top of page

Ο Λαβράνος και η ομάδα μπάσκετ της Βουλής. Η διάταξη για τα λογισμικά και το νέο γκάλοπ για Α Αθηνών


Όταν ο Λαβράνος έπαιζε μπάσκετ στη Βουλή


 

Καλημέρα σας,


Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για τις κουμπαριές του επιχειρηματία Γ.Λαβράνου με τους Υπουργούς Θάνο Πλεύρη και Νίκο Παναγιωτόπουλο έψαξα να μάθω πόθεν προέκυψαν αυτές οι γνωριμίες με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για κανέναν κομματικό, ούτε καν γνωστό Νεοδημοκράτη. Η πηγή μου με πήγε πίσω στο 2011 όταν ο Γιάννης Λαβράνος έπαιξε σε κάποια ματς με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής. Καλά διαβάσατε. Σε νεαρή ηλικία ο επιχειρηματίας ο οποίος αυτή την περίοδο είναι το “talk of the country” βρέθηκε να παίζει μπάσκετ, στην ίδια ομάδα με βουλευτές και Υπουργούς. Εκεί γνωρίστηκε με τους δύο

 

Υπόδειξη Λοβέρδου

Θα αναρωτηθείτε τώρα τι δουλειά έχει ένας επιχειρηματίας να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της Βουλής. Η αλήθεια είναι ότι όποτε δεν συμπλήρωναν για διπλό όλο και κάποιος βουλευτής ή Υπουργός έφερνε κάποιον γνωστό του. Απευθύνθηκα σε μέλη της ομάδας μπάσκετ της Βουλής να μάθω ποιος τον πήγαινε και πέντε διαφορετικά άτομα μου απάντησαν με ένα στόμα: «Ο Ανδρέας ο Λοβέρδος τον έφερνε». Αργότερα βέβαια «γοήτευσε» τους Νεοδημοκράτες και έτσι έγιναν οι κουμπαριές. 

 

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα κακόβουλα λογισμικά

Θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι η κατάθεση στη Βουλής της διάταξης με την οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαγόρευση της εμπορίας κακόβουλων λογισμικών στη χώρα. Κατά την κυβέρνηση η ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη καθώς με το υπάρχον πλαίσιο ακόμα κι αν η χρήση απαγορεύεται  , η εμπορία είναι ελεύθερη. Κάτι σαν την οπολοκατοχή και την οπλοχρησία. 

 

Αλλαγές και στην ενημέρωση

Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε τροποποίηση της διάταξης με την οποία το θύμα της παρακολούθησης απαγορεύεται να ενημερωθεί για ποιο λόγο τον παρακολούθησαν. Η ρύθμιση, η οποία είχε θεσπιστεί επί Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε την αιτία να μην ενημερωθεί ποτέ ο Ν.Ανδρουλάκης για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν.

 

Δυσαρέσκεια για τη Δικαιοσύνη

Τις τελευταίες ημέρες διακρίνω μια μικρή δυσαρέσκεια κυβερνητικών κύκλων για τους αργούς ρυθμούς της Δικαιοσύνης. Απορούν ακόμα και στην κυβέρνηση πως είναι δυνατόν η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να έχει τρέξει και να καλεί άτομα τα οποία θα έπρεπε να είχε καλέσει η Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο Δημητριάδης.

 

Ο Δένδιας και η κατασκοπεία

Χθες και το Βήμα μετά το Documento είχε ρεπορτάζ για παρακολούθηση του κινητού του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Είναι και το κομβικό στοιχείο το οποίο μπορεί να αλλάξει ριζικά την υπόθεση. Γιατί μπορεί η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών να αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα , όμως η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ συνιστά κατασκοπεία. Βαρύ κακούργημα δηλαδή.

 

 

Νέα δημοσκόπηση στην Α’ Αθηνών 

Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν σε φρέσκια δημοσκόπηση για λογαριασμό «γαλάζιου» υποψηφίου στην Α’ Αθηνών. Τα ενδιαφέροντα προκύπτουν από τα σενάρια που επέλεξε ο ίδιος ο υποψήφιος. Δηλαδή με Αβραμόπουλο και χωρίς Αβραμόπουλο αλλά και με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να συμμετέχει κανονικά. Σε όλα τα σενάρια πρώτος είναι ο Βασίλης Κικίλιας, δεύτερη η Όλγα Κεφαλογιάννη και τρίτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο σενάριο που θέλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να συμμετέχει, τέταρτος είναι ο Άγγελος Συρίγος , πέμπτος ο Θάνος Πλεύρης και έκτος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

*** 

 

Στο σενάριο χωρίς Αβραμόπουλο τα δεδομένα αλλάζουν. Η τριάδα δεν αλλάζει ωστόσο η Όλγα αυξάνει τη διαφορά από τον Πιερρακάκη. Από εκεί και πέρα υπάρχει ανατροπή στην τέταρτη θέση καθώς χωρίς Αβραμόπουλο ο Πλεύρης περνά τον Συρίγο ενώ στην έκτη θέση ανεβαίνει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Με τέτοιες μετρήσεις πάντως ο Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να κατεβεί στην Αθήνα. Στο τέλος μην τον δείτε στην πατρώα γη της Αρκαδίας. Και υπάρχει πάντα και το ερώτημα τι θα συμβεί με τον Πιερρακάκη , ο οποίος πιέζεται πανταχόθεν για την υπόθεση των υποκλοπών. 

 

*** 

Η πίεση στον Πιερρακάκη είναι μεγάλη. Σε βαθμό που κάποιοι να μην τον βλέπουν καν στα ψηφοδέλτια. Ούτε με σταυρό , ούτε στο Επικρατείας αφού θα καταλάμβανε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το σενάριο να παραμείνει ο Γιάννης Οικονόμου στη θέση μέχρι τέλους και να είναι τελικά αυτός στο Επικρατείας αποκτά συνεχώς περισσότερες πιθανότητες.

 

194 views0 comments
bottom of page