top of page

Ανάσα στο οικονομικό επιτελείο από την απόφαση για τους servicers. Οι ανακοινώσεις για τα κοιτάσματα

Καλημέρα σας,
Τα πολιτικά απόνερα της απόφασης για τους servicers
Ο Άρειος Πάγος με συντριπτική πλειοψηφία άναψε χθες το πράσινο φως στους servicers να διενεργούν πλειστηριασμούς με βάση τον νόμο του 2003. Στο οικονομικό επιτελείο πήραν μεγάλη ανάσα . Σε διαφορετική περίπτωση ο Υπουργός Οικονομικών θα βρισκόταν ενώπιον τεράστιου διλήμματος. Ή να πάει στη Βουλή και να καταθέσει τροπολογία για να ξεπεραστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, εξέλιξη η οποία θα ήταν καταστροφική σε προεκλογική περίοδο ή να μην κάνει τίποτα. Το δεύτερο σενάριο θα σήμαινε αντίο στην επενδυτική βαθμίδα , αντίο και στην οικονομία καθώς αν δεν ερχόταν τροπολογία και θα έπεφταν οι εγγυήσεις του Ηρακλή άρα φούσκωμα στο δημόσιο χρέος και δεν θα ξαναπλήρωνε κανένας.
Στο οικονομικό επιτελείο πάντως υποστηρίζουν ότι και οι πλειστηριασμοί δεν είχαν σταματήσει και ο Υπουργός Οικονομικών δικαιώθηκε για το ότι δεν έσπευσε να φέρει τροπολογία πριν από την απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου.

Έρχονται ανακοινώσεις για κοιτάσματα
Ήταν στις 7 του περασμένου Νοεμβρίου όταν πρώτη φορά γράψαμε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται τον Μάρτιο για ανακοινώσεις σε σχέση με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της Κρήτης. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Οι πληροφορίες λένε ότι κάτι καλό έχει βρεθεί. Η στήλη επιμένει στην πληροφορία πως έρχονται ανακοινώσεις πριν από τις εκλογές.

Ούτε βλέμμα
Κάθε μέρα που περνά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Με αφορμή την κοινή τους παρουσία στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών . Ούτε βλέμμα δεν αντήλλαξαν. Για να καταλάβετε τι εννοώ, μέχρι και διαρροή υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόσταση ανάμεσά τους δικαιολογείται και από το ότι ο μεν Τσίπρας ταξίδεψε στην οικονομική θέση ενώ ο Ανδρουλάκης business class. Τόσο καλό το κλίμα.
«Γαλάζια» μαχαίρια part II
Όταν χθες έγραψα για την αιχμή Κικίλια κατά Πιερρακάκη δεν φανταζόμουν ότι όλη μέρα θα κατακλυζόμουν από τηλεφωνήματα για τον χαμό που επικρατεί στη «γαλάζια» Α’ Αθηνών. Όλοι εναντίον όλων και στη μέση ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. Όπως μαθαίνω τις τελευταίες ημέρες ο Μαρινάκης τα «άκουσε» καθώς με την κατηγορία ότι το κόμμα υπερπροβάλει και δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του σε συγκεκριμένους υποψηφίους. Και τα «άκουσε» από εν ενεργεία βουλευτές.

***
Υπήρξε και μια πληροφορία ότι έπεσαν τηλεφωνήματα κεντρικά ώστε να μην έχει επιτυχία συγκέντρωση υποψηφίου αλλά μάλλον διαψεύδεται. Γενικώς η Α’ Αθηνών απαιτεί ποπ κορν. Οι περισσότεροι ψάχνονται για συμμαχίες. Και το κάνουν φανερά με αποτέλεσμα οι ανθυποψήφιοί τους να το μαθαίνουν και να γίνεται χαμός.
***
Κρατήστε ότι οι σεισμοί στην Τουρκία και η υποχώρηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά ενδέχεται να έχει αντίκτυπο σε υπερπατριώτες και ειδήμονες των ελληνοτουρκικών υποψηφίους.
Μουρμούρα για Μενδώνη-Γιατρομανωλάκη
Είναι έντονος ο προβληματισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για όσα συμβαίνουν στον χώρο του Πολιτισμού. Οι συνεχείς παραιτήσεις καθηγητών στο Εθνικό Θέατρο και στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δεν πέρασαν απαρατήρητες . Καλές οι εξηγήσεις Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη αλλά όσο δεν φέρνουν αποτέλεσμα είναι σαν να μην υπάρχουν. Κι επειδή θέατρα και σκηνές υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο που θα ήθελαν οι βουλευτές είναι σε κάθε παράσταση να στέλνεται και αντικυβερνητικό μήνυμα.
Αρνήθηκε την έδρα ο Φραγκάκης
Κάτι είχαμε «μυριστεί» χθες όταν μόνοι σε όλο το διαδίκτυο βάλαμε και ένα -εκτός απροόπτου- στο ότι ο γ.γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης θα καταλάβει τη θέση του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη στη Βουλή. Ο Φραγκάκης αποφάσισε να αρνηθεί -σπάνιο για οποιονδήποτε Έλληνα- την έδρα και να παραμείνει στον ΕΟΤ προκειμένου να συνεχίσει το εκεί έργο του. Βουλευτής Χανίων θα ορκιστεί ο β’ αναπληρωματικός στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Γιάννης Κασσελάκης.

Μεταγραφή ψάλτη
Μεταγραφών συνέχεια. Στη Νέα Δημοκρατία ανήκει από χθες ο Σπύρος Καρανικόλας μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η Νέα Δημοκρατία με τη μεταγραφή αυτή απέκτησε και ψάλτη. Κι αυτό γιατί ο Καρανικόλας ψέλνει κάθε Κυριακή στη Φανερωμένη στον Χολαργό. Αριστερός ψάλτης.
42 views0 comments
bottom of page