top of page

Οι δημοσκοπήσεις που επισπεύδουν τις εκλογές. Η εμπλοκή με την 9η Απριλίου

Καλημέρα σας,
Διαρροές
Η επαναφορά του σεναρίου της επίσπευσης των εκλογών φαίνεται πως βασίζεται και σε δημοσκοπήσεις , οι οποίες το τελευταίο διάστημα διαρρέονται από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση. Κυριαρχούν τα χαμόγελα στο Μαξίμου. Σύμφωνα με αυτές -τις διαρροές- η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ ψηλά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ζημιωμένος και από την αποχώρηση από τη Βουλή και από τη στάση που κράτησε στην τροπολογία Κασιδιάρη δηλώνοντας «παρών». Οι ίδιες πηγές λένε ότι όχι απλώς βγήκε ζημιωμένος αλλά ένα κεντρώο κοινό της τάξης του 2% μετακινείται προς τη Ν.Δ. Αυτά λένε αυτά μεταφέρουμε. Σε αυτό το σκηνικό υπάρχει πίεση για εκλογές άμεσα.
Εμπλοκή για την 9η Απριλίου;
Μικρή εμπλοκή προκύπτει για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου, ημερομηνία η οποία φαντάζει ως η επικρατέστερη. Φέτος η 9η Απριλίου συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων , Κυριακή την οποία ο εμπορικός κόσμος αναμένει μεγάλο τζίρο καθώς τα καταστήματα είναι ανοικτά. Κοινώς , κανονικά εργάσιμη ημέρα για τους εμποροϋπαλλήλους , πράγμα που καθιστά αμφίβολο το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν.
Στο Μέγαρο Μαξίμου το πήραν χαμπάρι προχθές το βράδυ και μπορώ να σας πω ότι μετά την αρχική παγωμάρα , το δεύτερο συναίσθημα που επικράτησε είναι ταραχή. Κι αυτό γιατί οι περισσότερο σώφρονες αντελήφθησαν αμέσως ότι το να πεις στον εμπορικό κόσμο πως μια Κυριακή πριν από το Πάσχα θα πρέπει να κλείσουν τα καταστήματά τους ενέχει μεγάλο ρίσκο. Οι εξελίξεις προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις για διεξαγωγή εκλογών στις 9 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση αν τελικά αποφασιστεί η 9η Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν αυτονοήτως κλειστά και θα επιχειρηθεί να βρεθεί αντιστάθμισμα για τους εμπόρους.
Mobile voting
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πρόταση θα συζητηθεί σήμερα σε ομάδα εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου. Εμπνευστής ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και περιεχόμενό της πρότασης η εξ αποστάσεως ψήφος των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις Ευρωεκλογές. Η ιδέα Βορίδη περιλαμβάνει mobile voting δηλαδή απομακρυσμένη ψήφο μέσω εφαρμογής στα κινητά. Μη σας μπαίνουν ιδέες για την Ελλάδα ακόμα. Σε αυτές τις εκλογές σίγουρα όχι. «Δεν προλαβαίνει το σύστημα να φτιάξει εφαρμογή» μου είπαν.
Τσίπρας -Στουρνάρας
Συναντήθηκαν τελικά χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Παγωμένα χαμόγελα και αμηχανία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε όλα αποκάλυψε πάντως και το τι πραγματικά ήθελε να πει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ότι είναι προκλητικά τα κέρδη των τραπεζών και ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για διανομή μερισμάτων στους μετόχους. Μη γελιέστε. Γι’αυτό πήγε.
Στον αέρα η δωρεά του «Νιάρχος».
Στον αέρα είναι η δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νοσοκομείων. Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος καθώς όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος μιας και οι προσφορές ήταν πολύ μεγαλύτερες από το ύψος της δωρεάς. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι μεγάλο καθώς τα τρία νοσοκομεία και ειδικά το Παιδιατρικό της Θεσσαλονίκης είχαν χαρακτηριστεί ως εμβληματικά έργα, έχοντας περάσει και από τη Βουλή.
Το παρασκήνιο λέει ότι οι άνθρωποι του Ιδρύματος έγιναν έξω φρενών καθώς αντιμετώπισαν μια στάση που παρέπεμπε σε συνεννόηση ώστε να μην κατατεθεί καμία προσφορά έστω κοντά στο ύψος της δωρεάς. Το εκπληκτικό είναι ότι στο Υπουργείο Υγείας δεν είχαν ιδέα. Από την ανακοίνωση του Ιδρύματος το έμαθαν.
124 views0 comments
bottom of page