top of page

Στη Ραφήνα σήμερα ο πρωθυπουργός. Η επανεμφάνιση Καραμανλή και το δείπνο Τσούνη- Κικίλια στο Ναύπλιο
Με αεροπλάνα και βαπόρια


Καλημέρα σας,

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί τις περιοχές της Κρωπίας, της Παιανίας, των Σπάτων Αρτέμιδος και της Ραφήνας. Αν οι συνθήκες και τα χρονοδιαγράμματα το επιτρέψουν το πρόγραμμα λέει ότι ο Πρωθυπουργός θα μπει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να συνομιλήσει με τουρίστες ενώ λίγη ώρα αργότερα το ίδιο θα κάνει και στο λιμάνι της Ραφήνας με κόσμο που θα ταξιδεύει για Κυκλάδες. 

 

*** 

Πολλοί ήσυχοι είναι αρκετοί Υπουργοί ότι δεν κινδυνεύει η θέση τους και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει ανασχηματισμό γιατί δεν έχει πάγκο. Ας κρατήσουν μικρό καλάθι.


Τελευταία μάχη

Η τελευταία σπουδαία κοινοβουλευτική «μάχη» πριν από τις θερινές διακοπές είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις διοικήσεις στα ΑΕΙ. Η συζήτηση αρχίζει την Τετάρτη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας και στη Βουλή οι περισσότεροι σκέφτονται μόνο τα μπάνια.


Επανεμφάνιση Καραμανλή

Πολύ θόρυβο προκαλεί στην πολιτική πιάτσα η νέα δημόσια εμφάνιση και ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στο Περιστέρι και θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τη μία οι «καραμανλικοί» οι οποίοι οργανώθηκαν με πολλά τηλεφωνήματα, από την άλλη όσοι απόρησαν -επίσης με πολλά τηλεφωνήματα μέσα  στο ΣΚ- τι θέλει και επανεμφανίζεται δεν ήθελε και πολύ να ξεσπάσει θόρυβος. Ας ηρεμήσουν άπαντες. Για τον φίλο του Σταύρο θα μιλήσει ο Πρόεδρος. 


Το τριήμερο Τσούνη στο Ναύπλιο

 

Το Sketch έχει απλωμένες κεραίες στην Αργολίδα. Θα το διαπιστώσετε και στην πορεία. Κάπως έτσι ήταν αδύνατο να μου διαφύγει ότι ο πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης πέρασε τριήμερο στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Παρασκευή βράδυ συνέφαγε με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον επιφανή Ελληνοαμερικανό Έντυ Ζεμενίδη στον διάσημο «Σαβούρα» στην παραλία του Ναυπλίου.

 

***

Σάββατο πρωί η παρέα χωρίς τον Βασίλη Κικίλια αλλά με την προσθήκη γνωστού δημοσιογράφου ο οποίος ήταν χρόνια ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον έκανε τα μπάνια της στην Καραθώνα. Δεν ήταν και δύσκολο να τους εντοπίσει κανείς με σκάφος του λιμενικού και τόσα αυτοκίνητα ασφαλείας να τους προσέχουν. Σάββατο βράδυ η παρέα κατευθύνθηκε προς Άργος για φαγητό στη Σπηλιά. Έχω να σας πω ότι ο Τζωρτζ δεν αρνήθηκε φωτογραφία σε κανέναν. 

Δεν προσελκύει το δημόσιο Μεγάλους πονοκεφάλους αντιμετωπίζει ο Μάκης Βορίδης μετά φυσικά τον κορονοϊό, ο οποίος δεν τον ταλαιπώρησε και πολύ. Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο πρέπει να καλυφθούν θέσεις στις αποκεντρωμένες διοικήσεις αλλά και σε ανεξάρητες αρχές. Με το τουφέκι τα ψάχνουν  τα στελέχη. Η αλήθεια είναι ότι όποιος έχει τα προσόντα που απαιτούν οι θέσεις βγαίνει στην αγορά και απολαμβάνει πολύ υψηλότερες απολαβές. 

Φουλάρουν οι λιγνίτες 

Το βράδυ -κανόνας πλέον- της Παρασκευής κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο κύρωσης  της προγραμματικής σύμβασης του Δημοσίου με τις εταιρείες «Μετάβαση ΑΕ» και «ΔΕΗ ΑΕ» για την περιβαλλοντική αποκατάσταση Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης. Εκεί δίνεται το πράσινο φως στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συνεχίσει τη δραστηριότητα της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής της ακόμα και εντός των πυρήνων των Ζωνών Απολιγνιτοποίησης για όσο χρόνο πραγματοποιείται στις εκτάσεις αυτές η λιγνιτική δραστηριότητα, για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.108 views0 comments
bottom of page