top of page

Εκρηκτικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη και οι Υπουργοί που βλέπουν εκλογέςΚαλημέρα σας,
Μυρίζει μπαρούτι στο ΠΑΣΟΚ
Τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων ετών , σχεδόν ισάξια της εποχής των Μνημονίων διάγει το ΠΑΣΟΚ . Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει σήμερα και το κλίμα μυρίζει μπαρούτι. Η δυσαρέσκεια κορυφαίων στελεχών κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για τον χειρισμό της Εύας Καϊλή είναι μεγάλη. Μόνο που από τις αποστάσεις Λοβέρδου και Χρηστίδη , χθες το σήριαλ είχε νέο επεισόδιο , απείρως βαρύτερο με τον Χάρη Καστανίδη να εξαπολύει σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Ν.Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Καστανίδης αμφισβήτησε ευθέως τόσο τα όσα έκανε όσο και τα όσα είπε ο Ν. Ανδρουλάκης. «Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών: αυτοί που ζουν για το πολιτικό κόμμα τους και αυτοί που ζουν από το πολιτικό κόμμα τους. Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγραφομένων: αυτοί που διαγράφονται για τις ιδέες και αυτοί που παραβιάζουν τον όρκο τους. Η ευθύνη των ηγεσιών, αντί να ανέχονται αυτούς που ζουν από τα πολιτικά κόμματα και παραβιάζουν με ατιμωτικό τρόπο τις θέσεις τους, είναι να προλαμβάνουν. Όχι να έρχονται (σ.σ. οι ηγεσίες) ως τεθλιμμένοι, εκ των υστέρων, και να τους διαγράφουν, αφού έχουν διαπράξει το ατόπημα. Αυτό να μην ξανασυμβεί» είπε χαρακτηριστικά σε πολύ έντονο ύφος.
Οι περισσότεροι ερμήνευσαν την ομιλία Καστανίδη και ως μήνυμα στον Ανδρουλάκη αν έχει υπ ‘όψιν του κάτι για άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να το διαγράψει άμεσα. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε πολλοί μίλησαν για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Λίγες ώρες πριν πάντως ο Καστανίδης είχε παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την ομιλία Λοβέρδου και τον χειροκρότησε. Σε αυτό το κλίμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει σήμερα.
Οι Υπουργοί βλέπουν εκλογές
Ο Πρωθυπουργός επιμένει να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οι Υπουργοί δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή ως ορθή. Βλέπουν ότι πλησιάζει το χρονικό ορόσημο του μη παρέκει. Στις συζητήσεις τους οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το κλίμα αρχίζει και γίνεται επικίνδυνα τοξικό και πως 24 εβδομάδες ακόμα δεν βγαίνουν. Αναφέρομαι σε Υπουργούς με έδρα εκτός Μεγάρου Μαξίμου αλλά όχι πολύ μακριά από αυτό.
Μπράβο Άδωνη σε Σταϊκούρα για τα «μπινελίκια»
Προσπάθησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει διαφωνία Σταϊκούρα -Γεωργιάδη για τις τράπεζες με αφορμή την ικανοποίηση του Άδωνη στη Βουλή για την ανακοίνωση των τραπεζών. Τον τσίγκλησε τον Άδωνη ο Ραγκούσης για αποστάσεις από τον Σταϊκούρα και ο Γεωργιάδης είπε: Εγώ εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την εθελούσια συνεισφορά των τραπεζών , οι οποίες για πρώτη φορά δεν παίρνουν χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα τα μπινελίκια έπιασαν τόπο. Άρα μπράβο στον Χρήστο Σταϊκούρα». Συμπέρασμα: Οι τράπεζες δεν μπορούν να βρουν ούτε έναν σύμμαχο στην κυβέρνηση.
Η Καϊλή αναβιώνει την κόντρα Βορρά – Νότου Αναβίωση
Καλό θα ήταν να έχουν τον νου τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές και γενικώς οι ευρωβουλευτές του Νότου. Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι πολύ κακό και οι πληροφορίες που έρχονται είναι για εντολή να ξεψαχνιστούν όλοι. Ειδικά οι ευρωβουλευτές του Νότου, οι οποίοι λόγω Καϊλή και Ιταλών θεωρούνται ότι πλήττουν το κύρος του Ευρωκοινοβουλίου. Η μάχη του Βορρά με τον Νότο αναβιώνει σε άλλο επίπεδο.
Άρση ασυλίας Σπυράκη
Κατά πολλούς έτσι εξηγείται και η ιστορία που ξέσπασε χθες με τη Μαρία Σπυράκη. Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της με την κατηγορία της κακοδιαχείρισης κοινοτικών πόρων. Η ίδια μίλησε για μια άτυπη άδεια που είχε δώσει σε συνεργάτης της για λόγους υγείας , ο οποίος ωστόσο συνέχιζε να λαμβάνει από το Ευρωκοινοβούλιο επίδομα αλλοδαπής ενώ δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Έσπευσε να ζητήσει η ίδια την άρση της ασυλίας της όμως σε τέτοιες εποχές δεν ξεμπλέκεις εύκολα.
Κυβερνητικός προβληματισμός λόγω MRB
Με έντονο προβληματισμό υποδέχθηκαν στη Νέα Δημοκρατία τις τάσεις της MRB. Δεν ήταν τόσο τα στοιχεία για την πρόθεση ψήφου όσο τα ποιοτικά στοιχεία . Πρώτο και κύριο το ότι το ζήτημα της ακρίβειας παραμένει πρώτο πρόβλημα των πολιτών. Τα μέτρα και το καλάθι όσο κι αν αντιμετωπίζονται θετικά αποδεικνύονται αλυσιτελή. Στον δρόμο προς τις εκλογές και με τον δύσκολο χειμώνα μπροστά η ακρίβεια μπορεί να γίνει καταστροφική για την κυβέρνηση.
Δεύτερον, το προσφάτως παρουσιασθέν ερώτημα «ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε να κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά. Η Νέα Δημοκρατία παγιώνεται στην πρώτη θέση με τη διαφορά να ανοίγει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίς πάντως να μιλήσει κανείς για απέχθεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το 600άρι .
Το θρίλερ με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στο 600άρι για τους αστυνομικούς συνεχίζεται. Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε την ψήφο του , εξ ου και προκλήθηκε η αντίδραση των 53 οι οποίοι διαφώνησαν με το ΝΑΙ, ήρθαν χθες οι υπηρεσίες της Βουλής να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα. «Δεν υπάρχει διαδικασία διόρθωσης ψήφου. Το μόνο που προβλέπεται είναι μια δήλωση σφάλματος. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η ψήφος καταγράφηκε ως αρνητική οριστικά» μου είπε υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός αξιωματούχος.
Εκτάκτως εξοπλισμοί
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής με ενημέρωση των μελών από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το εκπληκτικό είναι ότι ενώ χθες ανακοινώθηκε η συνεδρίαση ακόμα και ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωνε άγνοια για το θέμα επί του οποίου θα υπάρξει ενημέρωση. Κορβέτες μήπως;
Κουίζ
Ποιος Υπουργός κυκλοφορούσε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και έλεγε ότι είναι το μόνο θετικό της κυβέρνησης;


50 views0 comments
bottom of page