top of page

Μικρό το Παλλάς για τον Σαμαρά. Οι καθυστερήσεις της Ν.Δ για τη Θεσμών και η κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ
 

Καλημέρα σας,

Κοσμοσυρροή

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά εργάζεται πυρετωδώς για την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στις 7 Δεκεμβρίου στο Παλλάς. Παρά το γεγονός ότι η αίθουσα είναι από τις μεγαλύτερες του κέντρου των Αθηνών τα αιτήματα είναι τόσα που όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει φιέστα και μια άτυπη επίδειξη δύναμης. «Το Παλλάς αποδεικνύεται μικρό» μου έλεγε χθες στενός του συνεργάτης, ο οποίος προέβλεψε ότι η μισή Μεσσηνία θα ανεβεί εκείνη την ημέρα στην Αθήνα. Πέραν πάντως της εικόνας το σημαντικό θα είναι το περιεχόμενο της ομιλίας του. Και ως συνήθως δεν θα περάσει απαρατήρητο.


Κάτι ψήνεται με τη Θεσμών

Καθυστερήσεις παίζει το Προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή επιχειρώντας να τραβήξει όσο το δυνατόν πιο πίσω τη συνεδρίαση στην οποία η αντιπολίτευση καλεί τα πρόσωπα που θεωρεί ότι εμπλέκονται με το Predator. Οι πληροφορίες λένε ότι η συνεδρίαση δεν θα διεξαχθεί ούτε την επόμενη εβδομάδα και ο αέρας στην ατμόσφαιρα αρχίζει να μυρίζει ματαίωση. Κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγοντας προσπαθούσε χθες να προλειάνει το σχετικό έδαφος λέγοντας χαρακτηριστικά : «ακρόαση είναι μπορούν και να αρνηθούν».

***

Η αλήθεια είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, μέρα με τη μέρα . Η δικαιοσύνη αναμένεται να καλέσει μάρτυρες , δεσμοί οι οποίοι διερράγησαν , δείχνουν να επανασυγκολλούνται , συναντήσεις γίνονται, συνομιλίες γίνονται , γενικώς γίνονται πράγματα. Εξ ου και στο κυβερνητικό στρατόπεδο θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια (30 Νοεμβρίου) για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης με την κλήση Δημητριάδη και λοιπών.

***

Μιας και αναφέρθηκα στον Δημητριάδη έμαθα ότι πολύ πρόσφατα πήγε στο ΣΕΦ και παρακολούθησε αγώνα του μπασκετικού Ολυμπιακού. Και ήταν μες στην καλή χαρά.

Βγαίνει παγανιά ο Άδωνις

Όσοι ξυπνήσετε νωρίς συντονιστείτε κατά τις 8 στους τηλεοπτικούς σας δέκτες. Ο Άδωνις βγαίνει παγανιά. Όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή σήμερα στις οκτώ θα είναι σε ένα My Market «γιατί είχε τη μεγαλύτερη μεσοσταθμική μείωση στο καλάθι του νοικοκυριού από εβδομάδα σε εβδομάδα και θέλω να το επικροτήσω». Επίσης, θα πάει και σε ένα LIDL. Και γιατί στο LIDL; Γιατί είχε συνολικά τη μικρότερη αξία στο «καλάθι» από εβδομάδα σε εβδομάδα. «Θέλω να συγχαρώ όλες τις αλυσίδες, και τον Σκλαβενίτη που έχει κάνει πολύ μεγάλη μείωση και τον Βασιλόπουλο και όλες τις αλυσίδες» πρόσθεσε και δεσμεύθηκε ότι θα πάει σε όλους.

Συμφωνία κυβέρνησης -σούπερ μάρκετ

Πέρα από την πλάκα η εικόνα στο Υπουργείο είναι ότι το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί . Κάπως έτσι, χθες η συνάντηση Παπαθανάση-Χαρακόπουλου έβγαλε λαβράκι καθώς κυβέρνηση και σούπερ μάρκετ συμφώνησαν για δύο ακόμα καλάθια. Ένα για διαβητικούς και όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη .

Σκιώδης πρόεδρος

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ. Χθες κατά την ψήφιση -σε επίπεδο επιτροπής- το ΠΑΣΟΚ δήλωσε επιφύλαξη στο άρθρο για το ειδικό ποινικό μητρώο παιδεραστών . Το θέμα είναι ότι δυο μέρες πριν η εισηγήτρια Νάντια Γιαννακοπούλου είχε ταχθεί υπέρ, ενώ ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος στην αρχή δήλωσε επιφύλαξη χθες αντιλαμβανόμενος το ολίσθημα ψήφισε ΝΑΙ. Πληροφορούμαι ότι η επιφύλαξη της Νάντιας υπήρξε αποτέλεσμα κεντρικής εντολής της γραμματέως της Κ.Ο Ευαγγελίας Λιακούλη και δεν ήταν δική της πρωτοβουλία. Όπως επίσης πληροφορούμαι ότι το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής της Κ.Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει παραμεριστεί και σκιώδης επικεφαλής είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
131 views0 comments
bottom of page