top of page

Η επιστροφή Πολάκη επανασυσπειρώνει τον δικομματισμο. Οι φήμες για μεταφορά του ΕΣΠΑ

Καλημέρα σας,
Ο Πολάκης επανασυσπειρώνει τον δικομματισμό
Η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Οι αναγνώστες της στήλης δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Ήδη από την 1η Μαρτίου όταν όλοι έγραφαν περί οριστικής αποπομπής Πολάκη από τα ψηφοδέλτια το Sketch επέμενε πως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Πολάκη δεν γίνεται και όλο και κάποιο σατανικό σχέδιο θα εφευρίσκετο. Και το να ζητήσει συγγνώμη ο Πολάκης μόνο σατανικό είναι.
Η «συγγνώμη» κράτησε λίγες ώρες. Μόλις ο Πολάκης επιβεβαίωσε την επανένταξή του άρχισε πάλι τα ίδια καυγαδίζοντας με όλο τον κόσμο στο twitter. Το θέμα είναι τι σημαίνει η επανένταξη Πολάκη; Μολονότι πολύ νωρίς οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν επανασυσπείρωση Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία θα αρχίσει να επαναπατρίζει μετριοπαθή κόσμο ο οποίος έφυγε μετά το δυστύχημα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπετονάρει στα ποσοστά του 2019 αλλά με σκληρούς κομματικούς.
Η αιτία
Ο επαναπατρισμός Πολάκη προφανώς και έχει πολιτική λογική για τον Αλέξη Τσίπρα. Το δημοσκοπικό τέλμα -αν όχι φθορά- του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δυστύχημα έδειξε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι χαμηλοί τόνοι των πρώτων ημερών δεν λειτούργησαν ούτε πιστώθηκαν από κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε όλα αυτά μέτρησαν και κάποιες μετρήσεις που έκανε η Κουμουνδούρου για τον Πολάκη μετά την -προσωρινή- αποπομπή και είδε ότι υπάρχει τεράστιο ποσοστό αποδοχής και εντός του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 40% αλλά και σε χώρους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε σου λέει από το να τον αφήσουμε να οργανωθεί και να τον έχουμε απέναντι καλύτερα μαζί.
Στις 10 η Θεσμών και Διαφάνειας
Σήμερα στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τη συμμετοχή Γεραπετρίτη, Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη για τη σύμβαση 717 και την τηλεδιοίκηση στους σιδηροδρόμους. Προφανώς και τα φώτα πέφτουν πάνω στον Καραμανλή ο οποίος κάνει την πρώτη του κοινοβουλευτική εμφάνιση μετά το δυστύχημα. Επί της ουσίας πρόκειται και για την πρώτη σοβαρή πολιτική μάχη επί των σιδηροδρόμων. Στη Νέα Δημοκρατία όλο το Σαββατοκύριακο συγκέντρωναν έγγραφα κατά του Χρήστου Σπίρτζη. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιτεθούν με σφοδρότητα κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη κατηγορώντας τον ως ψεύτη.
Μεταφέρεται το ΕΣΠΑ;
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σοβαρή σκέψη ώστε αν η Νέα Δημοκρατία είναι και πάλι κυβέρνηση μετά τις εκλογές να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές αρμοδιοτήτων στα οικονομικά υπουργεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σημαντικότερη είναι η «αρπαγή» του ΕΣΠΑ από το Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η μεταφορά του στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρχει πιο ευέλικτη διαχείριση. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί τότε το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αποδυναμωθεί σε τεράστιο βαθμό. Σε όλα τα επίπεδα.
Φοβήθηκαν προβοκάτσια
Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε και έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με αντικατάσταση του αρχηγού. Θα επικαλεστώ και πάλι προηγούμενο δημοσίευμα του Sketch ήδη από τις 8 Μαρτίου. Γράφαμε τότε : «Στο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός για την επιθετική στάση που ακολούθησε η αστυνομία στις συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής. Οι εντολές ήταν για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση». Οι εικόνες της περασμένης Πέμπτης με την αστυνομία να «επιτίθεται» κατά δικαίων και αδίκων απλώς επιβεβαίωσαν την άποψη του Μαξίμου ότι η μπάλα είχε χαθεί και η Αστυνομία δεν εκτελούσε τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ο φόβος ακόμα και προβοκάτσιας ήταν έντονος με αποτέλεσμα να στείλει και η πολιτική ηγεσία το μήνυμά της.
ΚΟΥΙΖ I: Ποιος «γαλάζιος» βουλευτής ήθελε πάση θυσία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό για να τον θυμηθεί καθώς φοβήθηκε ότι ο Μητσοτάκης θα επισκέπτετο την εκλογική του περιφέρεια και δεν θα τον αναγνώριζε για να τον χαιρετίσει;
ΚΟΥΙΖ ΙΙ : Ποια διάσημη ηθοποιός «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις επειδή υπήρξε φόβος πως θα της γινόταν πόλεμος από σεμνότυφους με αφορμή τολμηρές εμφανίσεις της επί σκηνής;

33 views0 comments
bottom of page