top of page

«Ξεθώριασε» το σενάριο της προοδευτικής κυβέρνησης. Που συμφώνησε ο Τσίπρας με τον ΜητσοτάκηΤσίπρας Ι

 

Καλημέρα σας,


Μονοπώλησε ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο. Χθες από τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ξεκαθάρισε τι εννοεί σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης. Το «δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων» σημαίνει ένα και μόνο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτος στις εκλογές της απλής αναλογικής δεν πρόκειται να μπει καν σε συζήτηση σχηματισμού κυβέρνησης. Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα σενάριο κυβέρνησης με το άθροισμα βουλευτών του 2ου, του 3ου και του 5ου κόμματος δεν υπάρχει. Ακόμα κι αν οι αριθμοί το βγάζουν.

Τσίπρας ΙΙ

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να πιστεύει ότι τους Πρωθυπουργού τους βγάζει ο λαός και κατά τις φήμες αυτό το έχει διαμηνύσει και στον Ν.Ανδρουλάκη. Κοινώς, όχι απλώς δεν νοείται κυβέρνηση -είτε σε απλή αναλογική , είτε σε ενισχυμένη – χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, αλλά και ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είναι αυτός που θα πρέπει να είναι Πρωθυπουργός.

Τσίπρας ΙΙΙ

Αν διαβάσει κάποιος τις αντιδράσεις των πιθανών του συνεταίρων θα καταλάβει γιατί ο Τσίπρας άρχισε να ξεθωριάζει μόνος του το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για ακατάσχετη παροχολογία και για Τσίπρα που ξέχασε τον κυβερνητικό του εαυτό. Το ΜέΡΑ 25 είπε ότι ο Αλ.Τσίπρας αποφάσισε να απορρίψει την βασική προϋπόθεση μιας προοδευτικής ανατροπής: την προεκλογική συγκρότηση μετώπου ανατροπής. Αφήστε που και οι δύο βλέπουν μια άτυπη συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πόλωση μέχρις εσχάτων προκειμένου να εξαφανιστούν οι υπόλοιποι.

Ενθουσιασμός με Τσίπρα στο Μαξίμου

Στο Μαξίμου πάλι σαμπάνιες δεν άνοιξαν με τον Τσίπρα αλλά οφείλω να σας πω ότι υπήρξε κλίμα άκρατου ενθουσιασμού. Τόσο για το ανερμάτιστο -όπως το χαρακτήρισαν- του λόγου του όσο και για το ότι η ακατάσχετη παροχολογία ήταν σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζητά η κοινωνία. Για την ακρίβεια τον περίμεναν καλύτερο και αποδείχθηκε -κατ’αυτούς- κάκιστος. Τόσο που όπως έμαθα κάποια προσχέδια απάντησης τα οποία είχαν συνταχθεί από την Παρασκευή πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων και γράφτηκαν άλλα εξ αρχής.

Η κοστολόγηση του Σκυλακάκη

Το Μέγαρο είχε εδώ και μέρες δώσει εντολή στον Θ.Σκυλακάκη για άμεση κοστολόγηση των μέτρων που θα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Στα 23,5 δισεκατομμύρια υπολογίζεται από το ΓΛΚ το δημοσιονομικό κόστος για το 2023 και στα 10 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κόστος χωρίς το πλαφόν στο ρεύμα για κάθε ένα από τα επόμενα έτη. «Με άλλα λόγια, η χώρα τίθεται εκτός στόχων προγράμματος σταθερότητας και απευθείας σε αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών»

Ικανοποίηση από τον προσωπικό γιατρό

Αριθμούς ρεκόρ γράφει η πλατφόρμα για τον προσωπικό ιατρό προκαλώντας την ευαρέσκεια και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Κενά και δυσλειτουργίες υπάρχουν ακόμα -και στα εμβόλια υπήρξαν- αλλά το πράγμα τρέχει. Σε μια εβδομάδα γράφτηκαν 700.000 πολίτες. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης το Υπουργείο Υγείας θα δώσει παράταση ενός μήνα , ενώ θα ανοίξουν και άλλες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι και πνευμονολόγοι. Οι ιατροί του δημοσίου φωνάζουν πάντως ότι τους έχουν ρίξει σε σχέση με τους ιδιώτες.

Η γκάφα του BBC

Τα φώτα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Λονδίνο για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό που συζητήθηκε εντός των συνόρων γύρω από το θέμα είναι η αδιανόητη γκάφα του BBC να έχει ως λεζάντα κάτω από τον γιο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ , Παύλο τον τίτλο «Πρίγκηπας του στέμματος της Ελλάδας». Η πρεσβεία μας στο Λονδίνο δεν ξέρω αν θα αντιδράσει, το ελληνικό twitterπάντως φρόντισε να στείλει το μήνυμά του στο BBC .


107 views0 comments
bottom of page