top of page

Η αντίδραση της αγοράς τρόμαξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ανέκδοτα στη Ν.Δ και ο σουρεάλ Κατρούγκαλος

Καλημέρα σας,
Λέτε;
Θα αρχίσω λίγο εύθυμα σήμερα. Στη Νέα Δημοκρατία αυτό που έλεγαν χθες μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι μη γίνει καμιά πλάκα την Κυριακή και έτσι όπως τα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πάρουν καμιά αυτοδυναμία με 151 βουλευτές και δεν ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν ή να γελάσουν. Ως ανέκδοτο το έλεγαν αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση …
Η αγορά «έφαγε» τον Κατρούγκαλο
Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο πιο σατανικός νους στη Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί την ιστορία με τον Κατρούγκαλο για να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάφεραν μόνοι τους. Η αποπομπή Κατρούγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατόπιν του πανικού που προκάλεσε η δήλωσή του για επαναφορά του ύψους των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του εισοδήματός τους.
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρόμαξε ούτε από την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας , ούτε από τα ΜΜΕ. Μαθημένος είναι σε αυτά. Πανικοβλήθηκε όμως από την επίθεση της αγοράς. Ο ένας μετά τον άλλον οι επαγγελματικοί κλάδοι και τα επιμελητήρια της χώρας τοποθετήθηκαν δημοσίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειαζόταν καμία μέτρηση για να διαπιστώσουν στην Κουμουνδούρου την απίστευτη ζημιά που έγινε. Το ομολόγησε και ο Κατρούγκαλος. Κάπως έτσι φτάσαμε στο οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Κατρούγκαλο και τη δήλωση Κατρούγκαλου περί απόσυρσης.
Σουρεάλ
Το σουρεάλ σκηνικό όμως δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Νομικό πλαίσιο για απόσυρση υποψηφίου πριν από τις εκλογές δεν υπάρχει. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που οι συνδυασμοί έχουν ανακηρυχθεί και τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί. Έτσι το όνομα του Γ.Κατρούγκαλου θα βρίσκεται κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τυχόν σταυροί που θα μπουν δίπλα από αυτό θα καταμετρηθούν κανονικά. Το μόνο που δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι να εκλεγεί βουλευτής, κάποιος ο οποίος έχει αποσυρθεί .
Μη με ψηφίσετε
Η ασφαλής πληροφορία που μου έφτασε χθες είναι ότι οι συνεργάτες του κ. Κατρούγκαλου άρχισαν από χθες να τηλεφωνούν σε ψηφοφόρους καλώντας τους να μην τον ψηφίσουν.
Συνεχώς απολογούμενος
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως κατάφερε το αδιανόητο σε αυτές τις εκλογές. Μία με τις συνεχείς αλλαγές στρατηγικής από τον Τσίπρα, μία με τα τοπικά νομίσματα , μία με τις πόρτες από τους μικρούς, μία με τον Κατρούγκαλο , μία με τη Χρυσή Αυγή ολόκληρη η προεκλογική περίοδος κινήθηκε γύρω του και μάλιστα με τον Τσίπρα σε θέση συνεχώς απολογούμενου.

Οι κακές γλώσσες
Οι κακές γλώσσες -προερχόμενες κυρίως από την Κουμουνδούρου δεν άργησαν να εμφανιστούν. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Κατρούγκαλου η αιτιολόγηση και της δήλωσης και της αποχώρησης ήταν «στον αέρα». Ο Κατρούγκαλος -έλεγαν οι κακές γλώσσες- πήγαινε άπατος στον βόρειο τομέα και δεν θα έβγαινε ούτως ή άλλως. Ήταν μάλιστα δυσαρεστημένος με την ηγεσία του κόμματος , η οποία στήριζε άλλους. Και αποφάσισε να κάνει ό,τι έκανε για να τους τιμωρήσει. Δεν το αγοράζω το σενάριο εύκολα.

Δημοσκόπηση
Την τελευταία της δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές δημοσίευσε χθες και η GPO για λογαριασμό του STAR. Η έρευνα έδειξε ότι η Ν.Δ διευρύνει το εκλογικό της ακροατήριο ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασε και το ποσοστό των πολιτών που θέλει αυτοδύναμη , μονοκομματική κυβέρνηση σε επίπεδα άνω του 55%.Η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανάμεσα σε 34,5% και 37,5% , ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε 29,5% και 31,5% και το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε 9% και 11%. Τα λέμε ξανά τη Δευτέρα με αποτέλεσμα εκλογών. Καλή ψήφο.
56 views0 comments
bottom of page