top of page

Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ. Aδειασμα του Θ.Πλεύρη στον πατέρα του και ιταλικός σύμμαχος για ΛιβύηΧάθηκαν στη μετάφραση στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Καλημέρα σας,


Λίγο πριν από τις εννιά χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της πορισματικής του θέσης επί των εργασιών της εξεταστικής για τις υποκλοπές. Όποιος διαβάσει το κείμενο αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Πρωθυπουργού. Οι μόνοι που δεν το κατάλαβαν ήταν οι συντάκτες του κειμένου. Έσπασαν τα τηλέφωνα από τον ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ ότι δεν εννοούμε πως θα ζητήσουμε προκαταρκτική κατά του Πρωθυπουργού. Πως γίνεται αυτό όταν ζητάς προκαταρκτική, όταν τον κατονομάζεις και λες ότι γνώριζε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν.

Αυτοπαγιδεύτηκαν

Το θέμα είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοπαγιδεύτηκαν. Από τη στιγμή που στο πόρισμα υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα με προκαταρκτική όλοι πλέον περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει και τη σχετική πρόταση. Άμεσα. Κι επειδή τα όσα είχαν κάνει στην υπόθεση Novartis με τις δέκα κάλπες για τα δέκα πρόσωπα είναι νωπά θα πρέπει τώρα να κατονομάσουν και τα πρόσωπα για τα οποία θα ζητήσουν έρευνα για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες. Κατά το Σύνταγμα αυτά τα πρόσωπα θα πρέπει να είναι μέλη κυβέρνησης. Ούτε ο Δημητριάδης μπορεί να είναι ούτε ο Κοντολέων. Για να δούμε. Θα καταθέσουν πρόταση;

Εξεταστική τέλος

Κατά τα λοιπά τα κόμματα κατέθεσαν χθες τις θέσεις πορίσματος. Έκπληξη επί της ουσίας δεν υπήρξε. Η Ν.Δ υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα , οι υπόλοιποι καταγγέλλουν συγκάλυψη. Έχει ένα ενδιαφέρον ότι η Ν.Δ επιχειρεί να αποδώσει τον Ανδρουλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υποβάθμισε τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον έχει το ότι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του θύματος δηλαδή, επέλεξε χθες να μη δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του.

Επιμένει στην επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ο Τσίπρας

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό με θέμα την ακρίβεια κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Η κίνηση έχει διττή ερμηνεία. Και ουσίας αλλά και πολιτικής στόχευσης. Αφ’ενός ο Τσίπρας επιθυμεί να υπενθυμίζει συνεχώς τη δική του θέση. Δηλαδή επανακρατικοποίηση ΔΕΗ , περαιτέρω φορολόγηση των ενεργειακών παικτών και μείωση φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα. Αφ’ετέρου όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει στην πόλωση και στο δίπολο με τη Νέα Δημοκρατία. Συνεχή τετ α τετ με τον Μητσοτάκη δηλαδή. Ό,τι χειρότερο για τα μικρά κόμματα.

Ο Πλεύρης αδειάζει Πλεύρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε χθες για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και απάντησε μιλώντας για απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με όσα μαθαίνω τον Κώστα Πλεύρη αδειάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και ο γιος του Θάνος Πλεύρης. Ο Υπουργός Υγείας σε όποιον τον ρωτά λέει ότι η κίνηση του πατέρα του είναι απαράδεκτη και ότι μόλις την είδε αισθάνθηκε αγανάκτηση. Πληροφορούμαι ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει και δημόσια τοποθέτηση με την οποία θα διαχωρίζει τη θέση του από τα φιλοναζιστικά καμώματα του πατέρα του.

Ιταλική παρέμβαση

Η Αθήνα αναμένει και ιταλική παρέμβαση για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο. Για την ακρίβεια αναμένει ότι η Ιταλία θα αποδειχθεί ο πιο ισχυρός της σύμμαχος για την καταγγελία της συμφωνίας. Όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά επειδή ο λιβυκός ενεργειακός πλούτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα ιταλικά συμφέροντα. Οπότε το να πρέπει να συνεννοηθούν με τον Ερντογάν για το τι θα γίνεται στη Λιβύη μοιάζει με εφιάλτη.

Μαζί Μητσοτάκης – Σαμαράς στον Πειραιά

Μια εβδομάδα κράτησαν τα «μούτρα» Σαμαρά στον Μητσοτάκη. Την περασμένη Τρίτη ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όμως χθες ήταν κανονικά στα εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά. Και με κόκκινη γραβάτα παρακαλώ. Τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Το μεγαλύτερο πλήγμα για Καραμανλή και Σαμαρά ήταν ότι η απουσία τους από τη συνεδρίαση της Κ.Ο πέρασε στα ψιλά.


84 views0 comments
bottom of page