top of page

Εκκινεί η προεκλογική περίοδος. Η υπόθεση Γεωργούλη απομακρύνει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Καλημέρα σας ,
Έναρξη προεκλογικής περιόδου
Το Σάββατο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να της ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Λίγες ώρες αργότερα θα θυροκολληθεί στο πινάκιο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής , προκήρυξης εκλογών για τις 21 Μαΐου ενώ εκεί θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Επισήμως, η προεκλογική περίοδος, άρα και οι περιορισμοί για τους υποψηφίους θα αρχίσουν από το πρωί της Κυριακής.
Ο Άδωνις έδειξε Δένδια για Turkaegean
Χθες γράψαμε για τη διαφαινόμενη ήττα της Ελλάδας στο ζήτημα Turkaegean. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν άρεσε ιδιαιτέρως η έκταση που πήρε η υπόθεση με την ολοσέλιδη καταχώριση στη Monde και σε εφημερίδες στις Η.Π.Α. Και βγήκε ο ίδιος ο Υπουργός με ανάρτησή του να ενημερώσει ότι από τη δική του πλευρά έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και ότι αν γίνονται επιθετικές κινήσεις από την Τουρκία κατά της χώρας αρμόδιος είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Τέτοια αγάπη.
Πολιτικές αναταράξεις
Η υπόθεση Γεωργούλη εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις. Χθες τα βλέμματα στράφηκαν στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη , μητέρα της πρωταθλήτριας στο επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία με ανάρτησή της αναπαρήγαγε πρωτοσέλιδο του Μακελειού σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και της καταγγέλλουσας. Στο ΠΑΣΟΚ έγιναν έξω φρενών και ζήτησαν την αποπομπή της από τα ψηφοδέλτια.
Ανοίγει η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ
Η καταγγελία αφορά σε φρικώδη πράξη. Σε κάθε περίπτωση όμως έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Το ζήτημα πολιτικοποιήθηκε ήδη . Και αναρτήσεις όπως αυτές της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στεφανίδη διευρύνουν ακόμα περισσότερο την απόσταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον βασικό πιθανό κυβερνητικό του εταίρο έναν μήνα πριν από τις εκλογές ομοιάζει με την ένταση ανάμεσα σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε σημείο που κάποιοι να αποκλείουν το ενδεχόμενο προοδευτικής διακυβέρνησης ακόμα κι αν βγαίνουν οι αριθμοί .
Νεύρα
Στο Υπουργείο Υγείας δεν είδαν με καλό μάτι την ομιλία που θα κάνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ανταγωνιστής του Θάνου Πλεύρη στην Α΄Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο την προσεχή Τρίτη. Εισπήδηση στον χώρο τους το θεώρησαν. Μόνο που ο Πιερρακάκης δεν πάει αυτόκλητος. Ως προσκεκλημένος του Προέδρου της Ιατρικής Αθηνών Γ.Σιάσου εμφανίζεται. Και στους κύκλους των Αθηνών είναι γνωστές οι φιλίες του κ. Σιάσου με καλούς φίλους του Πλεύρη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Απών
Επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποιεί αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκεντρο το Ναύπλιο. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί δύο έργα τα οποία αλλάζουν την Αργολίδα. Στα Δερβενάκια θα υπογραφεί η σύμβαση σύνδεσης της Αργολίδας με τον Ε7 μέσω αυτοκινητοδρόμου ο οποίος μέσω τούνελ θα βγαίνει κατευθείαν στις Μυκήνες μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα -Ναύπλιο κατά 15 λεπτά. Αργότερα θα επισκεφθεί και τον χώρο στον οποίον θα κατασκευαστεί η Μαρίνα Ναυπλίου.
Ο Πρωθυπουργός θα περάσει και από τον δήμο Άργους-Μυκηνών αλλά μόνο από τις Μυκήνες. Από το πρόγραμμα λάμπει δια της απουσίας του το όνομα του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου. Προφανώς και όχι τυχαίως. Ο Καμπόσος, στενός φίλος του Μάκη Βορίδη και του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση είχε διαγραφεί από τον Μητσοτάκη για αντισημιτικά σχόλια. Κι όταν ο Βλάσης είχε επιχειρήσει να στήσει συνάντηση γνώρισε την απαξίωση του Μητσοτάκη.
27 views0 comments
bottom of page