top of page

Πρόταση έκπληξη από Μακρόν. Ο φόβος για θερμό επεισόδιο και τα "εγκεφαλικά" που μοίρασε ο ΠέτσαςΠρόταση έκπληξη

 

Καλημέρα σας , 

 

Πρόταση έκπληξη έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Γάλλος Πρόεδρος απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας στο τραπέζι θέμα αλλαγής ευρωομάδας. Συγκεκριμένα στις επόμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία να απενταχθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να ενταχθεί σε άλλη ευρωομάδα στην οποία θα μετέχει και το κόμμα του. Το αν θα είναι η Renew ή κάποια άλλη ευρωομάδα που θα συσταθεί έμεινε μετέωρο, οφείλω όμως να σας πω ότι ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε.

Ανησυχία για επεισόδιο

Υπάρχει εσχάτως μια έντονη ανησυχία στην Αθήνα για θερμό επεισόδιο, η οποία απορρέει από το Τουρκικό Σύνταγμα. Εκεί αναφέρεται το ενδεχόμενο αδυναμίας διεξαγωγής εκλογών λόγω πολέμου. Σε αυτή την περίπτωση η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας μπορεί να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών για ένα χρόνο και αν ο λόγος της αναβολής δεν έχει εκλείψει, η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί. Κάποιοι στην Αθήνα επιμένουν πως με τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία να δείχνουν ότι χάνει και τους αντιπάλους του να τον απειλούν με δικαστήρια ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να αποτολμήσει ακόμα και αυτό για να μη γίνουν εκλογές.

Μνημόνιο με Λίβανο

Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Λιβάνου-Κύπρου για θέματα Διασποράς υπογράφηκε χθες, με την Ελλάδα να την εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Μολονότι το θέμα ήταν η Διασπορά εκτιμώ ότι αποτελεί το πρώτο βήμα γενικής επαναπροσέγγισης του Λιβάνου , ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί από την Ελλάδα ως εταίρος με αποτέλεσμα να προσεγγίσει την Τουρκία. Να αναμένετε και άλλα μνημόνια συνεργασίας εκεί. Ίσως και στο ενεργειακό.

Μήπως κάποιος να τον μαζέψει;

«Εγκεφαλικά» έπαθαν στο Μαξίμου ακούγοντας χθες τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να λέει αναφερόμενος στα νέα ενεργειακά δεδομένα ότι όποιος «δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Τι κι αν προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως άλλο εννοούσα και αλλιώς πέρασε; Η πρωτοφανής κυνικότητά του ήταν απίστευτη. Έσπασαν τα τηλέφωνα για να τον βρουν να τα μαζέψει. Μήπως κάποιος να τον μαζέψει ; Δεύτερη γκάφα σε μια εβδομάδα. Τρίτη δεν χωράει.

Στο αντάρτικο η Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη «ξαναχτύπησε» προχθές το βράδυ με τηλεοπτική εμφάνιση στην οποία έβαλε και πάλι κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Είχε προηγηθεί η ερώτηση στη Βουλή με την οποία αντιτάχθηκε στον διορισμό από το υπουργικό συμβούλιο της Μ. Παγουτέλη σε θέση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα συνάδει με συμπεριφορά βουλευτή της αντιπολίτευσης. Κάποιοι βλέπουν -αν δεν εισηγούνται- μέχρι και διαγραφή. Με τα σημερινά δεδομένα το αποκλείω.

Και καρατόμηση;

Κυκλοφορεί εντόνως ότι επίκειται μια τεράστια αλλαγή στη Βουλή, για την ακρίβεια καρατόμηση. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και μέρες και δίνουν μάλιστα και χρονοδιάγραμμα. Στο τέλος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές. Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί θα ταράξει σε τρομερό βαθμό τα νερά καθώς πρόκειται για πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Ωτακουστές

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό βοηθά γενικότερα τις επενδύσεις ωστόσο αυτό που βγήκε χθες από την εξεταστική για τις υποκλοπές δεν νομίζω ότι θα αρέσει και πολύ στην αγορά. Αναφέρομαι στην κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Θ.Δραβίλλα , ο οποίος σύμφωνα με τις διαρροές και της Ν.Δ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ότι επί των ημερών του η ΕΥΠ άκουγε τον ξένο επενδυτή για την περιοχή του ναυαγίου στη Ζάκυνθο.


 

 

114 views0 comments
bottom of page