top of page

Σταϊκούρας κατά τραπεζών. Η πρόβλεψη Σκυλακάκη για το τέλος του πολέμου και η έκπληξη ΚαντέρΣταϊκούρας κατά τραπεζών

 

Καλημέρα σας,


Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την πορεία υλοποίησης του εξωδικαστικού μηχανισμού στο πλαίσιο της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Στη συνεδρίαση θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο γενικός διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης της ΤτΕ κ. Σπύρος Παντελιάς και εκπρόσωποι τραπεζών. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα ασκήσει αυστηρή κριτική με στοιχεία στις τράπεζες για τη λειτουργία του εξωδικαστικού. Ενδιαφέρον.

Σκυλακάκης: Μόνο σε ακραία σενάρια θα έχουμε ύφεση το 2023

Δεν γνωρίζω αν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης διαβάζει Sketch , χθες πάντως στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού είπε ό,τι ακριβώς γράψαμε χθες το πρωί. Αιτιολογώντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα περάσει στη ζώνη της ύφεσης το 2023 είπε ότι το πιστεύει καθώς η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις πηγαίνει με συντηρητικές προβλέψεις και πάντα με το κακό σενάριο. Άρα -είπε- θα είμαστε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκτός ακραίων σεναρίων θα παραμείνουμε σε ανάπτυξη.

Το τέλος του πολέμου φέρνει μακροχρόνια ανάπτυξη

Ο Σκυλακάκης πάντως έκανε και μακροοικονομική ανάλυση αποκαλύπτοντας την εκτίμηση της κυβέρνησης για το τι θα συμβεί την επομένη του πολέμου. «Το τέλος του πολέμου -με ήττα της Ρωσίας όπως προέβλεψε- θα ανοίξει μια καινούργια περίοδο διεθνώς και γεωπολιτικά και οικονομικά στην οποία η θέση της Ελλάδας θα είναι πολύ καλύτερη. «Η Ελλάδα είναι σωστά τοποθετημένη για τον επόμενο γεωπολιτικό και οικονομικό κύκλο. Η επιβράδυνση και η ύφεση στην Ευρώπη αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο βραχύβια, διότι θα υπάρχει ένα κρίσιμο γεγονός η άρση του οποίου, θα έχει πολύ μεγάλες ψυχολογικές και πραγματικές οικονομικές επιπτώσεις. Η Ελλάδα όταν θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα θα μπει σε μια μακροχρόνια περίοδο σταθερής ανάπτυξης και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου» είπε.

Στα Δυτικά η Αχτσιόγλου

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δυτικά της Β’ Αθηνών είναι το πιθανότερο να φιλοξενήσει την υποψηφιότητα της πρώην Υπουργού Έφης Αχτσιόγλου. Στην Α’ Αθηνών είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα βόρεια και τα νότια δεν τα γνωρίζει τόσο καλά οπότε πάει δυτικά. Το αποκάλυψε η ίδια χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες , τονίζοντας βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρξει και μια συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για δυνατό δίδυμο Δούρου-Αχτσιόγλου στα δυτικά.

Νέα κλήση σε Δημητριάδη και Κοντολέοντα από ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέα κλήση προς ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόσο προς τον τέως διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και προς τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα για την υπόθεση των υποκλοπών. Το αίτημα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και η σχετική συνεδρίαση αναμένεται εντός Νοεμβρίου.

Η ατάκα Καντέρ για Παναθηναϊκό στη Βουλή

Ο Τούρκος NBAer Ενές Καντέρ εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, όπως πρώτο έγραψε το Sketch συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και νυν διευθύντρια του εκδοτικού οίκου Παπαζήση, ο οποίος έχει εκδώσει βιβλία του Φετουλάχ Γκιουλέν. Μέχρι να φτάσει στο γραφείο του Ν.Ανδρουλάκη είχε δυο συναντήσεις , οι οποίες τον ξάφνιασαν. Αρχικά με με τον βουλευτή της Ν.Δ Μάξιμο Χαρακόπουλο , ο οποίος του μίλησε στα τουρκικά – ο Χαρακόπουλος σπούδασε στην Πόλη- με τον Καντέρ να στριφογυρίζει για να δει ποιος μιλά τουρκικά στην ελληνική Βουλή.

***

Η δεύτερη τυχαία συνάντηση ήταν με δημοσιογράφο- φίλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος βλέποντας τον Καντέρ να κρατά την πράσινη φανέλα των Celtics -δώρο στον Ν.Ανδρουλάκη- του είπε στα αγγλικά. Αρκετά σε θαυμάσαμε με τα πράσινα των Celtics. Ήρθε η ώρα να σε δούμε στα πράσινα του Παναθηναϊκού». Ο Καντέρ ξαφνιάστηκε αλλά απάντησε αυθόρμητα «Φυσικά. Το θέλω πολύ».
117 views0 comments
bottom of page