top of page

Σύσκεψη για την Κιβωτό στο Μαξίμου. Οι 951 λέξεις Μητσοτάκη και o διαδικτυακός πόλεμος για ΚαραμανλήΚαλημέρα σας,

Έκτακτη σύσκεψη για την Κιβωτό

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με θέμα τα καταγγελίες κατά του π.Αντωνίου της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και γενικότερα για τις προνοιακές δομές . Το θέμα δεν είναι εύκολο. Από τη μία οι καταγγελίες και από την άλλη τα εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Αφήστε που χιλιάδες πολίτες έχουν κάνει δωρεές στην Κιβωτό και βρίσκονται τώρα σε σοκ.

Οι 951 λέξεις του Μητσοτάκη

Ανάρτηση στο Facebook με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε χθες o Πρωθυπουργός. Κι αυτό γιατί -όπως ανέφερε- στη συζήτηση με τους συνεργάτες του διαπίστωσαν πόσο δύσκολο είναι να προβληθεί το κυβερνητικό έργο στους πολίτες, οι οποίοι έχουν άγχη, δουλειές, προβληματισμούς , άλλες έννοιες και καθόλου χρόνο. Το έκανε ο ίδιος με μια μακροσκελή ανάρτηση 951 λέξεων. Τώρα ποιος μπήκε στον κόπο να διαβάσει ανάρτηση κοντά 1.000 λέξεων θα σας γελάσω.

Ζητούν επιπλέον όπλα οι σύμμαχοι

Πέρασε στα ψιλά την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικου Παναγιωτόπουλου σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν. Κακώς πέρασε στα ψιλά. Οι σύμμαχοι όπως κάνουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα ζήτησαν από την Ελλάδα να συνδράμει με περισσότερα όπλα τη μάχη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας διαψεύδοντας έτσι σενάρια που ήθελαν τη Δύση να εγκαταλείπει την Ουκρανία.

Πως θα τελειώσει ο πόλεμος;

Εννέα μήνες έπειτα από τη ρωσική εισβολή όλοι αναρωτιούνται πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Ουκρανός αξιωματούχος εκτίμησε πρόσφατα ότι μέχρι την άνοιξη ο πόλεμος θα έχει τελειώσει, το θέμα όμως είναι και πως. Σε συνέχεια του νέου αιτήματος των συμμάχων για στρατιωτική συνδρομή, ήρθε το δημοσίευμα του Spiegel με την απόρρητη έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, για προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας σύγκρουσης με τη Ρωσία σε περίπτωση που ο πόλεμος γενικευτεί.

***

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα το Γαλλικό Γενικό Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της «σημαντικότερης στρατιωτικής άσκησης» από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, υπό την ονομασία Αrion. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Monde την άνοιξη του 2023, περίπου 20.000 στρατιώτες από τη Γαλλία και τις συμμαχικές χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Βέλγιο, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.λπ.) θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικούς ελιγμούς, με σκοπό την προσομοίωση μιας «μείζονος σύγκρουσης» με έναν κρατικό αντίπαλο. Γενικώς αρχίζει να μυρίζει γενικευμένη σύγκρουση.

Σιωπή με νόημα από τον Καραμανλή

Χθες το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη στη Λάρισα. Ο Καραμανλής δεν μίλησε . Ακόμα και η σιωπή όμως είχε μηνύματα. Όπως όταν μέσω νοήματος έδωσε το ελεύθερο στον συγγραφέα να αποκαλύψει τι του είπε σε σχέση με τις υποκλοπές «Εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες».

***

Δύο πράγματα έμαθα. Η αίθουσα -μία από τις μεγαλύτερες της Λάρισας- γέμισε ασφυκτικά έστω και με κόσμο μεγάλης ηλικίας. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η επίσκεψη Καραμανλή και ειδικά όσα ακούστηκαν στην παρουσίαση προκάλεσαν διαδικτυακό πόλεμο μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών στην πόλη.

Η διπλωματία του ποδοσφαίρου

Από αύριο μεγάλη κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τους Ν. Δένδια , Μ.Βαρβιτσιώτη και Ν.Παναγιωτόπουλο ταξιδεύει στην Αίγυπτο για την υπογραφή Συμφωνία Έρευνας και Διάσωσης στα όρια της διακηρυγμένης ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου. Η Αθήνα δίνει μεγάλη μάχη για να διατηρήσει τον δεσμό με την Αίγυπτο. Το αναφέρω ειδικά, καθώς χθες το βράδυ πριν από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ είχαν την πρώτη τους συνάντηση ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σίσι. Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να απλώσει χείρα και στην Αίγυπτο.
85 views0 comments
bottom of page