top of page

Νέες δημοσκοπησεις, ο εκνευρισμός στο Μαξίμου λόγω Συρίγου και η πολιορκία 2 Υπουργών για ρουσφέτι
Αυτοδυναμία Ν.Δ στις δεύτερες εκλογές βλέπουν οι δημοσκόποι


Καλημέρα σας,

Μπορεί ο πρωθυπουργός να απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών οι δημοσκοπήσεις όμως εξακολουθούν και τρέχουν. Λογικό αφού εδώ και λίγες μέρες μπήκαμε και επισήμως στο τελευταίο έτος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης. Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά το τέλος στο σενάριο πρόωρων εκλογών η Νέα Δημοκρατία διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά συσπείρωσης. Στοιχείο το οποίο κατά τους περισσότερους δημοσκόπους δείχνει αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές. 

 


Σημασία πλέον στο ποσοστό της Ν.Δ 

Αν κάτι προβληματίζει πάντως τα κόμματα αλλά και τους δημοσκόπους είναι ότι οι ερωτώμενοι όταν απαντούν πως θα ψηφίσουν ένα κόμμα δεν διευκρινίζουν αν αυτό αφορά την απλή αναλογική ή τις δεύτερες εκλογές με μπόνους. Χθες πάντως η PULSE στον ΣΚΑΙ έδειξε τη Ν.Δ στο 34% με αναγωγή και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26%. Όπως πολύ σωστά είπε γενικός διευθυντής της PULSE Γιώργος Αράπογλου, νόημα πλέον δεν έχει η διαφορά αλλά το ποσοστό της Ν.Δ . 

 

*** 

Το ζήτημα της αναγωγής πάντως δεν είναι ελάσσονος σημασίας. Γιατί είναι άλλο να έχεις 34% με αναγωγή στην απλή αναλογική οπότε είσαι κούκλος και άλλο να έχεις 34% με αναγωγή στον β΄γύρο οπότε είναι δεδομένο πως αυτοδυναμία δεν υπάρχει και θα πας υποχρεωτικά για κυβέρνηση συνεργασίας. Οι δημοσκόποι πάντως συμφωνούν πως η αναγωγή είναι κάπου στη μέση. 

 

***

Για να αντιληφθείτε πάντως ότι και πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα πως έχει το σύστημα υπάρχουν απαντήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι στον β΄γύρο περνούν μόνο οι δύο πρώτοι. 

 

 

Εκνευρισμός στο Μαξίμου λόγω Συρίγου 


Προκάλεσε έντονο εκνευρισμό χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η αναφορά του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, για μυθική διάσταση που έλαβε η εξέγερση  του Πολυτεχνείου στη Μεταπολίτευση τονίζοντας ότι η Χούντα δεν έπεσε από το Πολυτεχνείο αλλά από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Στο Μέγαρο θεώρησαν ότι ο Υφυπουργός έκανε ένα τεράστιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν στριμωγένος στα σχοινιά και έπρεπε να απολογηθεί για τον Βερναρδάκη.

 

***

Στη Βουλή σήμανε συναγερμός. Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή ο Συρίγος να αδειαστεί ενώ κάποια σενάρια που κυκλοφόρησαν περί απομάκρυνσής του δεν επιβεβαιώθηκαν και ως εκ τούτου δεν θα μάθουμε ποτέ αν ισχύουν. Το μήνυμα του Μαξίμου έλαβαν ο Κώστας Τασούλας και ο Μιχάλης Μπεκίρης και μέσω του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη δόθηκε εντολή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χάρη Θεοχάρη να αδειάσει κομψά τον Υφυπουργό.  

 

*** 

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο Συρίγος πέραν του ότι όντως πιστεύει αυτό που το είπε, λειτούργησε ιδιοτελώς προκειμένου να ψαρέψει στα σκληρά ακροατήρια της Α’Αθηνών και να διασφαλίσει ότι θα επανεκλεγεί βουλευτής.


Πολιορκία Γεωργαντά -Παναγιωτόπουλου για ρουσφέτι 


Δημοφιλία  μεγαλύτερη και από του Πρωθυπουργού πρέπει να έχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι χθες το βράδυ στη Βουλή οι «γαλάζιοι» έκαναν ουρά για να τους μιλήσουν. Τι ουρά; Πολιορκία κανονική για ρουσφέτι. Στον πρώτο για καμιά μετάθεση και στον δεύτερο για αγροτικές αποζημιώσεις. Απηύδησε κάποια στιγμή ο Παναγιωτόπουλος και πριν προλάβει να του μιλήσει η βουλευτίνα της απάντησε: «Την έχω κάνει ήδη». Τι εννοούσε δεν έμαθα αλλά τι άλλο εκτός από μετάθεση;

 

*** 

Τώρα που είπα Γεωργαντάς, πληροφορήθηκα ότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ η διαδικασία των δηλώσεων των αγροτών ολοκληρώθηκε με κόστος μόλις 32.500 ευρώ για το Υπουργείο. Η ίδια διαδικασία μέχρι πρότινος κόστιζε 700.000 ευρώ.  Το Μαξίμου έχει πλήρη εικόνα και μάλλον κάποιοι θα αρχίσουν να μην κοιμούνται καλά τα βράδια.133 views0 comments
bottom of page