top of page

Με πλοίο της Τραυλού η πρώτη αποστολή υλικού στην Τουρκία. To αντάρτικο Μπακογιάννη

Καλημέρα σας,
Με πλοίο της Τραυλού η πρώτη αποστολή στην Τουρκία
Με πλοίο της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού θα σταλεί το πρώτο τμήμα ανθρωπιστικού υλικού που συγκέντρωσε ο ελληνικός λαός προς τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας . Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προσέφερε χώρο σε πλοίο της – χώρο 12 φορτηγών- το οποίο θα παρεκκλίνει της πορείας του προκειμένου άμεσα να αναχωρήσει η πρώτη αποστολή την οποία εκ μέρους της κυβέρνησης συντονίζει το ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης .
Συγκινητική αλληλεγγύη
Η ελληνική αλληλεγγύη πάντως είναι συγκινητική. Μόνο από τους δήμους του λεκανοπεδίου και την Περιφέρεια Αττικής έχουν συγκεντρωθεί 160 φορτηγά υλικού. Μόνο στον δήμο Αθηναίων έχουν συγκεντρωθεί 1.000 κιβώτια εκ των οποίων 700 με τρόφιμα μακράς διαρκείας και 300 με φάρμακα ενώ έχουν συγκεντρωθεί επιπλέον περί τις 2.000 σακούλες με ρουχισμό. Ακόμα και από τα Δωδεκάνησα η προσφορά των οποίων έχει ιδιαίτερη σημασία, μόνο από την Τήλο και τη Ρόδο έχουν συγκεντρωθεί επτά τόνοι με υλικό για τους γείτονες.
Πρόταση για απαλλαγή Παπαγγελόπουλου
Τρεις μέρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως για την πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο χθες η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή και του Μίμη Παπαγγελόπουλου στο δεύτερο ειδικό δικαστήριο. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο τέλος. Γνωρίζω όμως δυο πράγματα . Το πρώτο ότι η εισαγγελέας είναι το ίδιο πρόσωπο και στις δυο δίκες. Το δεύτερο είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι δεν αισθάνονται και πολύ άνετα. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί και σε επίπεδο οριστικής απόφασης η απαλλαγή τότε κάποιοι θα στριμωχτούν πολύ.
Μετάνιωσε ο Τσίπρας ;
Πήρε την απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίζει στη Βουλή για να μη νομιμοποιεί την κυβέρνηση της εκτροπής. Κι από τότε πηγαίνει και μιλάει σχεδόν σε κάθε νομοσχέδιο. Ασχέτως του ότι στο τέλος το κόμμα του αποχωρεί. Το έπραξε και χθες στο νομοσχέδιο για τα μουσεία, όπου πήγε να συγκρουστεί με τη Λίνα Μενδώνη για μουσεία, καλλιτέχνες, παραστατικές σχολές κλπ. Εμένα σαν πράξη μετάνοιας μου κάνει για την απόφασή του να μην πηγαίνει στις ψηφοφορίες.
Το αντάρτικο Μπακογιάννη
Την κάθετη διαφωνία του στη μεταφορά εννέα Υπουργείων στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Με δεδομένο ότι η μεταφορά στην ΠΥΡΚΑΛ είναι εκπεφρασμένο κυβερνητικό σχέδιο , το λες και αντάρτικο. Το πρόβλημα του Μπακογιάννη είναι ότι αν υλοποιηθεί το σχέδιο ως έχει, περίπου 130 κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα γίνουν κουφάρια. Δεν βλέπω πάντως ο δήμαρχος να βρίσκει στήριξη από την πλειοψηφία των βουλευτών Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. Το τελευταίο διάστημα οι συμπάθειες που έδειξε σε συγκεκριμένους ενόχλησαν τους άλλους.
Κινητή κάλπη
Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει μια σκέψη για το colpo grosso ενόψει εκλογών. Με τη σύμπραξη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι να θεσπιστεί κινητή κάλπη η οποία την ημέρα των εκλογών συνοδεία δικαστικού αντιπροσώπου θα πηγαίνει πόρτα πόρτα στο σπίτι κάθε ανήμπορου γέροντα. Με δεδομένο ότι οι μεγάλες ηλικίες ψηφίζουν συντηρητικά ο σκοπός της Νέας Δημοκρατίας ήταν προφανής : να μη χαθεί ούτε ψήφος. Πληροφορούμαι ωστόσο ότι τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών αντιλαμβανόμενο τις αντιδράσεις ετοιμάζεται να ανακρούσει πρύμναν.
Αμανατίδης
Στις μεγάλες δόξες του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού η αμυντική τετράδα ήταν Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καραταΐδης , Γεωργάτος. Τον Ανατολάκη τον είδαμε στη Βουλή. Τις τελευταίες ημέρες όμως βλέπουμε και τον Γιώργο Αμανατίδη ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επισήμως, ο παλαίμαχος διεθνής άσος εμφανίζεται ως συνεργάτης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Κάτι μας λέει ότι πάει για να καθιερωθεί στην πασοκική ομάδα σε άλλο πόστο.
Δεν βλέπουν λύση
Η εκλογή Χριστοδουλίδη στην Κύπρο δεν πέρασε απαρατήρητη στην Αγγλία , η οποία πάντα ήθελε να έχει λόγο στο νησί. Δημοσίευμα του Guardian έκανε λόγο για προβληματισμό που προκαλεί η στήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Χριστοδουλίδη από κόμματα που κρατούσαν ανοιχτά εχθρική στάση απέναντι στις συνομιλίες για την επανένωση του νησιού. Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι για πολλούς η νίκη του Χριστοδουλίδη διέλυσε τις ελπίδες για εξεύρεση λύσης στο εγγύς μέλλον στη διαμάχη πολλών δεκαετιών που έχει αφήσει την Κύπρο κομμένη στα δύο. Το σενάριο ο Χριστοδουλίδης να υποστηρίξει δικοινοτική , διζωνική ομοσπονδία στο άμεσο μέλλον είναι σχεδόν απίθανο.
44 views0 comments
bottom of page