρατία για το χουνέρι με Καμπόσο.
Όλα τα είχαν στην κυβέρνηση, ο Καμπόσος τους έλειπε. Ο κακός χαμός έγινε χθες με δημοσιεύματα τα οποία έφερναν τον δήμαρχο Άργους πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Καμπόσος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του ίδιου του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 για ρατσιστικά σχόλια που έκανε κατά των Εβραίων έπειτα από τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη. Θα μου συγχωρήσετε την έκταση αλλά έχει ενδιαφέρον.
Προ εκπλήξεως ο Μητσοτάκης
Προχθές , κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη ο βουλευτής της Ν.Δ στην Αρκαδία Κώστας Βλάσης πήρε αγκαζέ τον Πρωθυπουργό και όπως άρχισαν να περπατούν πετάχτηκε από το πουθενά και μπροστά στις κάμερες ο Καμπόσος. «Πρόεδρε από εδώ ο κ. Καμπόσος» είπε ο Βλάσης στον Μητσοτάκη, ο οποίος κατάλαβε τι πήγαν να του στήσουν αλλά μπροστά στις κάμερες δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Ο Βλάσης άρχισε να υμνεί τον δήμαρχο Άργους λέγοντας πόσο αδικη ήταν η διαγραφή του. Ο Πρωθυπουργός θέλοντας να τους αποφύγει ευγενικά είπε ένα «όλα στην ώρα τους» και απομακρύνθηκε.
Ο Καμπόσος θεώρησε ότι πήρε αυτό που ήθελε και προχώρησε σε ανάρτηση ανακοινώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ ετοιμάζει την άρση της διαγραφής του. Το πήραν όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα και το έκαναν σημαία ότι ο Μητσοτάκης επιστρέφει στο κόμμα τον «ρατσιστικό οχετό»
Σε δυσμένεια ο Βλάσης
Η δυσαρέσκεια Μαξίμου και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε μεγάλη. Νωρίς χθες το πρωί όποιος τηλεφωνούσε σχετικώς στο Μαξίμου λάμβανε την απάντηση ότι ο Καμπόσος τα λέει μόνος του. Αργότερα και με την έκταση που πήρε το ζήτημα έβγαλαν διαρροή διάψευσης μέσω Ναυπλίου. Η σκιά όμως έμεινε. Εξ ου και χθες ήταν όλοι έξω φρενών τόσο με τον Καμπόσο όσο και με τον ίδιο τον βουλευτή τους Κώστα Βλάση για τον οποίον θεωρούν ότι επεχείρησε να παγιδεύσει τον Πρωθυπουργό.
Τι συνέβη μια μέρα πριν
Η ιστορία έχει όμως και ουρά. Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη -ω της συμπτώσεως - ο Καμπόσος έκανε στο Άργος τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα των γενοκτονιών. Υπενθυμίζω ότι ο Καμπόσος είχε διαγραφεί και για αντισημιτικά σχόλια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το Μνημείο ήταν μόνο για Έλληνες θύματα. Η απόλυτη σχετικοποίηση των γενοκτονιών. Ποιος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση; Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ας πρόσεχε κι αυτός.
Ο Τρύφων, η Τόνια και ο εξωγήινος
Υπάρχουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι μάλλον δεν πολυθέλουν την προοδευτική διακυβέρνηση. Το αναφέρω διότι χθες στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα απίστευτο επεισόδιο με το ΠΑΣΟΚ. Από το πουθενά άρχισε να ρωτά το ΠΑΣΟΚ αν σε μια πιθανή προοδευτική διακυβέρνηση θα συνεχίσει να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τι το ήθελε; Τον περιέλαβε η Τόνια Αντωνίου, ο καυγάς φούντωσε και στο τέλος ο Τρύφωνας ρωτούσε αν το PSI το έκανε το ΠΑΣΟΚ ή εξωγήινος.
Τι γίνεται στον Βόσπορο;
Προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην Αθήνα η χθεσινή εικόνα στα στενά του Βοσπόρου με δεκάδες πετρελαιοφόρα να υπερσυγκεντρώνονται στα τουρκικά ύδατα καθώς η Άγκυρα ζητεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες να εγγυηθούν την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των πλοίων που διασχίζουν τα Στενά. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που μπήκαν σε ισχύ τη Δευτέρα, τα τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστική κάλυψη, εκτός αν το πετρέλαιο που μεταφέρουν έχει πωληθεί σε τιμή κατώτερη του πλαφόν των 60 δολαρίων το βαρέλι. Για το λόγο αυτό, η Τουρκία ζητά νέες εγγυήσεις ασφάλισης. Ο αριθμός των τάνκερ που έχουν εγκλωβιστεί στέλνει απαισιόδοξα μηνύματα για τη μελλοντική ροή πετρελαίου παγκοσμίως. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές.

Η πανδημία εξακολουθεί να φοβίζει
Μπορεί το ΣτΕ να δικαίωσε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η πανδημία όμως εξακολουθεί να τρομάζει την κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ανέβηκε προχθές στη διαβούλευση παρατείνει όλες τις σχετικές προθεσμίες που είχαν να κάνουν με μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023.
41 views0 comments
bottom of page