top of page

Η χώρα επιστρέφει στο 2010. Η επιστροφή στο σκληρό ροκ και το ακραίο σενάριο για τις εκλογές

Καλημέρα σας,
Η χώρα επιστρέφει στο 2010
Ο Βαρουφάκης εδάρη αγρίως στα Εξάρχεια. Ο Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκε σε διαδήλωση στο Ίλιον. Ο Ρουβίκωνας «επισκέφθηκε» το σπίτι του πρώην Υπουργού Κ. Καραμανλή και πέταξε τρικάκια. Όλα αυτά μέσα σε δύο ημέρες. Δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να καταλάβουμε ότι η κοινωνία στρέφεται στα άκρα και ότι η χώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις πιο μαύρες περιόδους των μνημονίων όταν οι βουλευτές έφευγαν από τη Βουλή μέσω Εθνικού Κήπου.
Δεν αποκλείεται τίποτα
Σε αυτό το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν βάλει κάτω τις ημερομηνίες του Μαξίμου και ψάχνουν να βρουν την καταλληλότερη για τη διεξαγωγή των πρώτων εκλογών. 14 , 21, ή 28 Μαΐου; Καλά πληροφορημένη πηγή μου μετέφερε ότι αν δεν έρθουν και οι επόμενες δημοσκοπήσεις , οι οποίες θα δώσουν και καλύτερη εικόνα κανένας δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστη εκτίμηση. Αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται τίποτα. Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο εξάντλησης της τετραετίας και διεξαγωγής πρώτων εκλογών στα τέλη Ιουλίου. Ακραίο αλλά δεν αποκλείεται τίποτα.
Εκκαθάριση ψηφοδελτίων
Πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη γράφαμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε δώσει άτυπη εντολή στους υποψηφίους να πέσουν οι τόνοι και να ακολουθήσουν προεκλογική τακτική η οποία δεν θα προκαλεί. Ο στόχος ήταν να μην ενοχληθούν οι μετριοπαθείς αναποφάσιστοι. Με τη δεξαμενή των αναποφασίστων να γεμίζει εντυπωσιακά μετά τα Τέμπη η εντολή όχι απλώς ανανεώνεται αλλά όπως πληροφορούμαι επεκτείνεται και σε επαναπροσδιορισμό ψηφοδελτίων στην ίδια λογική. Κάπως έτσι κόπηκε η Σοφία Νικολάου.
Η απόσυρση του Κοντογιαννόπουλου από την Ηλεία είναι άλλη ιστορία. Εκεί παίζει καθοριστικό ρόλο η κάθοδος Αβραμόπουλου. Αν τελικά γίνει.
Σήμερα η απόφαση για Βουλή
Σήμερα στις 11:30 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να προγραμματίσει το πότε ο έχων τη διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τον σιδηρόδρομο. Η Ν.Δ ζήτησε από τον Χρήστο Σπίρτζη να παραστεί σε κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για το αν στην επιτροπή θα παραστεί ο επί σχεδόν 4 χρόνια Υπουργός Κώστας Καραμανλής.
Εκρηκτικό κλίμα
Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι κρίσιμη. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το ζήτημα των σιδηροδρόμων στη Βουλή σε συνδυασμό με το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους «δικούς του» πως η ανακωχή τελείωσε επαναφέρει το πολιτικό σύστημα σε κλίμα ακραίας πόλωσης. Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται ακόμα σε βέρτιγκο από τις πρώτες δημοσκοπήσεις και ψάχνουν να βρουν πως θα συσπειρώσουν ξανά το κοινό τους. Οι σκληροί και των δύο στρατοπέδων προτείνουν επίθεση κι ό,τι βγει . Δύσκολη εξίσωση. Σε κάθε περίπτωση ό,τι χειρότερο για την οικονομία. Και κάπως έτσι αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι Στουρνάρα, Κουτεντάκη και λοιπόν για αστάθεια.
51 views0 comments
bottom of page