top of page

Το «ελάτε να με συλλάβετε» του Τσίπρα εγκαινιάζει περίοδο ακτιβισμού



Καλημέρα σας,
Ο Τσίπρας επέλεξε τον ακτιβισμό
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες ότι παραιτείται από τη βουλευτική του ασυλία ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να τον συλλάβει αν θεωρεί ότι παρανομεί . Αφορμή στάθηκε η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως η ΑΔΑΕ στην οποία είχε απευθυνθεί ο Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις δεν έχει καμία αρμοδιότητα εκ του νόμου.
Άριστα 10 στην επικοινωνία
Προσπερνώ το ότι κανένας βουλευτής δεν μπορεί μόνος του να παραιτηθεί από την ασυλία του και μόνο η Βουλή μπορεί να δώσει σχετική άδεια και μένω στο πολιτικό συμπέρασμα. Ο Τσίπρας πήρε 10 στην επικοινωνία επιλέγοντας όμως τον ακτιβισμό. Θα μπορούσε κάλλιστα να προσφύγει στο ΣτΕ προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα του νόμου της Ν.Δ. Επέλεξε τον ακτιβισμό και τις παλικαριές του «ελάτε να με συλλάβετε». Και όπως όλα δείχνουν ήταν μόνο η αρχή εξ όσων θα δούμε μέχρι τις εκλογές από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η είδηση Ράμμου
Μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση επί του θέματος χάθηκε και η είδηση που έβγαλε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην ανακοίνωσή του. Καταλήγοντας ο κ. Ράμμος ανέφερε ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα υπάρξει εκτενής ανακοίνωση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ επί των θεμάτων του ελέγχου στους παρόχους. Με κεκαλυμμένο τρόπο υποστήριξε ότι ο έλεγχος επί των παρόχων έχει ολοκληρωθεί.Θυμίζω ότι σχετικά στοιχεία ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας.
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το timing Ντογιάκου
Η αλήθεια είναι ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν με πολύ καλό μάτι τη γνωμοδότηση Ντογιάκου. Δεν αναφέρομαι επί της ουσίας. Η γνωμοδότηση ήρθε σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση θεωρούσε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων είχε τελειώσει . Και κάπως έτσι το θέμα ξαναφούντωσε και μπήκε για τα καλά στην ατζέντα της πολιτικής σύγκρουσης. Αλλά και όσον αφορά στο περιεχόμενο ο Ντογιάκος δικαίωσε το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ πως ο νόμος της Ν.Δ επιχειρεί να βγάλει εκτός παιχνιδιού την ΑΔΑΕ.
***
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το δημοσίευμα της Haaretz πως πράκτορες ακόμα και από το Μπαγκλαντές εκπαιδεύονταν στην Ελλάδα επί του Predator. Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να αποκαταστήσει την πληγείσα φήμη της στο εξωτερικό.
«Γαλάζιος» εμφύλιος στην Πελοπόννησο
Την ώρα που στην Πελοπόννησο οι φήμες οργιάζουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κατεβάσει ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά ο νυν «γαλάζιος» περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έστειλε χθες μήνυμα στο σαμαρικό στρατόπεδο. Άλλαξε για μια ακόμα φορά τους αντιπεριφερειάρχες «καρατομώντας» δυο ακραιφνώς σαμαρικούς. Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη. Ο «γαλάζιος» εμφύλιος στην Πελοπόννησο είναι γεγονός και μένει να δούμε την κατάληξή του. Ειδικά στην περίπτωση της Μεσσηνίας ο αντικαταστάτης θεωρείται «μητσοτακικός».
Περί γλυπτών
Μεταφέρω κάτι αρκετά ενδιαφέρον το οποίο διάβασα στον βρετανικό Τύπο και ενδεχομένως δείχνει ότι το ζήτημα των γλυπτών μπαίνει σε έναν δρόμο. «Ο George Osborne -ανέφερε το δημοσίευμα- ανησυχεί, ωστόσο, ότι το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να μείνει πίσω από την μεταβαλλόμενη μουσειακή κουλτούρα. Μπορεί να βρεθεί απομονωμένο και να χάσει δωρητές, αν ακολουθήσει ένα δρόμο ενάντια στο ρεύμα». Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Δεν θα ήταν θαυμάσιο αν μπορούσε να βρεθεί στο προσκήνιο κι αυτό κάνοντας μια συμφωνία για τα Γλυπτά;». Αν αυτό απηχεί τις απόψεις του προέδρου του βρετανικού μουσείου υπάρχει ελπίδα.
Κάτι ψήνεται
Κάτι ετοιμάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναφέρομαι σε νομοθετική διάταξη , η οποία θα έρθει πριν από τις εκλογές και θα αφορά στις εκλογές. Με δεδομένο ότι οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο εκτιμώ ότι δεν αφορά στα ήδη γνωστά, δηλαδή σε αποδήμους και αποκλεισμό Κασιδιάρη αλλά σε κάτι άλλο.
43 views0 comments
bottom of page