top of page

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βουλή. Κλήση σε Δημητριάδη, Λαβράνο,Μπίζιο και Ντίλιαν. Ερώτημα τι θα κάνουνΚαλούνται στη Βουλή Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος, Ντίλιαν 

 

Καλημέρα σας,


Η είδηση προέκυψε αργά χθες το βράδυ και προμηνύεται ραγδαίες εξελίξεις στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι κατάφερε να συγκεντρώσει σε ενιαίο κείμενο τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (2/5 των μελών της επιτροπής) ο οποίος του δίνει το δικαίωμα να καλέσει προς ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον τέως γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη  και τους επιχειρηματίες , οι οποίοι καταγγέλλεται ότι εμπορεύονταν το Predator -αφανείς ιδιοκτήτες των εταιρειών Krikel και Intellexa τους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Φέλιξ Μπίζιο και Γιάννη Λαβράνο αλλά και τον Ισραηλινό Ταλ Ντίλιαν που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την Intellexa. 

 

Προσωποποιημένες οι κλήσεις 

Το αίτημα δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμα και αύριο κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Και εκεί η Ν.Δ θα βρεθεί ενώπιον μείζονος διλλήματος. Θα επιμείνει να εγείρει ενστάσεις ή βλέποντας ότι δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής θα αλλάξει στάση και θα στηρίξει το αίτημα προκειμένου να πείσει ότι θέλει να πέσει φως στην υπόθεση. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι όλα δείχνουν πως το αίτημα θα περιλαμβάνει κλήσεις προσωποποιημένες. Όχι όπως έγινε στην εξεταστική που οι εταιρείες έστειλαν νομίμους εκπροσώπους. 

 

Θα κληθούν. Θα βρεθούν;

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας μόλις διαπιστώσει ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία θα προχωρήσει άμεσα στις κλήσεις πιθανότατα για την εβδομάδα η οποία θα αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου. Το θέμα όμως είναι άλλο. Άντε και τις έστειλε τις κλήσεις. Και τον Δημητριάδη πες τον βρίσκει εύκολα. Αν οι υπόλοιποι βρίσκονται -όπως φημολογείται στο εξωτερικό- η υπόθεση κινδυνεύει να οδηγηθεί σε φιάσκο. Ποιος θα τους υποχρεώσει να μπουν στο αεροπλάνο ; Ακόμα και το όπλο της βίαιης προσαγωγής δεν θα υφίσταται.

 

Νέα εμφάνιση Καραμανλή

Μιας και ανέφερα την 21η Νοεμβρίου να σας πω ότι μια μέρα πριν, στις 20 ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη στη Λάρισα. Μαθαίνω ότι δεν έχει προγραμματιστεί να μιλήσει. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όμως ακόμα και μια έκφραση του προσώπου λέει πολλά. 

 

 

Η πρόταση δυσπιστίας και οι εκλογές

Ακουγόταν έντονα ήδη από την περασμένη Παρασκευή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλόγως και της διάστασης που θα έπαιρνε το πρωτοσέλιδο του Documento θα φλέρταρε με πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την ελπίδα να προκαλούσε ρήγμα. Η πρόταση όχι απλώς δεν ήρθε αλλά επί της ουσίας απορρίφθηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ . Ο Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Ν.Χατζηνικολάου προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την υποβάλει λέγοντας ότι θα έπαιρνε εκκωφαντική απάντηση. 

 

Κάποιοι , οι οποίοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις υποστήριξαν ότι αυτό που εννοούσε ο Μητσοτάκης ήταν πως πρώτα θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και αμέσως μετά θα προκήρυσσε εκλογές για να λάβει και την εμπιστοσύνη του λαού. Αφού δεν έγινε τίποτα από αυτά δεν νομίζω ότι έχει νόημα και να τα συζητάμε. 

 

 

 

Ο Μανιάτης και οι περιφέρειες

Το όνομα του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Σαμαρά -έχει αξία αυτό- Γιάννη Μανιάτη ήρθε τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα. Τα σενάρια τον φέρνουν υποψήφιο περιφερειάρχη . Αλλά ακόμα και αυτά είναι ενδεικτικά του χάους που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό. Το ένα έλεγε ότι θα κατεβεί υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Λογικό ακούγεται. Το δεύτερο ότι θα κατεβεί για περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Έβαλα κάποιον και του τηλεφώνησε και πνίγηκε από τα γέλια ο άνθρωπος. Δεν ξέρω όμως με ποιο από τα δύο σενάρια. 

 

 

153 views0 comments
bottom of page