top of page

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι εκλογές με ακριβά τρόφιμα. Επισπεύδεται η απόφαση του Αρείου Πάγου

Καλημέρα σας,
Εκλογές με ακριβά τρόφιμα
Μετά τις εκλογές βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου ομαλοποίηση των τιμών. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η ενεργειακή ακρίβεια της περσινής χρονιάς αντανακλάται τώρα στις τιμές των προϊόντων και ειδικά των τροφίμων τα οποία αποτελούν και το μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εξομάλυνση θα επέλθει στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 , άρα στις εκλογές θα πάμε με τις ίδιες υψηλές τιμές. Έχει την αξία του.
Νωρίτερα η ανακήρυξη συνδυασμών.
Ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει νωρίτερα του αναμενομένου στη διάλυση της Βουλής προκειμένου να υπάρξει λίγο μεγαλύτερη άνεση στις προθεσμίες που προβλέπει το προεδρικό διάταγμα των εκλογών. Η απόφαση για διάλυση της Βουλής στις 22 και όχι στις 24 Απριλίου φέρνει εγγύτερα και την κρίση του Αρείου Πάγου για τον Κασιδιάρη. Αμέσως μετά την Πρωτομαγιά. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε χθες μόνο από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συζήτηση κυριάρχησε η σύγκρουση Τσίπρα-Βορίδη με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι η τροπολογία της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική -δεν το έχει υποστηρίξει κανένας συνταγματολόγος- και τον δεύτερο να του απαντά ότι δίνει επιχειρήματα στον Κασιδιάρη. Κάπως έτσι η Βουλή ολοκλήρωσε τις εργασίες της και αναμένει τώρα την τυπική διάλυσή της.

Η κίνηση των 13
Με μίνι αντάρτικο «γαλάζιων» βουλευτών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής. Ούτε ένας , ούτε δυο αλλά 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -ήταν κι άλλοι αλλά προφανώς φοβήθηκαν – υπέγραψαν τροπολογία για την εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδα 4 στρεμμάτων και άνω. Μόνο που τη ρύθμιση μια μέρα προηγουμένως την είχε «κόψει» ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Η κίνηση των 13 -σχετική ερώτηση είχε καταθέσει μια μέρα πριν και ο Γιώργος Βλάχος- προκάλεσε συναγερμό με τον γραμματέα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα να καλεί στο γραφείο του τον πρώτο υπογράφοντα Μίλτο Χρυσομάλλη. Λίγη ώρα αργότερα η τροπολογία απεσύρθη μετά μουρμούρας.

Φιάσκο η διάταξη για τους απόδημους
Η στήλη είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για το φιάσκο της πλατφόρμας των αποδήμων. Η αρχική υποχώρηση της Ν.Δ προκειμένου να επιτευχθεί το απαιτούμενο 200 οδήγησε σε διάταξη αλυσιτελή. Οι συμβιβασμοί είχαν ως αποτέλεσμα αντί για ένα εκατομμύριο αποδήμους που εκτιμούσαν οι υπεύθυνοι του αρμοδίου τμήματος της Ν.Δ -ένας Θεός ξέρει τι όνειρο είχαν δει- εν τέλει να εγκριθεί η εγγραφή μόλις 20.000 αποδήμων. Φιάσκο.
Κατσάδα στον Αντώναρο
Ούτε μια εβδομάδα δεν άντεξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος και την έκανε την γκάφα. Σε συνέντευξή του χθες στον Real FM χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως απολειφάδι της πολιτικής ζωής. Στην Κουμουνδούρου έγιναν έξω φρενών θεωρώντας ότι ο Αντώναρος προσπαθεί να τινάξει στον αέρα την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ , ό,τι δηλαδή ακριβώς επιχειρεί και η Νέα Δημοκρατία. Έπεσε κατσάδα άνωθεν και ο Αντώναρος ανασκεύασε. Το αν και ποιον έπεισε είναι άλλο θέμα.
Τι δίνουν οι στοιχηματικές
Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά πάνω από 3% και ποσοστά κοντά στο 33% βλέπουν αυτή την ώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες είναι προφανές ότι παραγγέλνουν και αυτές τις δικές τους δημοσκοπήσεις. Η απλή νίκη της Ν.Δ δίνεται πλέον σε χαμηλότατα ποσοστά της τάξης του 1.10 ή 1.15 . Παράλληλα οι περισσότερες εταιρείες βλέπουν ως πιθανότερο σενάριο το ΠΑΣΟΚ να πιάσει διψήφια ποσοστά.
35 views0 comments
bottom of page