top of page

Κόλαφος για τη χώρα η απόφαση για τον Γεωργίου. Τι έδειξαν οι νέες δημοσκοπήσεις

Καλημέρα σας,
Κόλαφος για το ελληνικό δικαστικό σύστημα η απόφαση υπέρ Γεωργίου
Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Γεωργίου κατά Ελλάδας είναι κόλαφος για τη χώρα και το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δικαιώθηκε στην προσφυγή του κατά της χώρας. Προσοχή . Δεν δικαιώθηκε για το ότι έπραξε καλώς όσα έπραξε με τα στατιστικά στοιχεία. Σε άλλο ζήτημα αφορά . Σημαντικότερο. Η απόφαση είναι κόλαφος για την Ελλάδα καθώς επί της ουσίας λέει ότι στον Γεωργίου καταπατήθηκε το ατομικό του δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.
Ένα πράγμα δείχνει η απόφαση και αφορά στην κατάσταση του δικαστικού συστήματος. Ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου ενείχε και πολιτικά χαρακτηριστικά για να μην αναφέρω τίποτα πιο βαρύ. Έπρεπε να μη δοθεί στον Γεωργίου η δυνατότητα να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να μείνει με την καταδίκη για παράβαση. Το 2018 όλα αυτά. Κυνηγήθηκαν κι άλλοι την ίδια περίοδο. Η δίκη τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει εξ αρχής.
Αποστροφή και αποχή
Δυο νέες δημοσκοπήσεις είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την MRB για το OPEN και από την Prorata για το Attica . Πέραν των προφανών, δηλαδή της φθοράς της Ν.Δ κατά περίπου τρεις μονάδες και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει σοβαρά οφέλη -μόλις 0,2% επιπλέον από την κατάσταση προ Τεμπών του έδωσε χθες η MRB- προκύπτουν δυο σημαντικά στοιχεία. Τα ποσοστά των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν είναι πολύ χαμηλά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πιθανές και απίθανες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν. Για σήμερα σταματώ εδώ. Το δεύτερο είναι μια διαφαινόμενη γενική αποστροφή των πολιτών κατά των κομμάτων και του συστήματος. Συνήθως η αποστροφή εκδηλώνεται με αποχή.
Τι τρέχει με τον Βαρουφάκη;
Οι συλλήψεις ατόμων για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη δεν αποκλείεται να επιφέρει πολιτικό πλήγμα στο ΜεΡΑ25. Κι αυτό γιατί οι δράστες φαίνεται να κινούνται σε έναν χώρο τον οποίον το ΜεΡΑ25 θεωρούσε ότι είχε προσεγγίσει και ήλπιζε πως θα αντλήσει ψήφους από εκεί. Ήδη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενο κατά του Βαρουφάκη.
Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες Θεοδωρικάκου πως ο Βαρουφάκης επεχείρησε αρχικά να παρεμποδίσει την έρευνα τότε η υπόθεση ενδέχεται να πάρει άλλη τροπή.Σε κάθε περίπτωση χθες ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε πως κατόπιν απαίτησης της συζύγου του θα κυκλοφορεί συνοδεία αστυνομικών.
Σκρέκας ΙΙ
Γράφαμε χθες για την γκρίνια «γαλάζιων» βουλευτών κατά Σκρέκα. Στη διάρκεια της ημέρας έγινε ακόμα εντονότερη. Αιτία στάθηκε το ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έμαθαν ότι αυτή η περιβόητη διάταξη για το νερό , η οποία κατά την αν τιπολίτευση ανοίγει την πόρτα ιδιωτικοποίησης αλλάζει. Το κακό για τον Σκρέκα είναι ότι οι βουλευτές το έμαθαν όχι από τον Υπουργό αλλά από ανάρτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο θυμός εντάθηκε με κάποιους να προειδοποιούν ότι θα τα πουν τη Δευτέρα στην Ολομέλεια.
Εμφάνιση Καραμανλή
Ο Κώστας Καραμανλής, ο τέως Υπουργός είναι πολύ πιθανό να κάνει δημόσια εμφάνιση πριν από την παρουσία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα. Τηλεοπτική εμφάνιση ψήνεται.
57 views0 comments
bottom of page