top of page

Χάνεται η μάχη για Turkaegean. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη

Καλημέρα σας,
Χάνεται το παιχνίδι για Turkaegean
Όπως γράψαμε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει σήμερα τον απολογισμό του στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Εκτιμώ ότι στη Monde δεν το γνώριζαν ώστε να θεωρηθεί “χτύπημα». Σε κάθε περίπτωση η κορυφαία εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με ολοσέλιδη καταχώριση Turkaegean. Κι όλα αυτά ένα βήμα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Χθες διάβασα σχετικά στην Καθημερινή ρεπορτάζ του Βασίλη Nέδου για τις ενέργειες της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να ανακόψει τη διαδικασία κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος «Turkaegean» στις ΗΠΑ. Στην Ε.Ε το παιχνίδι δείχνει ήδη να έχει χαθεί. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και η σκέψη του ΥΠ.ΕΞ να ζητήσει σχετική γνωμοδότηση του ιστορικού Ντέιβιντ Αμπουλάφια (Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ). Για να το γράφει ο Νέδος ισχύει. Δεν ξέρω ποιος νους στο ΥΠ.ΕΞ το σκέφτηκε όμως ο Αμπουλάφια είναι ίσως ο μεγαλύτερος πολέμιος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Η τρίτη κάλπη τρομάζει
Μέσα σε αυτό το κλίμα το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης τρομάζει την αγορά. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες θεωρούν ότι ενδεχόμενο τρίτων εκλογών -υποχρεωτικά τον Δεκαπενταύγουστο- αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τουρίστες της τελευταίας στιγμής να επισκεφθούν τη χώρα. Σημειώνεται ότι η Τουρκία θα έχει ξεμπερδέψει το αργότερο στις 28 Μαΐου.
Ραγδαίες οι εξελίξεις με Γεωργούλη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Χθες προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία δίνουν διάσταση ξυλοδαρμού στην υπόθεση της καταγγελίας της Έλενας Χρονοπούλου. Η κατάσταση θα εκτραχυνθεί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και για δεύτερη ανάλογη καταγγελία.
Χθες η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την υπόθεση ήδη από το 2022, υποστηρίζοντας όμως ότι επρόκειτο για φήμες. «Μόλις οι φήμες έγιναν καταγγελία ο Γεωργούλης έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Τσαπανίδου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μηδενική ανοχή.
Αλλαγές στις ευρωεκλογές
Η υπόθεση Γεωργούλη, ενισχύει το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο εκλογής ευρωβουλευτών. Η σκέψη προϋπήρχε. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση μελετά την επαναφορά του σταυρού.
Η ανάρτηση της καταγγέλλουσας
Με ανάρτησή της , η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου επιβεβαίωσε ότι κατήγγειλε βιασμό και σωματική βλάβη. Υποστήριξε δε, ότι η διαρροή του ονόματός της έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή της και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς της αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.
Διαρροή
Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες μια ενδιαφέρουσα πληροφορία , η οποία μπορεί να έχει επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μεγάλο κόμμα ερευνά πληροφορίες διαρροής προσωπικών δεδομένων των μελών του, μιλάμε για ολόκληρη τη βάση δεδομένων σε μικρότερο κόμμα το οποίο κινείται σε χώρο συγγενικό. Η έρευνα αφορά τον τρόπο διαρροής και το αν υπήρξε αντάλλαγμα.
Πόλεμος για μια ελληνοποίηση
Μια απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στάθηκε ικανή να αποτελέσει την αφορμή για νέο πόλεμο των μπασκετικών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο Βορίδης ενέκρινε, υπέγραψε και απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τιμητική πολιτογράφηση του Αμερικανού μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ. Το έμαθαν στον Παναθηναϊκό και έγιναν έξω φρενών καθώς ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είχε μόλις 19 μήνες στην Ελλάδα , ενώ ανάλογο αίτημα πέρσι του Παναθηναϊκού για δικό του παίκτη με περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα απορρίφθηκε.
***
Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό θεωρούν την ενέργεια της κυβέρνησης ως casus belli. Η πλευρά Βορίδη πάντως λέει ότι το αίτημα ήρθε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τύγχανε της πλήρους στήριξης του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Το τελευταίο εξόργισε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό.
Οικονόμου στον Άθω
Όπως σας είχε πρώτη πληροφορήσει η στήλη ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος θα αποχωρήσει από τη διοίκηση του Αγίου Όρους επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή το απόλυτο φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν και για ενίσχυση της προσπάθειας απορωσοποίησης του Όρους.
50 views0 comments
bottom of page