top of page

Ζήτημα δωροδοκίας ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει η Ν.Δ μέσω ειδικού δικαστηρίου. Οι ενστάσεις δικαστών για Kασιδιάρη

Καλημέρα σας,
Έρχεται νέα επένδυση
Από χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το Μαξίμου ελπίζει ότι από το Νταβός θα προκύψει μια μεγάλη επένδυση για τη χώρα. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει όμως το Μαξίμου κράτησε επτασφράγιστο μυστικό τη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός. Έτσι περιοριζόμαστε στο σχόλιο του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου Αλέξη Πατέλη: «Από τις συναντήσεις του 2020 προέκυψε η επένδυση της Microsoft. Το 2022 κλείδωσε η Google. Να δούμε τι θα φέρει το 2023».
Στην τελική ευθεία τα ειδικά δικαστήρια
Μπορεί η υπόλοιπη επικαιρότητα να τα έχει σκεπάσει όμως και τα δύο ειδικά δικαστήρια (Παππάς-Παπαγγελόπουλος) είναι στην τελική ευθεία. Έμπειροι δικαστικοί συντάκτες εκτιμούν ότι το πολύ σε 40 ημέρες θα έχε ανακοινωθεί απόφαση και για τις δύο περιπτώσεις. Κι ενώ το θέμα το οποίο θεωρητικά θα «έκαιγε» τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν το θέμα Παπαγγελόπουλου λόγω «σκευωρίας» , το Μαξίμου ρίχνει όλο το βάρος στον Νίκο Παππά.
Ανοίγει θέμα δωροδοκίας ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ
Όχι μόνο γιατί ο Παπαγγελόπουλος έχει αποσυρθεί από την πολιτική ενώ ο Παππάς παραμένει δίπλα στον Τσίπρα. Στη Ν.Δ θεωρούν ότι από το ειδικό δικαστήριο Παππά προκύπτει δευτερογενής υπόθεση, της δωροδοκίας πολιτικού κόμματος λόγω των καταγγελιών της συνεργάτιδος του Χρ.Καλογρίτσα. Οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι προεκλογικά η Ν.Δ θα κρατήσει πάρα πολύ ψηλά το συγκεκριμένο ζήτημα. Όχι τον Παππά και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Τις καταγγελίες για βαλίτσες.
Ο φάκελος με τα sms
Χθες η πλευρά Καλογρίτσα έδειξε ότι θα υποβάλει τον Νίκο Παππά στο μαρτύριο της σταγόνας. Μετά τη μήνυση την οποία υπέβαλε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιαιτέρα του Χρ.Καλογρίτσα για τις βαλίτσες που έφευγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά Καλογρίτσα αντέδρασε και εμφάνισε στο δικαστήριο sms το οποίο φαινόταν να εστάλη από τον Νίκο Παππά και όριζε τη μετοχική σύνθεση του «SYRIZΑ Channel». Ο συνήγορος του Νίκου Παππά μίλησε για πλαστό μήνυμα επειδή στο μήνυμα αναφερόταν κάποιος Α2 , ο οποίος εκ του νόμου δεν θα μπορούσε να είναι μέτοχος αφού οι μέτοχοι θα έπρεπε να είχαν ονοματεπώνυμο.
Το ρεπορτάζ λέει ότι η Νέα Δημοκρατία θα ρίξει μεγάλο βάρος στην υπόθεση Παππά θυμίζοντας συνεχώς την υπόθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι μια ατάκα του Χρ.Καλογρίτσα στην προανακριτική της Βουλής πως «έχω ολόκληρο φάκελο με sms». Τότε κάποιοι τον απαξίωσαν φαίνεται όμως πως ο φάκελος έχει ακόμα υλικό.
Αντιδρούν δικαστές για Κασιδιάρη
Καλό θα ήταν τα κόμματα να είναι πολύ προσεκτικά στο τι θα ψηφίσουν τελικά στη Βουλή για να αποκλείσουν το κόμμα του Κασιδιάρη από τις εκλογές . Τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι νομικοί αλλά και εκπρόσωποι δικαστικών οργανώσεων της χώρας αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει ποιος είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία είναι ο ελληνικός λαός και όχι κάποιος δικαστής όπως φαίνεται ότι προωθείται. Δεδομένου ότι το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου δύναται να μην εφαρμόσει ρύθμιση την οποία θα θεωρήσει αντισυνταγματική καλό θα ήταν όλοι να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να αφήσουν στην άκρη τα μικροκομματικά. Ειδάλλως είναι πολύ πιθανό στην επόμενη Βουλή ο Κασιδιάρης να κάθεται δίπλα τους.
Τα περίεργα του Ναυπλίου
Περίεργα πράγματα χθες το βράδυ στο Ναύπλιο. Την πόλη επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη για την κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Σε ένα από τα κάστρα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκέντρωση που ακολούθησε δεν επετεύχθη να γεμίσουν οι 128 καρέκλες οι οποίες όπως μου διαμήνυσε ο πληροφοριοδότης μου στήθηκαν σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Το ακόμα πιο περίεργο όμως ήταν ότι στις φωτογραφίες που είδα διέκρινα χαριεντισμούς της Όλγας και του συζύγου της Μίνωα Μάτσα με τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο. Αν θυμάμαι καλά ο Καμπόσος είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ για σχόλια κατά των Εβραίων.
57 views0 comments
bottom of page