top of page

Το Μαξίμου βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ πίσω από τις διαρροές κατά Ανδρουλάκη. Η μάχη επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ

Καλημέρα σας.
Πόλεμος Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου . Η δημοσιογραφική πιάτσα τις τελευταίες ημέρες κατακλύζεται από πληροφορίες οι οποίες φωτογραφίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι είναι έτοιμο να σκάσει σκάνδαλο το οποίο θα αφορά πολιτικό αρχηγό. Υπόθεση η οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες θα προκύψει από τις Βρυξέλλες για δίκτυο που επιχειρήθηκε να στηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα Ρωσίας και Κίνας. Άλλο δημοσίευμα έγραφε για επερχόμενη κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή νέο σκάνδαλο.
Η ουσία είναι ότι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσαπανίδου το ΠΑΣΟΚ ανοίγει μεγάλο μέτωπο και με τη Νέα Δημοκρατία. Στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιοι πως πίσω από τα δημοσιεύματα και τις διαρροές βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και προαναγγέλλουν ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης θα δώσει σήμερα την απάντησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στενοί συνεργάτες του Ανδρουλάκη έλεγαν μάλιστα χθες ότι στα τέλη του μήνα θα υπάρξει εξέλιξη η οποία θα αναδείξει τα ψέματα και θα αποστομώσει τους προβοκάτορες.
Να σβήσει η φωτιά
Σαν να μην του έφτανε η επίθεση Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κατευνάσει και εσωκομματικά πάθη που άναψαν έπειτα από την παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή και τη συνωμοσία των συγκροτημάτων Λαμπράκη-Μπόμπολα το 2007 προκειμένου ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πάρει την ηγεσία από τον Γιώργο Παπανδρέου έπειτα από την ήττα στις εκλογές. Το κόμμα προσπαθεί να υποβαθμίσει λέγοντας πως όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια μέσα από τα ρεπορτάζ της εποχής. Κοινώς να σβήσει η φωτιά.
Μάχη επιβίωσης
Για το ΠΑΣΟΚ οι επικείμενες κάλπες και ειδικά οι δεύτερες αναδεικνύονται στη μάχη των μαχών. Ίσως να είναι ακόμα σημαντικότερες και από τις πρώτες μεταμνημονιακές εκλογές του 2012. Η πίεση που δέχεται τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας θέλουν να μετατρέψουν την ψήφο στη δεύτερη κάλπη σε μονομαχία Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ πετώντας από το κάδρο της μονομαχίας κάθε άλλο κόμμα. Με δεδομένο ότι οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα οπότε δεν θα υπάρχει και το δέλεαρ του σταυρού σε υποψηφίους η δεύτερη κάλπη δεν αποκλείεται να εξελιχθεί για το ΠΑΣΟΚ σε μάχη επιβίωσης.
Νέα μεταγραφή
Την ίδια ώρα το Μαξίμου αυξάνει την πίεση στο ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει το μεταγραφικό παζάρι. Έρχεται κι άλλη μεταγραφή κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι έτοιμη να ανακοινωθεί η προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του πρώην Υφυπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών Νάσου Αλευρά. Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις όπως μαθαίνω.
Επιμένει ο Τσίπρας
Ο Τσίπρας επιμένει για κυβέρνηση συνεργασίας παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί αρνητική απάντηση -πιο ήπια από το ΠΑΣΟΚ- από κάθε πιθανό εταίρο. Έμπειρος πια ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι το μέλλον το καθορίζει η κάλπη και όχι όλα όσα λέγονται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Οπότε γνωρίζει ότι αν τα κουκιά από την κάλπη βγαίνουν τότε οι άλλοι αρχηγοί θα πιεστούν πολύ αν με τα ποσοστά τους μπορούν να αποτρέψουν μια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χθες από την Κοζάνη φάνηκε να το καταλαβαίνει και ο Μητσοτάκης , ο οποίος είπε ότι ακόμα και δεύτερος ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής.
***
Στη χθεσινή συνέντευξή του στον ALPHA πάντως ο κ. Τσίπρας έδειξε αρκετά πιο μαλακός απέναντι στους πλειστηριασμούς. Μέχρι και ότι και η κυβέρνησή του έκανε πλειστηριασμούς παραδέχθηκε αλλά όπως είπε «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί».Απλώς σημείωσε ότι ήταν στρατηγικών κακοπληρωτών.
Τέτοια αγάπη
Από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στη συγκέντρωση του Άδωνη Γεωργιάδη τη μεγαλύτερη αίσθηση δεν την προκάλεσε ούτε ο Ρέμος ούτε ο Τριαντάφυλλος. Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος την προκάλεσε. Κι αυτό γιατί μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί σπανίως βγαίνει από το σπίτι. Τέτοια αγάπη στον Άδωνη.
51 views0 comments
bottom of page