top of page

Η τουρκική απειλή, η πίστη ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση απλής αναλογικής και η μουρμούρα για τον κόουτςΑνησυχία για Τουρκία 

 

Καλημέρα σας , 

 

Μπορώ να πω ότι είναι πρώτη φορά που διαπιστώνω τόσο έντονο φόβο στο κυβερνητικό επιτελείο για τη ρητορική της Τουρκίας.  Κι αυτό γιατί όπως λένε χαρακτηριστικά είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες δείχνουν να εννοούν τις απειλές τους. Ακόμα και για το ότι θα έρθουν βράδυ. Αρκεί να ακούσει κανείς την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βουλή χθες για να καταλάβει. Όταν ο ΥΠΕΞ λέει στη Βουλή ότι δεν υποτιμά αυτές τις δηλώσεις είναι σαν να λέει ευθέως ότι η απειλή για σκηνικό και επί του πεδίου είναι πραγματική. 

 

*** 

Τα επιτελεία πάντως έχουν προετοιμαστεί για κάθε πιθανό ή φαινομενικά απίθανο σχέδιο το οποίο μπορεί να θέσει σε εφαρμογή η Τουρκία για να προκαλέσει επεισόδιο. 

 

*** 

Η χθεσινή ιστορία στον Έβρο με την πληροφορία για 400 μετανάστες σε ελληνική νησίδα στον Έβρο, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε  εντάσσεται από την Αθήνα στο πλαίσιο των τουρκικών τακτικισμών. Κάποιοι πιο προχωρημένοι μίλησαν και για εσκεμμένη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση δυνάμεων σε λάθος σημείο. Η πληροφορία πάντως από την Τουρκία έφυγε.

 

 

Πιστεύει σε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά πιστεύουν σοβαρά ότι το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης με την απλή αναλογική είναι εφικτό. Στη «συμμαχία» υπολογίζουν ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25. Την πεποίθηση τους, τη βασίζουν στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB καθώς μια αναγωγή σε έδρες , η οποία κυκλοφόρησε έδινε άθροισμα 150 εδρών σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25. Τώρα το αν μπορούν όλοι μαζί να συνεννοηθούν και να κάνουν κυβέρνηση άλλου παπά ευαγγέλιο . Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως το πιστεύουν. Εγώ απλώς να σημειώσω ότι στους 150 , αν και εφόσον θα έχει μάλλον και Ανδρέα Λοβέρδο.

 

 

Νεύρα στο αεροδρόμιο

Καπνούς από τα νεύρα έβγαλαν χθες το απόγευμα οι Υπουργοί που ταξίδευαν αεροπορικώς προς Θεσσαλονίκη. Όλοι είχαν λάβει εντολή «κεντρικά» - πιο κεντρικά δεν γίνεται- ότι ενόψει ΔΕΘ θα έπρεπε να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, να μην προκαλέσουν, να είναι προσεκτικοί. Η προτροπή περιελάμβανε και τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. 

 

Έτσι αφού όλοι πέρασαν κανονικά το check in περιμένοντας στην ουρά ήρθε η ώρα να επιβιβαστούν  στο αεροπλάνο. Αντιλαμβάνεστε τον εκνευρισμό όταν είδαν το υπουργικό αυτοκίνητο κορυφαίου Υπουργού να μπαίνει με μεγαλοπρέπεια στην πίστα του αεροδρομίου και να φτάνει μέχρι την πύλη του αεροσκάφους. Πήραν φωτιά τα μηνύματα. 

 

Η εξεταστική τελείωσε χθες

Για όσους δεν το κατάλαβαν η εξεταστική για τις υποκλοπές τελείωσε χθες με την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καλέσει οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα πέραν μιας κλειστής λίστας. Θα το προεκτείνω. Είναι πλέον αμφίβολο και αν θα παραμείνουν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες μέχρι τυπικού τέλους εργασιών και το κυριότερο: αν η επιτροπή θα μπορέσει να συντάξει αξιοπρεπές πόρισμα. 

 

 

Ειρωνείες για τον «κόουτς» Παναγιωτόπουλο 

Πήγαν σύννεφο χθες τα δηκτικά σχόλια κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου . Βρήκε ο αθεόφοβος την όρεξη, ενώ καίγεται το σύμπαν να μπει στο προφίλ της Λίβερπουλ στο Facebook να δώσει οδηγίες στον Κλοπ τι πρέπει να κάνει για να πάρει τα πάνω της η ομάδα. Στη Βουλή οι περισσότεροι γελούσαν, ενώ και στο Μαξίμου έμαθα ότι δεν τρελάθηκαν και από τη χαρά τους με τα καμώματα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

 

 

Φήμες

Κυκλοφόρησε εντόνως χθες στη Βουλή η πληροφορία ότι 20 «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό υπέρ της άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου. Δεν επιβεβαιώθηκε , ούτε διαψεύσθηκε. Ενδεχομένως και να μη χρειάζεται. Σχεδόν 20 ήδη έχουν βγει δημοσίως και πιέζουν το Μαξίμου να επαναφέρει τον νόμο Παυλόπουλου. Κυριακή κοντή γιορτή. 

85 views0 comments
bottom of page