top of page

Το μήνυμα Μακρόν, η δύσκολη απόφαση Τασούλα και η ποινικοποίηση των κακόβουλων λογισμικώνΔιπλή ανακούφιση

 

Καλημέρα σας , 

 

Η χθεσινή δήλωση του Προέδρου Μακρόν ότι η Γαλλία στηρίζει με σαφήνεια την κυριαρχία της Ελλάδας και δεν θα επιτρέψει καμία αναταραχή στην ανατολική Μεσόγειο έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση από την Αθήνα. Για δύο λόγους. Ο πρώτος προφανής. Η Γαλλία επί της ουσίας -κατά την Αθήνα- έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα να μη σκεφτεί επιθετική ενέργεια διότι θα τη βρει μπροστά της.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον χάρηκαν στο Μαξίμου είναι ότι πρόκειται και περί προσωπικής στήριξης στον Κ.Μητσοτάκη, τον οποίον χθες τα περισσότερα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου δεν υποδέχθηκαν και με διθυράμβους. Η ιστορία των υποκλοπών έχει πλήξει το προφίλ του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Κάποιοι του εισηγούνται σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ του εξωτερικού . Και να μιλήσει στη γλώσσα τους.

Ποινικό αδίκημα η εμπορία κακόβουλου λογισμικού

Η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator. Σε αυτό το πλαίσιο το επόμενο βήμα είναι να μετατρέψει σε ποινικό αδίκημα ακόμα και την εμπορία , όχι μόνο τη χρήση, στη χώρα κακόβουλου λογισμικού παγίδευσης τηλεφώνων. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Μένει να εξακριβωθεί ποιο θα είναι το νομοθετικό πλαίσιο που θα έρθει από τις Βρυξέλλες σε επίπεδο Κανονισμού ή Οδηγίας και αν αυτό δεν ικανοποιεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει με εθνική νομοθεσία στην απαγόρευση εμπορίας.

Με αυτό τον τρόπο το Μαξίμου θεωρεί ότι θα κλείσει και την κουβέντα για περίεργες σχέσεις με τις εταιρείες , οι οποίες εμπορεύονται τέτοιους είδους λογισμικά.

Γιατί ο Μητσοτάκης απέκλεισε τον Βελόπουλο

Με δεδομένο ότι οι πιθανοί μετεκλογικοί εταίροι της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και πάρα πολλοί, προκάλεσε αίσθηση το ότι ο Πρωθυπουργός απέκλεισε τη συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Προφανώς και δεν έγινε τυχαία. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι στο εξωτερικό έχουν πλήρη εικόνα για το προφίλ κάθε κόμματος στη χώρα και την άποψη πως ο κ. Βελόπουλος είναι «πουτινικός». Το τελευταίο που θα ήθελε τώρα είναι να αρχίσουν να τον συζητούν στην Ευρώπη ότι προετοιμάζει συνεργασία με φιλορωσικό κόμμα.

Φουντώνει η «γαλάζια» αντιπολίτευση

Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε ενδεχόμενο σχηματισμού κεντροαριστερής κυβέρνησης από τις εκλογές της απλής αναλογικής έκανε πολλούς βουλευτές της Ν.Δ να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Γιατί -σου λένε- αν βγει κυβέρνηση από την απλή αναλογική τότε στο καλύτερο σενάριο η Ν.Δ θα έχει χάσει τουλάχιστον 70 βουλευτές -μαζί με την ανανέωση- από αυτούς που είναι σήμερα εκλεγμένοι. Εξ ου και πολλοί θα αρχίσουν να αφήνουν και καμιά αιχμή προς το κυβερνητικό έργο. Μόνο χθες είχαμε δυο «γαλάζιες» συγκρούσεις στη Βουλή. Γιώργος Βλάχος κατά Στέλιου Πέτσα και Γιάννης Λαμπρόπουλος κατά Γιώργου Γεωργαντά. Θα έχει ενδιαφέρον.

Σκοτάδι στη Βουλή

Όσοι έτυχε να περάσουν χθες το βράδυ από το Σύνταγμα θα παρατήρησαν ότι δεν υπάρχει φωταγώγηση του κτηρίου παρά μόνο ο περιφερειακός φωτισμός ασφαλείας. Ο Πρόεδρος Κ. Τασούλας αμφιταλαντεύτηκε αλλά πήρε τη σκληρή απόφαση να σβήσει τα φώτα στο κτήριο. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Μιλάμε για κτήριο- σύμβολο της πόλης των Αθηνών. Αλλά για να σβήνει τα φώτα η Βουλή αντιλαμβάνεστε τι έρχεται.

Το ΟΚ του Καραμανλή

Πολλά εξακολουθούν να ακούγονται γύρω από τον δείπνο Καραμανλή -Σαμαρά και το τι μπορεί να ειπώθηκε. Για να μπαίνουν πάντως τα πράγματα σε τάξη ο Καραμανλής να θέλει να κάνει κακό στη Ν.Δ απίθανο. Εξ ου και -έγινε πρόσφατα- παροτρύνει πρόσωπα που θεωρούνται του κύκλου του να βάλουν ή να ξαναβάλουν σε περίπτωση που είναι εν ενεργεία υποψηφιότητα με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ . Το τι θα πράξει ο ίδιος εκτιμώ ότι δεν το έχει αποφασίσει ακόμα.

Να ζήσουν τα παιδιά

Σύμπασα η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε χθες το βράδυ στην Αγία Τριάδα του Πειραιά. Αιτία ο γάμος του βουλευτή Α’ Πειραιώς της Ν.Δ Γιάννη Μελά με τη Χριστίνα Κορκίδη. Κι αν σας λέει κάτι το επώνυμο καλά το σκεφτήκατε. Πρόκειται για την κόρη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη. Να ζήσουν τα παιδιά.


 

 

73 views0 comments
bottom of page