top of page

Τα εγκαίνια του IGB, η νέα δημοσκόπηση στην Α’ Αθηνών και οι γαλάζιοι εμφύλιοι ανά την επικράτεια
Εγκαίνια για τον IGB


Καλημέρα σας,

Στη Ροδόπη θα βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός πραγματοποιώντας περιοδεία στον νομό. Στις 12:00 το μεσημέρι θα παραστεί μάλιστα στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB στην Κομοτηνή. Ο αγωγός είναι κομβικής σημασίας για τη Βουλγαρία καθώς σε πολλές περιπτώσεις, οι εξαγωγές αερίου από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία φτάνουν να καλύπτουν το 80% της ημερήσιας κατανάλωσης των γειτόνων.


Μήνυμα Μητσοτάκη σε Υπουργούς

Χθες, γράψαμε ότι μετά το τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι λογικό ότι θα αρχίσει η κουβέντα για ανασχηματισμό. Τη φούντωσε  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , ο οποίος χθες στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είπε ότι δεν θα ανεχθεί μείωση της ταχύτητας του κυβερνητικού έργου. Το μήνυμα ήταν σαφές προς τους Υπουργούς. Και όπου δεν υπάρχει ανοχή, έρχεται αλλαγή. 


Νέα δημοσκόπηση στην Αθήνα

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έκλεισε το παράθυρο πρόωρων εκλογών, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να τρέχουν. Νέα δημοσκόπηση στην Α’ Αθηνών , η οποία μέτρησε και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη τον κατέταξε τρίτο. Πρώτος ο Β.Κικίλιας, δεύτερη η Όλγα Κεφαλογιάννη, τρίτος ο Άγγελος Συρίγος, τέταρτος ο Θάνος Πλεύρης και πέμπτος ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στο ΠΑΣΟΚ μακράν πρώτος ο Κώστας Σκανδαλίδης. 


«Κερδίζει» τους 35-44 ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Στην ίδια δημοσκόπηση Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πίσω από τα ποσοστά του 2019. Στην πρωτεύουσα η Νέα Δημοκρατία χάνει περίπου επτά μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ οκτώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια επιπλέον ηλικιακή ομάδα. Και από εκεί που ήταν κυρίαρχος μόνο στις ηλικίες 17-34, τώρα δείχνει να αποκτά προβάδισμα και στις ηλικίες 35-44. Έχει σημασία καθώς είναι από τα κοινά που πηγαίνουν ευκολότερα στην κάλπη. 

Γαλάζιοι εμφύλιοι ΙΠαλιές καλές εποχές θυμίζει το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Ο «εμφύλιος» βουλευτών και πολιτευτών είναι βγαλμένος από άλλες εποχές. Το αναφέρω με αφορμή επεισόδιο που έγινε χθες στη Χαλκίδα ανάμεσα στον βουλευτή της Ν.Δ Σπύρο Πνευματικό και τη «φρουρά» της «γαλάζιας» πολιτεύτριας Σοφίας Νικολάου. 

 

Βλέποντας ότι η κα Νικολάου συνοδευόταν από έξι αστυνομικούς ο κ. Πνευματικός σήκωσε το κινητό και άρχισε να τους φωτογραφίζει. Η φρουρά τον αντιλήφθηκε και ζήτησε τα στοιχεία του, ο κ. Πνευματικός άρχισε να φωνάζει με ποια θεσμική ιδιότητα οι κ. Νικολάου έχει έξι αστυνομικούς να τη φρουρούν και έγινε χαμός. Το θέμα έφτασε μέχρι το αρχηγείο της αστυνομίας. 


Γαλάζιοι εμφύλιοι ΙΙ

Στην ανατολική Αττική ο εμφύλιος κινήθηκε σε θεσμικό πλαίσιο. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος στην περιοχή Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το Μενίδι υποσχόμενος δύο εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση ναού. 

 

Το έμαθε ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος , ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή και λέει δεν γίνεται να γίνει προεκλογικός αγώνας με τον αντίπαλο να τάζει εκατομμύρια. Και έφυγε καρφί για τη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση κατά του Πέτσα , και συγκεκριμένα από που θα βγουν τα λεφτά σε ποιον λέτε; Στον πολιτικό προϊστάμενο του Πέτσα Μάκη Βορίδη , ο οποίος μαντέψτε. Εκλέγεται και αυτός στην ίδια περιοχή. 


Αποκαλυπτήρια


Χθες σας έγραψα για τη μεταγραφή της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την πρώην Υπουργό Έφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αναμένεται να αποτελέσει την πρόταση του αρμοδίου Υπουργού για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν είναι η μόνη, καθώς την ίδια ώρα ψήνεται κι άλλη μεταγραφή γυναίκας πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για τα ψηφοδέλτια. Επειδή όμως ακόμα είναι στις συζητήσεις ας μην το αποκαλύψουμε. Μη μας κατηγορήσουν ότι το κάψαμε εμείς, αν δεν γίνει. 135 views0 comments
bottom of page