top of page

Επενδυτές «ψαρεύει» ο Μητσοτάκης. Η ανησυχία του ελληνικού λόμπι και οι δεύτερες σκέψεις ΑνδρουλάκηΒλέπει επενδυτές στην Bank of America ο Πρωθυπουργός

 

Καλημέρα σας,


Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Προφανώς στο επίκεντρο θα βρεθεί η τουρκική προκλητικότητα. Όχι όμως αποκλειστικά. Ο Κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει για μια ακόμη φορά να προσελκύσει επενδύσεις. Χθες , στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στο ότι η κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος για να προσελκύσει επενδύσεις.

***

Η βάση στη Νέα Υόρκη θα στηθεί στα κεντρικά της Bank of America όπου θα συναντήσει εκπροσώπους hedge funds, τραπεζών, ασφαλιστικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο αυτά τα περί προόδου και της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται.

***

Ανησυχούν τα ελληνικά λόμπι

Το ελληνικό λόμπι πάντως όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στο Λονδίνο ασχολείται μονοθεματικά και ανησυχεί για τις τουρκικές προκλήσεις. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν -κατά τα ισραηλινά μέσα- προγραμματίζει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων. Κοινώς, με όλους καλά.

Ο Βορίδης κόβει τον αέρα των ψηφοδελτίων σε όσους δεν παραιτήθηκαν

Μαθαίνω ότι κάποιοι «πονηροί» υπηρετούντες σε θέσεις από τις οποίες θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί εδώ και καιρό αν ήθελαν να είναι στα ψηφοδέλτια έχουν αρχίσει να ψάχνονται για το αν το κώλυμα ισχύει και στις δεύτερες εκλογές. Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ξεκάθαρη άποψη και νομική και πολιτική ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Οπότε άδικα ψάχνονται. Αναφέρομαι σε γενικούς γραμματείς Υπουργείων, εμμίσθους υπαλλήλους φορέων του δημοσίου, μέχρι και σε μέλη ανεξάρτητης αρχής.

Για νέο κύμα κορονοϊού ετοιμάζεται το Υγείας

Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα με τον κορονοϊό. Το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την επέλαση νέου κύματος. Το αποδεικνύει νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη διαβούλευση και παρατείνει όλες τις προθεσμίες που αφορούν στον Covid 19 (εμβολιασμό, πιστοποιητικά, νοσοκομεία, ιατρικό και λοιπό προσωπικό) μέχρι τις 31/12/2022.

Επιχείρηση ασπίδα

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αθήνα επιχειρεί να στήσει έναν επικοινωνιακό μηχανισμό στις Βρυξέλλες ως επιχείρηση ασπίδα -καμία σχέση με τον ΑΣΠΙΔΑ του 1965- στο μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης από ξένα μέσα. Το Μαξίμου είδε κενό και προσπαθεί να το καλύψει με ανθρώπους οι οποίοι ακόμα και από άσχετα πόστα θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις. Εξ ου και οι πολλές δημοσιογραφικές μετακινήσεις στις Βρυξέλλες το τελευταίο διάστημα.

Το τροχαίο και η λιμουζίνα

Συγκάλυψη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τροχαίο ατύχημα στην πίστα του αεροδρομίου «Μακεδονία» με το υπουργικό αυτοκίνητο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και τον τραυματισμό υπαλλήλου της Fraport. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές , δύο(!) λιμουζίνες μπήκαν για να παραλάβουν τον Νίκο Δένδια το περασμένο Σάββατο στην πίστα του αεροδρομίου με τον οδηγό της μιας εξ αυτών να επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο για να πλησιάσει το αεροσκάφος με συνέπεια να χτυπάει υπάλληλο, τον οποίον εκτίναξε και τραυμάτισε σοβαρά.

Κικίλιας: Έχουμε κι άλλα νησιά

Πληροφορούμαι ότι ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας άφησε άριστες εντυπώσεις στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία. Και δεν προσπάθησε να επεκτείνει μόνο την τουριστική περίοδο καλώντας Γερμανούς να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα αλλά και το εύρος των νησιών. Δίνοντας επί της ουσίας συμβουλή σε τουριστικούς πράκτορες και τουρίστες τους είπε ότι τα μικρότερα από τα 124 κατοικημένα νησιά του τουριστικού προορισμού Ελλάδα αξίζουν πολύ μεγαλύτερης προσοχής. Και έφερε ως παράδειγμα τη Σίκινο.

Το σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

Η εξεταστική για τις υποκλοπές μπαίνει στην τελική ευθεία. Το μέγα ερώτημα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποδεχθεί την κλήση από την εξεταστική και θα πάει να καταθέσει κανονικά. Οι εισηγήσεις πάντως που δέχεται είναι να αρνηθεί και να μην καταδεχθεί να καθίσει απέναντι από τους Νεοδημοκράτες βουλευτές.
129 views0 comments
bottom of page