top of page

Ποιοι πιέζουν τον Καραμανλή να είναι ξανά υποψήφιος. Η ζωηρή δραστηριότητα Σαμαρά

Καλημέρα σας,
Δεν έχει αποφασίσει ο Καραμανλής
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή . Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του απόφαση για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ή αν έφτασε η ώρα της απόσυρσης. Αν το ερώτημα ετίθετο πριν από κανένα δίμηνο οι πιθανότητες να κατεβεί θα ήταν μόλις 20%. Αν το ερώτημα τίθεται σήμερα θα έλεγα 50,001% στο να μην κατεβεί και 49,999% στο να κατεβεί. Σχεδόν 50-50. Το γεγονός πάντως ότι το 20% έφτασε να γίνει σχεδόν 50% κάτι λέει.
Ποιοι πιέζουν τον πρώην Πρωθυπουργό;
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σενάρια και καθόδου και απόσυρσης του Κώστα Καραμανλή. Θα έλεγα ότι κι εκεί μοιρασμένα είναι τα συναισθήματα. Δεν μπορούν να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο παρά το γεγονός ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης τα ποσοστά της Ν.Δ δεν πάνε και υπέροχα. Είναι σαφές σημάδι ότι το κοινό του Βορρά κάτι δεν συγχωρεί στον Μητσοτάκη. Μια απόσυρση Καραμανλή θα τα πίεζε ακόμα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχουν και αυτοί που πιέζουν τον Καραμανλή να είναι υποψήφιος.
***
Πρώτος και καλύτερος ο Αντώνης Σαμαράς. Η σχέση των δύο ανδρών βρίσκεται στα καλύτερά της. Ο Σαμαράς δεν το κρύβει ότι όποτε συνομιλεί με τον Καραμανλή -συχνό φαινόμενο εσχάτως- του λέει ότι πρέπει πάση θυσία να είναι υποψήφιος. Για πολλούς λόγους. Οι δεύτεροι που πιέζουν τον Καραμανλή είναι οι ίδιοι οι καραμανλικοί βουλευτές. Αυτονόητο είναι. Γνωρίζουν ότι αν ο Καραμανλής δεν κατέβει τότε ένα καραμανλικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας ενδέχεται να μην ψηφίσει με πρώτα θύματα τους ίδιους. Εκτιμώ ότι ο δεύτερος είναι λόγος ο οποίος θα επηρρεάσει τον Καραμανλή.
Ζωηρή δραστηριότητα
Μιας και αναφέρθηκα στον Σαμαρά να σας ενημερώσω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ζωηρή δραστηριότητα . Προχθές το βράδυ βρέθηκε στον Μαύρο Γάτο στο Παγκράτι σε reunion παλαιών στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Δεν μιλάμε για 5-6 άτομα. Μαζεύτηκε κόσμος. Χθες συνάντησε τον βουλευτή - συνταγματάρχη των καραμανλικών Γιώργο Βλάχο. Περισσότερα προσεχώς.
Για τον Μάιο ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών να λένε ότι η 9η Απριλίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών της απλής αναλογικής όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το αγοράζουν το σενάριο. Η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει τις πρώτες εκλογές τον Μάιο και ότι οι διαδόσεις περί Απριλίου είναι μόνο και μόνο για να «καεί» στο ζέσταμα η αντιπολίτευση.
Πρώιμη αμφισβήτηση αποτελέσματος;
Χθες πάντως αρκούσε ένα δημοσίευμα του Guardian για δράση και στην Ελλάδα της Team Jorge για να προκαλέσει αναταραχή. Όπου Team Jorge, μια ισραηλινή ομάδα , η οποία εξειδικεύεται στο hacking και κατά δήλωση των ιδίων των μελών της εξειδικεύεται στη χειραγώγηση εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Στο Μαξίμου μίλησαν για fake news και προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας προλείανση του εδάφους για αμφισβήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του εκλογικού αποτελέσματος .
Δεν άρεσε
Η συνάντηση κυβέρνησης -καλλιτεχνών πήγε σχετικά καλά και η κυβέρνηση φαίνεται να κλείνει με κάποιο τρόπο ένα μέτωπο το οποίο την ταλαιπώρησε αρκετά. Το πρόβλημα για το Μαξίμου είναι ότι στο σκληρό κομματικό ακροατήριο η απόφαση δεν άρεσε. Θεωρήθηκε ότι η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία και υποχώρησε.
ΚΟΥΙΖ
Ποιος διοργανωτής μεγάλης εκδήλωσης πρόσφατα, τηλεφώνησε δυο φορές στον κεντρικό ομιλητή να καθυστερήσει καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική;
46 views0 comments
bottom of page