top of page

Παραγραφή αξιοποίνου στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα εγκαίνια στον Πειραιά και τα κακά μαντάτα για ΛιβύηΠαύση ποινικής δίωξης φέρνει η ρύθμιση οφειλών

 

Καλημέρα σας,


Τέλος στην ποινική δίωξη, παραγραφή του αξιοποίνου μέχρι και αναστολή εκτέλεσης ποινής για όσες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο αναρτήθηκε στη διαβούλευση. Η διάταξη μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι η ρύθμιση έρχεται ανεξαρτήτως ειδικότερου νομοθετικού πλαισίου που τυχόν διέπει τις οφειλές.

Με λίγα λόγια όποιος ρυθμίσει οφειλές, η ποινική δίωξη παύει, η δικογραφία μπαίνει στο αρχείο και αναστέλλεται η εκτέλεση ποινής που έχει επιβληθεί ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, αυτή διακόπτεται. Χαράς ευαγγέλια για εκατοντάδες -για να μην πω χιλιάδες- ενδιαφερομένους .

Ψηφίζεται τέλος Οκτωβρίου

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις, οι οποίες, από 1ης.1.2023 μέχρι και τις 31.12.2023, θα μετατρέψουν συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει νόμος του Κράτους στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Θερμαίνεται το κλίμα νοτίως της Κρήτης

Τα όσα έγιναν στην Πράγα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ερντογάν τα πληροφορηθήκατε. Το κλίμα έχει αρχίσει να θερμαίνεται επικίνδυνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη χθες στην Αίγυπτο και σε συνομιλίες που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Σούκρυ συμφώνησαν πως η θητεία της κυβέρνησης της Λιβύης έχει «λήξει» και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες και να δεσμεύει τη χώρα. Τα νέα που έρχονται όμως δεν είναι καλά. Δημοσίευμα ιταλικού μέσου -η Ιταλία γνωρίζει άριστα την περιοχή- το οποίο απασχόλησε εντόνως την Αθήνα ανέφερε χθες ότι η Λιβύη παραχώρησε τα πετρέλαιά της στην Τουρκία με αντάλλαγμα στρατιωτική προστασία.

Με Μητσοτάκη τα εγκαίνια στον Πειραιά

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , ο οποίος αναμένεται να εκφωνήσει και ομιλία θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά. Η εκδήλωση θα γίνει στον σταθμό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ορθόν μιας και η σύνδεση με μια από τις ομορφότερες θεατρικές αίθουσες της χώρας θα γίνει ευκολότερη για όλους. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για τον σταθμό που βάφτηκε κίτρινος και έχει προκαλέσει την μήνη των ερυθρόλευκων Πειραιωτών.

Κεκλεισμένων των θυρών

Πολύ κοντά στην απόφαση να κλείσει τις κάμερες όταν το πόρισμα της εξεταστικής συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται η πλειοψηφία . Το σκεπτικό λέει ότι εφόσον όλες οι διαδικασίες πήγαν με απόρρητο δεν γίνεται στην Ολομέλεια να βγουν όλα φόρα παρτίδα σε πανελλαδική μετάδοση. Η άποψη πάντως δεν έχει βρει υποστηρικτές σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κορυφαία -αλλά κορυφαίο- στέλεχός της μου έλεγε την Παρασκευή ότι «αν οι δικοί μας θέλουν ένα θέμα που είναι 15ο στην ατζέντα να το κάνουν πρώτο ας το κάνουν».

Κυριακάτικη αναταραχή

Να είναι Κυριακή πρωί, να είσαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κι εκεί που πίνεις τον καφέ σου ήρεμα να ακούς τον Γιώργο Τσίπρα στην τηλεόραση να λέει ότι ο συντάκτης στους Financial Times ή είχε πάρει ναρκωτικά (sic) ή ήταν πληρωμένος για να γράψει θετικό άρθρο για την Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σαν να λέμε πήρες φόρα και γκρέμισες ό,τι προσπαθούσε να χτίσει τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ επάνω σε αρνητικά για την κυβέρνηση δημοσιεύματα του ξένου τύπου. Προκάλεσε τεράστια αναταραχή το ζήτημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
82 views0 comments
bottom of page