top of page

«Κόλαση» στη Βουλή με Ρουμπάτη. Η προσφυγή Πιτσιόρλα και η σύγκληση της Κ.Ο από τον ΠρωθυπουργόΟ Ρουμπάτης απάντησε στον Πιτσιόρλα γιατί τον παρακολουθούσε

 

Αυτό που συνέβη χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ήταν ότι ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Γ.Ρουμπάτης απάντησε -εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα;- στον Στέργιο Πιτσιόρλα , στο ερώτημα που εξέφρασε ο τελευταίος μέσω των Νέων «Αλέξη γιατί με παρακολουθούσες;». Ο Γ. Ρουμπάτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διέψευδε ότι είπε πως ένιωσε έκπληξη για την προαγωγή Πιτσιόρλα. Αυτό όμως που όχι απλώς δεν διέψευσε αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε είναι ότι και τον Πιτσιόρλα παρακολουθούσε απευθείας και όχι εμμέσως ως Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Αλέξη Τσίπρα είχε ενημερώσει.

***

Σε κάτι που επίσης συμφωνούν όλα τα κόμματα ότι ειπώθηκε είναι ότι ο Πιτσιόρλας τέθηκε υπό παρακολούθηση ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επειδή διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους. Το σήμα μάλιστα είχε δοθεί -είπε ο Ρουμπάτης- ήδη από το 2013 από την Αρχή για το Ξέπλυμα επειδή διακινούνταν τεράστια ποσά για αγορά εκτάσεων. Είπε όμως και κάτι άλλο το οποίο πέρασε στα ψιλά. Ότι εμπλέκονταν και 2-3 δικηγόροι. Τα γράψαμε και χθες , η υπόθεση και όσα αποκαλύπτονται κάνει μεγάλη ζημιά και προκαλεί φόβο και στους επενδυτές.

***

Η Νέα Δημοκρατία πάντως όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για εκτροπή της έρευνας της επιτροπής θα επιμείνει στην υπόθεση Σαγιά -Πιτσιόρλα. Οι «γαλάζιοι» ήδη μιλούν για Tsipras-Pitsiorlas Gate και το ερώτημα ένα: Όχι «γιατί παρακολουθείτο ο Πιτσιόρλας;» αλλά «γιατί ο Τσίπρας τον επέλεξε για Υπουργό ενώ γνώριζε ότι ήταν υπό εν εξελίξει- παρακολούθηση. Με δεδομένο ότι ο Π.Κοντολέων επικαλέστηκε χθες απόρρητο για να μην καταθέσει για τον Ανδρουλάκη, βλέπω το πόρισμα να είναι αποκλειστικά στραμμένο στην υπόθεση Πιτσιόρλα.

Στον εισαγγελέα τα πρακτικά της επιτροπής

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι αναθέτει στους νομικούς του συμβούλους τον περαιτέρω χειρισμό προαναγγέλλοντας επί της ουσίας μήνυση σε βάρος του Γιάννη Ρουμπάτη για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί ή μη, η δυσφήμιση δεν είναι τα δημοσιεύματα αλλά τα πρακτικά της επιτροπής τα οποία ναι μεν δεν διανέμονται ως απόρρητα αλλά τηρούνται. Έτσι είτε ο Πιτσιόρλας είτε ο εισαγγελέας θα ζητήσει τα πρακτικά από τη Βουλή. Και εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα. Η Βουλή θα τα διαβιβάσει; Αν τα ζητήσει ο εισαγγελέας θα τα διαβιβάσει.

Ψάχνουν ρούβλια σε κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι θέλει να κρατήσει ψηλά το ζήτημα της ρωσικής χρηματοδότησης σε κόμματα είκοσι χωρών προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της. Σαν κάτι να ξέρει. Απλώς επισημαίνω ότι στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ , πριν την ανακοίνωση των Αμερικανών.

Συγκαλεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Μητσοτάκης

Θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Τυπικά πρόκειται για έθιμο με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάζει πάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου ενόψει της έναρξης της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι ακόμα κι αν δεν άρχιζε τώρα η Σύνοδος η συνεδρίαση θα γινόταν. Και τότε όσοι είχαν αντιρρήσεις θα έπρεπε να τις εκφράσουν ενώπιον του Προέδρου.

Βαρύ κλίμα για Πέτσα

Τελικά το Μαξίμου τον μάζεψε τον Πέτσα μετά την απίστευτα κυνική δήλωση , την οποία έκανε προχθές το πρωί πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Και τον ανάγκασε να κάνει δημόσια δήλωση on camera, για να ζητήσει συγγνώμη σε όσους συμπολίτες ενοχλήθηκαν . Η αλήθεια είναι ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα χθεσινά πρωινάδικα στα οποία το ένα μετά το άλλο στελέχη της κυβέρνησης και ειδικά με λαϊκά ερείσματα (Άδωνις, Πλεύρης, Βούλτεψη κλπ) όχι απλώς απέφυγαν να τον καλύψουν αλλά άφησαν και τις αιχμές τους. Πολύ βαρύ το κλίμα.

Απειλές στον Μηταράκη

Χθες ο Υπουργός Μετανάστευσης έκανε μια περίεργη ανάρτηση για καθηγητή , ο οποίος τον «απείλησε» ότι αν δεν διευθετηθεί προσωπική του υπόθεση για την οποία έχει ταλαιπωρηθεί από το δημόσιο θα γράψει άρθρο εναντίον του. Το εκπληκτικό είναι ότι στην «απειλή» συμπεριέλαβε και τις γνωριμίες του. «Ξέρω εκείνον, ξέρω τον άλλον». Το ρεπορτάζ λέει ότι η διαμαρτυρία αφορούσε σε άδεια διαμονής εργαζομένου , προφανώς οικιακής βοηθού ή κάτι τέτοιο του καθηγητή , ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο και συχνά πυκνά απασχολεί τον εγχώριο τύπο. Μόνο που ο Μηταράκης φέρθηκε έξυπνα και όχι απλώς του είπε ότι απευθύνεται σε λάθος Υπουργό αλλά και ότι αν συνεχίσει θα δώσει στη δημοσιότητα το «απειλητικό» μέιλ.


 

 

83 views0 comments
bottom of page