top of page

Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση ο Τζανερίκος. Το μπάσιμο Μητσοτάκη στο γυναικείο κοινό

Καλημέρα σας,

Αγκαλιάστηκαν , φιλήθηκαν , ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον καλή προσωπική πάντα επιτυχία και αποχαιρετίστηκαν οι λίγοι βουλευτές που είχαν απομείνει στην Αθήνα . Η Βουλή ολοκλήρωσε ουσιαστικά τις εργασίες της και περιμένει την τυπική διάλυσή της στις 22 Απριλίου.

Φωτιές από Τζανερίκο

Ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τμήματος που θα λάμβανε την απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές έβαλε χθες φωτιά στο πολιτικό σκηνικό δηλώνοντας στο ieidiseis πως πέραν του κ. Γεραπετρίτη υπήρξε και δεύτερη παρέμβαση από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα για να κοπεί ο Κασιδιάρης από τις εκλογές. Υποστηρίζει μάλιστα ότι του δόθηκε υπόσχεση για αντάλλαγμα -προφανώς θέση- απειλώντας να αποκαλύψει το όνομά του αν η κυβέρνηση επιμείνει να το διαψεύδει.

Στο Μαξίμου η συνάντηση

Σε σχέση πάντως με τα όσα είχαν αρχικώς κυκλοφορήσει, από τη δήλωση Τζανερίκου διαπίστωσα ότι ούτε εξωθεσμικές παρεμβάσεις υπήρξαν , ούτε βόλτες σε καφενεία. Ο ίδιος ο Τζανερίκος υποστηρίζει πως ο Γεραπετρίτης τον κάλεσε στο γραφείο του στο Μαξίμου και τον ρώτησε αν έχει να προτείνει κάτι προς ενίσχυση του νομικού πλαισίου για το κόμμα Κασιδιάρη. Μέχρι εκεί. Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει πως η δική του απάντηση ήταν πως το νομικό πλαίσιο ήταν επαρκές και δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα χρήζουν εξηγήσεων.

Μπάσιμο στο γυναικείο κοινό

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι να δώσει μεγάλο βάρος σε ειδικά κοινά. Μετά τα βιντεάκια στο tik tok για το οποίο είπε ότι δεν έχει την εφαρμογή στο κινητό αλλά και ότι έχει απαγορεύσει και στους υπουργούς του να την έχουν, και τη συνέντευξη στη Νefeli Meg με στόχο τους νέους χθες έδωσε συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη. Στόχος το γυναικείο κοινό. Υπήρξαν πάρα πολλές οι αναφορές του Πρωθυπουργού στα μέτρα ενίσχυσης των γυναικών αλλά και στη σύζυγο, τη μητέρα, τις αδερφές του και τις κόρες του.

Ελεύθερη με βραχιολάκι η Καϊλή

Ραγδαίες ήταν χθες οι εξελίξεις με την Εύα Καϊλή καθώς με πρωτοβουλία του ανακριτή και μια μέρα πριν να παρουσιαστεί στον δικαστή της αφέθηκε ελεύθερη με κατ’ οίκον περιορισμό και «βραχιολάκι». Η εξέλιξε προκάλεσε έκπληξη καθώς με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες η Καϊλή αρνείτο επιμόνως να παραδεχθεί την παραμικρή εμπλοκή της στο σκάνδαλο.

Εκτός και ο Χειμάρας

Εκτός της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου έθεσε εαυτόν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ στη Φθιώτιδα Θέμης Χειμάρας έπειτα από τη νέα διαρροή εγγράφων για συμπληρωματική εξέταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αποσύρεται προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης ώστε να μην επιτρέψει να μείνει η παραμικρή σκιά στο πρόσωπό του. Είναι δεδομένο ωστόσο πως η απόφαση δεν ήταν αποκλειστικά δική του.

Μεγάλη επιστροφή;

Για εκπλήξεις προετοιμάζουν οι περισσότεροι δημοσκόποι στις πρώτες μετρήσεις , οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν μετά το Πάσχα. Οι εκπλήξεις αφορούν στα χαμηλά στρώματα πέριξ του 3%. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν συνεχώς ανοδική τάση για ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει να αρχίζει να φλερτάρει βάσιμα με την επιστροφή της στη Βουλή. Αυτή θα είναι πράγματι μεγάλη επιστροφή.

Αθανασίου vs Πιπίνη

Γαλάζιος εμφύλιος προέλυψε στη Λέσβο με το προεκλογικό σποτάκι του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας , δημοσιογράφου, συμβούλου του Μαξίμου επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής Ιάσωνα Πιπίνη. Ο Πιπίνης έκανε ένα σποτάκι με πρωταγωνιστή τον Ρένο Χαραλαμπίδη σε ρόλο παλαιού τύπου κομματάρχη και τον ίδιο στον ρόλο του αδέκαστου που θα πολεμήσει αυτό το σύστημα. Μόνο που στο πρόσωπο του Ρένου Χαραλαμπίδη ο νυν βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου «είδε» τον εαυτό του θεωρώντας ότι ο Πιπίνης τον φωτογραφίζει. Και έγινε έξω φρενών. Πόλεμος.

Καλό Πάσχα

Η στήλη εύχεται σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση . Θα ξαναβρεθούμε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα

48 views0 comments
bottom of page