top of page

«Γαλάζιες» μουρμούρες για τις εμφανίσεις στην κηδεία. Ο γιος του Βύρωνα με τον κόκκινο μπερέ

Καλημέρα σας,
«Γαλάζιες» μουρμούρες για την κηδεία
Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον ένα υπουργικό συμβούλιο ή μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αυτή την εβδομάδα. Το τι ειπώθηκε χθες στα τηλέφωνα αλλά και δημοσίως από παλαιούς Νεοδημοκράτες για εσμό βασιλικών οι οποίοι επεχείρησαν να αλώσουν το κόμμα δεν περιγράφεται. Μπορεί οι εκτιμήσεις για πενηντάδες και εξηντάδες βουλευτών στη Μητρόπολη για τις οποίες έγραφαν κάποιοι να μην επιβεβαιώθηκαν -το Sketch πάντως από την προηγούμενη εβδομάδα έγραφε για 10, το πολύ 15 «γαλάζια» στελέχη- ήταν όμως αρκετές για να προκαλέσουν εσωτερική μουρμούρα. Σε μια πιθανή συνεδρίαση υπουργικού θα άνοιγαν στόματα.
Απαξιωτικός Βαρβιτσιώτης για όψιμος φιλοβασιλικούς
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δεν περίμενε το υπουργικό και την ώρα της κηδείας βγήκε χθες στον Real Fm και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους όψιμους φιλοβασιλικούς στο κόμμα αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και στην κουστωδία του αλλά και στον Γιώργο Κουμουτσάκο. Ειδικά ο τελευταίος έχει βρεθεί στη χειρότερη θέση όλων. Για όποιον γνωρίζει δυο γραμμές ιστορία και είναι σοβαρός καραμανλικός και φιλοβασιλικός είναι όροι αντιφατικοί και συγκρουόμενοι. Ο Κουμουτσάκος αυτοαποκαλούμενος «καραμανλικός» πήγε και προσκύνησε στο παρεκκλήσι τη σορό του τέως.
Τα τηλεφωνήματα του Μαξίμου
Η ελάχιστη παρουσία Υπουργών και βουλευτών στη Μητρόπολη έχει πάντως κι άλλη εξήγηση. Γιατί μπορεί το Μαξίμου να έδωσε επισήμως «ελευθέρας» αφήνοντας τα «γαλάζια» στελέχη να επιλέξουν κατά συνείδηση τι θα πράξουν, η αλήθεια όμως είναι ότι προχθές έπεσαν κάποια τηλέφωνα σε επίφοβους να εμφανιστούν στην κηδεία . Κι αν σε πάρουν από το Μαξίμου και σου πουν «είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις αλλά θα θέλαμε να το ζυγίσεις καλά» προφανώς αν έχεις λίγο μυαλό στο κεφάλι σου θα το ξανασκεφτείς. Όπως αποδείχθηκε κάποιοι το ξανασκέφτηκαν.
***
Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα του Μαξίμου δεν είναι με αυτούς που βρέθηκαν εντός της Μητρόπολης. Αυτοί είχαν πρόσκληση από την οικογένεια κάτι το οποίο δηλοί ότι υπάρχει και προσωπική σχέση. Εκεί το Μαξίμου δεν μπορούσε να πει το παραμικρό. Με αυτούς που δεν είχαν πρόσκληση ήταν το πρόβλημα όπως οι τρεις καμπαλέρος του Αντώνη Σαμαρά , Χρυσομάλλης, Βαρτζόπουλος και Μαντάς. Ειδικά ο τελευταίος βγήκε στο Mega και είπε ότι δεν είναι βασιλικός αλλά ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πολύδωρας με τον κόκκινο μπερέ
Κατά το προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης τα τηλεοπτικά πλάνα επικεντρώθηκαν σε έναν γιγαντόσωμο τύπο ο οποίος φορώντας επίσημο μαύρο κοστούμι και κόκκινο στρατιωτικό μπερέ , χτύπησε προσοχή μπροστά από το φέρετρο του τέως και χαιρέτησε στρατιωτικά. Μπορεί στο ευρύ κοινό να είναι άγνωστος , κάποιοι ωστόσο τον αναγνώρισαν. Ήταν ο Γιώργος Πολύδωρας, νομικός και γιος του παλαιού Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και τέως Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα.
Μήνυμα και σε Παναγιωτόπουλο η ανανέωση Φλώρου
Χθες σε έκτακτη σύγκληση το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση για ενός ακόμα έτους της θητείας του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Πέραν των προφανών, δηλαδή της κυβερνητικής στήριξης του στρατηγού σε μια περίοδο που βάλλεται τόσο έξωθεν όσο και έσωθεν, η ανανέωση είναι και ένα μήνυμα του Μαξίμου προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Δεν αναφέρομαι μόνο στα περί «σαχλαμάρα». Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι καυγάδες των δύο ανδρών για σημαντικά αλλά και ασήμαντα θέματα στο Υπουργείο είναι σχεδόν καθημερινοί και ότι δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.
Αυξάνονται οι οπαδοί της αυτοδυναμίας
Χθες είχαμε και την πρώτη δημοσκόπηση του νέου έτους από την ALCO για τον ALPHA. Εν αναμονή των σημερινών αποτελεσμάτων στα οποία θα περιληφθεί και η πρόθεση ψήφου συγκρατώ ένα ποιοτικό στοιχείο το οποίο έχει τη σημασία του. Κάθε μήνας που περνά το ποσοστό όσων θέλουν αυτοδυναμία αρχίζει να αυξάνεται. Τον περασμένο Σεπτέμβριο όσοι ήθελαν κυβερνήσεις συνεργασίας ήταν το 49% έναντι 37% όσων ήθελαν αυτοδυναμία. Διαφορά 12%. Τον Νοέμβριο 47% έναντι 39%. Διαφορά 8%. Και τον Ιανουάριο 46% έναντι 41%. Διαφορά μόλις 5%. Το στοιχείο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Κυρίως για τη δεύτερη κάλπη.
55 views0 comments
bottom of page