top of page

 Κύκλο θεματικών συνεντεύξεων ανοίγει ο Πρωθυπουργός. Η δυσαρέσκεια του Μητσοτάκη...

Καλημέρα σας
Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη για επικοινωνιακή ανεπάρκεια
Ως βόμβα έπεσε χθες η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου πως ο Πρωθυπουργός θα δώσει τη Δευτέρα συνέντευξη. Τα σενάρια πήραν φωτιά. Άλλος έλεγε ότι θα προκηρύξει εκλογές -λες και θα το έκανε σε συνέντευξη-, άλλος έλεγε ότι θα ανακοινώσει συμφωνία για τα Γλυπτά , άλλος έλεγε ότι θα ανακοινώσει επενδυτική βαθμίδα. Η αλήθεια είναι αλλού. Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι η προβολή του κυβερνητικού έργου είναι ανεπαρκής και βγαίνει ο ίδιος μπροστά. Το μήνυμα δυσαρέσκειας προς τους Υπουργούς για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι προφανές.
Κύκλος θεματικών συνεντεύξεων
Σύμφωνα με τους συνεργάτες τους , με τη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έναν κύκλο θεματικών συνεντεύξεων αρχής γενομένης με τα θέματα οικονομίας , ανάπτυξης και εργασίας για την προβολή του κυβερνητικού έργου με κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο. Η δυσαρέσκεια Μητσοτάκη για ελλιπή προβολή του κυβερνητικού έργου εκφράστηκε για πρώτη φορά προ τριμήνου.
Απόλυτο κοντρόλ
Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού αν και σαφή είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω αδιαφορίας δεν εισακούστηκαν. Πρώτη κίνηση του Πρωθυπουργού ήταν να κάνει μόνος του μέσω facebookαναρτήσεις με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Τώρα οι θεματικές συνεντεύξεις τύπου. Ο ίδιος αναλαμβάνει το απόλυτο κοντρόλ. Αυτό που έχει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον είναι να δούμε αν ο Μητσοτάκης θα επιλέξει να έχει δίπλα του τους αρμόδιους Υπουργούς ή αν θα είναι μόνος του.
Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη της Δευτέρας θα έχει και απολογιστικό χαρακτήρα. Όχι μόνο για το κυβερνητικό έργο αλλά και για το αποτέλεσμα των επαφών του Πρωθυπουργού στο Νταβός. Η προσμονή για κάποια σπουδαία ανακοίνωση παραμένει.
Δεν πάμε σε πόλεμο
Χθες από το Νταβός ο Πρωθυπουργός επεχείρησε να διαλύσει τους φόβους μιας πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία. Το ζήτημα καίει και τους επενδυτές. Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία ασχέτως της έντασης των τελευταίων μηνών. Επί της ουσίας πάντως ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα τόσο στον Ερντογάν όσο και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα ούτε θα προκαλέσει, ούτε θα επιχειρήσει να διαταράξει τις εκλογές στην Τουρκία. Το ίδιο αναμένει και από την Τουρκία. Έμπειροι αναλυτές ερμήνευσαν τη δήλωση ως προαναγγελία Μητσοτάκη πως μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για την επέκταση χωρικών υδάτων.
Ακρόαση από τους αρχηγούς θα ζητήσει ο Ράμμος
Η Νέα Δημοκρατία απέρριψε χθες το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα επί του ελέγχου στους παρόχους τηλεπικοινωνιών. Η αλήθεια είναι ότι το τράβηξε στα άκρα και ενδεχομένως να το βρει μπροστά της. Η επίκληση του άρθρου του Συντάγματος για τις αναφορές στο οποίο επισημαίνεται ότι κανένας δεν εμφανίζεται αυτόκλητος στη Βουλή μάλλον δεν έχει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Υπάρχει ορισμένη διαδικασία μέσα από τον νόμο για την ΑΔΑΕ την οποίαν ο κ. Ράμμος φαίνεται πως ακολούθησε πιστά. Αυτό που μάλλον διέφυγε της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι εκτός από τη Βουλή ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ μπορεί να ενημερώνει και τους αρχηγούς των κομμάτων -κατά μόνας- για τα αποτελέσματα των ερευνών σε θέματα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου. Υπό αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείω καθόλου ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να ζητήσει συνάντηση από έναν προς έναν τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τα ευρήματα της έρευνας. Κι αν η Ν.Δ δεν τον δεχθεί εκτιμώ ότι οι υπόλοιποι πέντε θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στα γραφεία τους για να τον υποδεχθούν.
68 views0 comments
bottom of page