top of page

Εκλογές με καλό καιρό βλέπει ο «εκλογολόγος» του Μαξίμου. Η δυσάρεστη έκπληξη για δυο ΥπουργούςΚαλημέρα σας,
Εκλογές με καλό καιρό
Ο «εκλογολόγος» του Μαξίμου Θεόδωρος Λιβάνιος πέρασε χθες από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και έβγαλε τις ειδήσεις του. «Ο εκλογικός μηχανισμός λειτουργεί καλύτερα όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει» απάντησε επιβεβαιώνοντας έστω και με αυτό τον χρησμό ότι οι εκλογές «αργούν». Η δεύτερη είδηση αφορά στην απογραφή. Κατά τον Λιβάνιο το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η ΕΛΣΤΑΤ θα έχει οριστικοποιήσει την έκδοση των αποτελεσμάτων της απογραφής. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το αργότερο τέλος Ιανουαρίου θα έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο νέος εκλογικός χάρτης της χώρας. Και ο Λιβάνιος πάντως, όπως και ο Βορίδης δεν συμφώνησε με την άποψη για σαρωτικές αλλαγές στις έδρες.
Η γρίπη αποτρεπτικός παράγοντας για τις πρόωρες εκλογές
Τα περί καλού καιρού πάντως για τη διεξαγωγή των εκλογών φαίνεται πως δεν ειπώθηκαν τυχαία. Ο ισχυρότερος αποτρεπτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου ήταν η γρίπη. Οι προβλέψεις του Υπουργείου Υγείας είναι ότι ο Ιανουάριος θα είναι ο μήνας της μεγάλης έξαρσης για την Ελλάδα . Μιλώντας χθες στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είμαστε ακόμα στην τρίτη εβδομάδα, έχουμε ακόμα τέσσερις για να ολοκληρωθεί ο κύκλος και εκτιμάται ότι η τελευταία εβδομάδα θα είναι η πιο δύσκολη για τα παιδιά.
Εξομάλυνση στα φαρμακεία από Ιανουάριο
Τη δεδομένη χρονική στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις στα φαρμακεία. Για το Υπουργείο Υγείας το μόνο αισιόδοξο είναι ότι την ώρα που στην Ελλάδα η γρίπη θα «χτυπάει κόκκινο» στην υπόλοιπη Ευρώπη θα βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Η εξέλιξη αυτή θα μειώσει τη ζήτηση στις χώρες , όπου τα φάρμακα πωλούνται ακριβότερα και θα διευκολύνει την αύξηση εισαγωγών στη χώρα. Μιλώντας χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου η αγορά στα φαρμακεία θα εξομαλυνθεί και οι ελλείψεις θα μειωθούν.
Χαμηλές οι προσδοκίες για τους αποδήμους
Απογοήτευση πληροφορούμαι ότι επικρατεί στις τάξεις και της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τους απόδημους. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αποκάλυψε ότι οι προσδοκίες του είναι χαμηλές. Δεν μπορώ να πω ότι δεν άφησε και έναν υπαινιγμό ότι κάποιες εκτιμήσεις οι οποίες διαρρέονταν παλαιότερα από το Υπουργείο του περί ενός εκατομμυρίου αποδήμων , οι οποίοι θα εγγραφούν στην πλατφόρμα είναι ανεδαφικές. Σύμφωνα με τον Θ.Λιβάνιο αυτές οι εκτιμήσεις ήταν που έκαναν το μεγαλύτερο κακό στην προσπάθεια.
Δημοσκοπήσεις παντού
Εκτός από τα κόμματα , δημοσκοπήσεις κάνουν και σχεδόν όλοι οι βουλευτές. Η πιο πρόσφατη την οποία πληροφορήθηκα αφορά στη «γαλάζια» Αιτωλοακαρνανία και διεξήχθη από πολύ μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία . Η έκπληξη δεν είναι η πρωτιά του Κώστα Καραγκούνη αλλά η καθαρή δεύτερη θέση του Μάριου Σαλμά, τον οποίον πολύ είχαν ξεγραμμένο. Τρίτος ο Σπήλιος Λιβανός και μετά το χάος. Κι επειδή μετρήθηκε και ο παλαιός Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής μετρήθηκε πάρα πολύ χαμηλά.
Κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μου λένε ότι για δύο μέλη της κυβέρνησης εντός λεκανοπεδίου Αττικής τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Ο πρώτος κινδυνεύει να μην εκλεγεί καν, ο δεύτερος κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση στην περιφέρειά του.
Ο κέρβερος Διονύσης Χατζηδάκης
Κακό μπελά στο πρόσωπο του Ναυάρχου και βουλευτή της Ν.Δ Διονύση Χατζηδάκη έχει βρει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Όποτε βλέπει κάποιον να μιλά με δημοσιογράφους τρέχει και τον απομακρύνει. Έτσι και χθες όταν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής ρώτησαν τον Υπουργό Άμυνας για τα τυπικά, ο Χατζηδάκης του φώναξε: «Δεν θα πεις κουβέντα. Είναι όλα απόρρητα. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό». Τι να κάνει κι ο Παναγιωτόπουλος μπήκε στο αυτοκίνητο κι έφυγε.


48 views0 comments
bottom of page