top of page

Η προσοχή του Μαξίμου στο Εσκί Σεχίρ , τα υπουργικά νεύρα και το ΠΑΣΟΚ στο tik tok
Το βλέμμα του Μαξίμου στο Εσκί Σεχίρ


Καλημέρα σας,

Η μάχη του Εσκί Σεχίρ αποτελεί σημείο αναφοράς στη θρυλική ελληνική στρατιωτική ιστορία. Τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα παρακολουθεί την περιοχή με ιδιαίτερη προσοχή και πρώιμο προβληματισμό λόγω της είδησης πως ανακαλύφθηκε εκεί ένα τεράστιο απόθεμα σπάνιων γαιών. Η έκταση που έχει λάβει η είδηση  και η επισήμανση, ότι η αξιοποίηση του αποθέματος θα μπορούσε να επιφέρει την πολυπόθητη παγκόσμια απεξάρτηση της πράσινης βιομηχανίας από την Κίνα προκαλεί πονοκέφαλο . Οικονομικά, γεωπολιτικά και διπλωματικά το ζήτημα θεωρείται τεράστιο σε σχέση με τα ανταλλάγματα που μπορεί να ζητήσει και να λάβει η Τουρκία. 

 


Υπουργικά νεύρα 


Τεταμένη είναι το τελευταίο διάστημα η σχέση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Αιτία -πληροφορούμαι- είναι η άρνηση του πρώτου να εγκρίνει μια Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς με συνέπεια ο Καραμανλής να ζει τον εφιάλτη των απεργιακών κινητοποιήσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου. Οι εργαζόμενοι έχουν διαμηνύσει ότι εφόσον δεν υπογραφεί μέσα στον Ιούλιο η Σύμβαση θα ξεκινήσουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις. 

 

Ενδιαφέρον για την Οδησσό 


Επίσκεψη , η οποία δεν είχε ανακοινωθεί πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Οδησσό. Θυμίζουμε, ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί πως μόλις σιγήσουν τα όπλα θα πρωτοστατήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες θα αναλάβουν δράση σε μια πόλη, η οποία και για ιστορικούς λόγους ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα.


«Βόμβα» Βερναρδάκη στον Τσίπρα


 Ας υποθέσουμε ότι είστε ο Αλέξης Τσίπρας. Εσείς προετοιμάζεστε για μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία και το κόμμα σας για τη μεγάλη μάχη στη Βουλή για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κι έρχεται ο Βερναρδάκης την παραμονή της έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια και αποκαλεί την Υπουργό Παιδείας «Πισπιρίγκου της Δημόσιας Εκπαίδευσης». Και στα γκρεμίζει όλα. Ο Βερναρδάκης έφτασε ένα βήμα πριν από τη διαγραφή. Κι όμως τη γλίτωσε.  Όπως καταλαβαίνετε, οι ομιλίες των Νεοδημοκρατών σήμερα στη Βουλή θα αρχίζουν με Βερναρδάκη.

 

***


Nέα συμφωνία με κλινικάρχες για τον Covid

 

Αλλάζουν όλα στο πεδίο της νοσηλείας για ασθενείς covid. Το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές να αναπτύσσουν δικές τους , αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες covid χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του κράτους. Περισσότερα από Σεπτέμβριο. 

 

Φοβήθηκε προβοκάτσια ο Καραμανλής


Μεγάλη ήταν η απογοήτευση των καραμανλικών, οι οποίοι πήγαν προχθές το βράδυ στο Περιστέρι για να ακούσουν τον πρώην Πρωθυπουργό να μιλά στην εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο. Ο Καραμανλής αποφάσισε τελευταία στιγμή να μη μιλήσει επικαλούμενος την εξάντληση της αντοχής του κόσμου, ο οποίος πήγε να ακούσει τη συναυλία και εν τέλει άκουγε ομιλίες. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι στην απόφαση μέτρησε και κάποιες περίεργες κινήσεις που είδε και μαρτυρούσαν προβοκάτσια.

 

 

ΠΑΣΟΚ και στο tik tok


Επίθεση φιλίας στα νεανικά κοινά και ειδικά σε ηλικίες 12-17 ετών προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται το προσεχές διάστημα και ο επίσημος λογαριασμός του κόμματος στο tik tok. Καλές οι αναρτήσεις και η πλακίτσα  για το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά θα πρέπει η νεολαία να μάθει  και ποιος είναι πρόεδρος στο νυν ΠΑΣΟΚ.  Γιατί όπως έμαθα σε μια μέτρηση που έγινε σε πιτσιρικάδες και μάλιστα με επιλογή φωτογραφίας για το ποιος είναι Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για τον πρόεδρο Νίκο. 

 

**

Παρεμπιπτόντως, στο ΠΑΣΟΚ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις 26 Ιουλίου οπότε και θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα χρόνια της κρίσης. Κάτι μου λέει ότι θα ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο.


71 views0 comments
bottom of page