top of page

Η σκανδαλολογία δυσχεραίνει τις συναινέσεις. Η παρέμβαση Γεραπετρίτη για να ηρεμήσει ο Παναθηναϊκός

Καλημέρα σας,
Η σκανδαλολογία δυσχεραίνει τις συναινέσεις
Ό,τι συζητήθηκε για πολιτικά συζητήθηκε. Εφ εξής η προεκλογική περίοδος θα διολισθήσει σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση , θα κυριαρχείται από τα τετριμμένα και θα ασχολείται με σκάνδαλα και προσωπικές επιθέσεις. Υπό αυτά τα δεδομένα η συναίνεση ακόμα και για τα προφανή , όπως η οικονομική πορεία της χώρας καθίσταται άλυτη εξίσωση. Ο Στουρνάρας το ζήτησε αλλά δεν το βλέπω. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μείνει αμέτοχο στη σύγκρουση Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν η πόλωση συνεχιστεί δύσκολα δεν θα μπει στον χορό.
Μπάχαλο με την τροπολογία
Το μπάχαλο γύρω από την τροπολογία για τη συμμετοχή κομμάτων σε εκλογές έχει δύο αιτίες. Η πρώτη είναι η τακτική της κυβέρνησης της Ν.Δ κάθε τρεις και λίγο να διορθώνει την τροπολογία, σαν κάτι να ξέχασε, σαν κάτι να μην έλαβε υπ’όψιν, σαν να έδειξε προχειρότητα, σαν κάτι ξαφνικά να ανακάλυψε. Ευλόγως γεννάται καχυποψία. Η δεύτερη -για να μην ξεχνιόμαστε- είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αναζητείτο κατάλληλη αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη. Αν είχαμε φτάσει σε στάδιο αμετάκλητης απόφασης δεν θα χρειαζόταν άλλη συζήτηση. Ούτε τροπολογία.
Ελληνικός σουρεαλισμός
Ο ελληνικός σουρεαλισμός δεν έχει όριο. Χθες ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου αντέδρασε με δημόσια (!) δήλωση στην τροπολογία της κυβέρνησης. Ο Υπουργός Εσωτερικών του απάντησε, επίσης με δημόσια δήλωση ότι τους δικαστές δεν τους έχουμε για να νομοθετούν αλλά για να εφαρμόζουν νόμους. Υπέροχο. Καλύτερο κι από τους μεθυσμένους (;) Πολωνούς διαιτητές του ΑΕΚ-Άρης.
Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα ψήφιζε την τροπολογία, αναμένεται σήμερα να καταθέσει νέα πρόταση για να υπάρξει εκτόνωση στην κόντρα της κυβέρνησης με τον Άρειο Πάγο. Ο Ευ.Βενιζέλος ήδη χθες πρότεινε παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, θεωρώντας ότι ο Αντιπρόεδρος Χρ.Τζανερίκος θα θέσει εαυτόν εκτός κάθε διαδικασίας.
Γιατί αποχώρησε η Αγαθοπούλου;
Αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ με την εν ενεργεία βουλευτή Κιλκίς να εγκαταλείπει την εκλογική μάχη στο παρά πέντε επειδή δεν της άρεσε το ψηφοδέλτιο στον νομό δεν έχει προηγούμενο. Κι όμως. Η Αγγελική Αγαθοπούλου αποσύρθηκε επειδή στα ψηφοδέλτια μπήκε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Παύλος Τονικίδης. Προ μηνών η Αγαθοπούλου είχε καταθέσει γραπτώς την αντίθεσή της με την υποψηφιότητα Τονικίδη κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- ότι δεν είχε την πρέπουσα στάση στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αποχωρεί ο Θ.Μαρτίνος από το Άγιον Όρος;
Η αποχώρηση της βουλευτού της Ν.Δ Γεωργίας Μαρτίνου από την πολιτική δεν είναι η μόνη αποχώρηση της οικογένειας. Στην κυβέρνηση έχουν ενημερωθεί σχετικώς ότι ο πατέρας της , εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος θα ήθελε να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Αγίου Όρους. Ο φόρτος εργασίας είναι η μόνη αιτία.
Γεραπετρίτης αδειάζει Αυγενάκη
Η κυβέρνηση αποφάσισε σε προεκλογικό χρόνο να κλείσει το μέτωπο τόσο με τον ποδοσφαιρικό όσο και με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ρυθμίζοντας τα γηπεδικά ζητήματα και των δύο. Το δεύτερο μέτωπο ήταν σαφώς πιο δύσκολο. Και δεν φταίει άλλος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη , ο οποίος με συνέντευξη στην Κρήτη όχι απλώς άρχισε τα μπρος πίσω σε σχέση μάλιστα με ψηφισμένη τροπολογία αλλά χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί επιτέθηκε και προσωπικά στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Επειδή όμως ο Γιαννακόπουλος παρά το έκρυθμο του χαρακτήρα του δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός, αλλά και ΒΙΑΝΕΞ , δηλαδή κεφάλαιο για τη χώρα, παρενέβη ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καθησυχάζοντας τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι το γήπεδο μαζί με τους χώρους στάθμευσης θα παραχωρηθεί στην ομάδα όπως ορίζει η ψηφισμένη από τη Βουλή τροπολογία.
Στηρίζει Παππά
Μιας και αναφέρθηκα στον Παναθηναϊκό, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επέλεξε, στον δήμο Αθηναίων να στηρίξει την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Νίκου Παππά. Αφήνω στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, αν δηλαδή έχει τύχη ή δεν έχει. Το ότι ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να στηρίξει ένα μη πολιτικό πρόσωπο λέει πολλά. Σαν να μην ήθελε δηλαδή κανείς μέσα από το κόμμα να κατεβεί για δήμαρχος στην Αθήνα.
51 views0 comments
bottom of page