top of page

Η ικανοποίηση για Στυλιανίδη, το τηλεφώνημα στον Μάτζικ και η ομιλία Καραμανλή που δεν εκφωνήθηκε
Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη διαχείριση των πυρκαγιών


Καλημέρα σας,

Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο στο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Ενδεχομένως να πρόκειται και για ανακούφιση λόγω της αμφιβολίας που κυριαρχούσε για το αν ο Χρ. Στυλιανίδης θα τα καταφέρει. Χθες πάντως όλες οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο άμεσα και εντός της ίδιας ημέρας με την ικανοποίηση για τις επιδόσεις Στυλιανίδη να είναι έκδηλες.  Προς το παρόν τα πράγματα πάνε καλά με το Μέγαρο μάλιστα να φροντίζει να διαφημίζει τις επιδόσεις. 


Τηλεφώνημα στον Μάτζικ 

Το καλό κλίμα στο Μαξίμου ίσως να έπαιξε ρόλο και στο τηλεφώνημα που έκανε ο Πρωθυπουργός χθες το μεσημέρι στον «θρύλο» Μάτζικ Τζόνσον για να τον ευχαριστήσει για τις αναρτήσεις του από τις διακοπές του στην Ελλάδα. Κι αν δεν ήταν ο Μάτζικ που αποκάλυψε το τηλεφώνημα το Μαξίμου δεν θα το έδινε στη δημοσιότητα. Τώρα αν είχε προλάβει ο Μητσοτάκης να τον δει live την εποχή των Lakers όταν ο ίδιος σπούδαζε στο Χάρβαρντ θα σας γελάσω.


Ποιος θέλει απένταξη; 

Στη δυσμένεια του Μαξίμου μαθαίνω ότι πέφτει κορυφαίος Υπουργός του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος επιθυμεί και πιέζει για την απένταξη από τον αναπτυξιακό νόμο μεγάλων επενδύσεων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Με δεδομένο ότι η αντίδραση από τους μεγάλους ξενοδόχους θα είναι σφοδρή, βλέπω τον Υπουργό να μένει με μια ακόμα στενοχώρια από το Μαξίμου. Δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα.


Το απόλυτο μπάχαλο με Καραμανλή

 

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε χθες στο Περιστέρι για την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκοι. Αρκετοί όμως πήγαν και για να ακούσουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να μιλάει για τον φίλο του. Έμειναν με την προσμονή. Η διαχείριση των ομιλιών ήταν κάκιστη , με αποτέλεσμα η εκδήλωση να βγει εκτός χρόνου και ο κόσμος που ήθελε να ακούσει μουσική να αρχίσει  να δυσανασχετεί. Έμπειρος ο Καραμανλής έπιασε αμέσως το κλίμα και διαμήνυσε ότι σεβόμενος τον κόσμο που ήθελε να ακούσει Ξαρχάκο δεν θα μιλήσει. 

 

***

Τι θα έλεγε

 

Έχασαν έτσι την ευκαιρία  να ακούσουν και το φινάλε της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την ομιλία που είχε διανεμηθεί ο πρώην Πρωθυπουργός θα έκλεινε λέγοντας. : «Στον ζοφερό ορίζοντα της εποχής μας με τις παγκόσμιες προκλήσεις του πολέμου, της κλιματικής αλλαγής, των κοινωνικών ανισοτήτων, έχουμε όλοι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να ακούσουμε «κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός». Το ότι δεν εκφωνήθηκε δεν σημαίνει ότι δεν γράφτηκε κιόλας . Όπως και οι πολλές αιχμές προς τη Δύση.

 

Αποδοκιμασίες για Γκάγκα


Δύσκολες ώρες πέρασε χθες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με τις αποδοκιμασίες ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. «Γκάγκα ντροπή σου, πεινάν συνάδελφοί σου» της φώναζαν . Που να ήξεραν ότι η Μίνα δίνει μάχη για να επιστρέψουν. Το αναφέρω διότι όπως πληροφορήθηκα χθες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το «Έλενα». 

Κάποια στιγμή δυο νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν επιστρέψει με πιστοποιητικό νόσησης πολύ ευγενικά τον ρώτησαν αν θα  επιστρέψουν κανονικά. 

 

*** 

Επίσης ευγενικά ο Πλεύρης απάντησε, ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή της . Και εκεί ήρθε η κεραμίδα από τους ανεμβολίαστους: «Μα την περασμένη εβδομάδα που ήρθε εδώ η κα Γκάγκα μας είπε ότι θα επιστρέψουμε και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις» . Κόκκαλο ο Πλεύρης. 

 

Κακά μαντάτα από τον Έβρο 

Κακά μαντάτα ήρθαν στην κυβέρνηση από τον Έβρο. Η μείωση πωλήσεων στα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή έχει ξεπεράσει το 30%. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν κάθε μέρα το τελωνείο μπαίνουν για λίγο στην Τουρκία , γεμίζουν ρεζερβουάρ με τιμή βενζίνης κοντά στο 1,40 το λίτρο και επιστρέφουν. Το θέμα έφτασε προ ημερών και στη Βουλή χωρίς να υπάρχει απάντηση. Το μόνο που τους έλειπε είναι να αρχίσουν να κλείνουν και πρατήρια. 


132 views0 comments
bottom of page