top of page

Τι δείχνουν οι πρώτες μετά Καϊλή δημοσκοπήσεις. Ο Τσίπρας σπρώχνει Βαρουφάκη εκτός ΒουλήςΚαλημέρα σας,
Μετά Καϊλή δημοσκοπήσεις
Χθες είδαν το φως, οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την υπόθεση Qatargate. Μία της Pulse για τον ΣΚΑΙ και μία της Interview. Εντυπωσιακή η σύγκλισή τους.Όπως αναμενόταν το ΠΑΣΟΚ πιέζεται πάρα πολύ από την εμπλοκή της κ. Καϊλή. Ήδη φάνηκε η απώλεια μιας μονάδας , η οποία σε τέτοια επίπεδα μόνο αμελητέα δεν είναι. Σχεδόν το 10% του ποσοστού. Και πάλι δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό το ποσοστό φαίνεται να πηγαίνει κατευθείαν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά τα ζόρια των παρακολουθήσεων τσίμπησε μια μονάδα και έφτασε περίπου στο 34% περίπου οκτώ μονάδες μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι μέχρι και το Σάββατο όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές πίεζαν για εκλογές με το επιχείρημα ότι «κάθε μήνα χάνουμε και μια μονάδα».
Μεταγραφές
Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο. Είναι και στην πολιτική. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την ένταξη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το ΜεΡΑ25. Οι πληροφορίες λένε ότι έρχεται κι άλλη μεταγραφή από την ομάδα των ανεξαρτήτων και συγκεκριμένα της Φωτεινής Μπακαδήμα , επίσης ανεξαρτητοποιηθείσας από το ΜεΡΑ25. Η μεταγραφή της Μπακαδήμα αν γίνει δεν θα είναι τυχαία. Πρόκειται για μια εκ των πλέον στενών συνεργατιδών του Γιάνη Βαρουφάκη από την εποχή του Υπουργείου Οικονομικών.
Πιέζει τον Βαρουφάκη κάτω από το 3%
Με τον Γιάνη Βαρουφάκη να πιέζει συνεχώς εξ αριστερών τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας με τις μεταγραφές θέλει να στείλει μήνυμα ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες και κάλλιστα οι ψηφοφόροι Βαρουφάκη μπορούν να επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως που επί της ουσίας πράττει είναι να σπρώχνει τον Βαρουφάκη κάτω από το πλαφόν του 3%. Είναι λίγο περίεργο. Χωρίς Βαρουφάκη στη Βουλή οι πιθανοί εταίροι σχεδόν εξαφανίζονται.
Η ιστορία έχει δείξει ότι για τα μικρά κόμματα όταν αρχίζει το δέντρο να φυλλοροεί η έξοδος από τη Βουλή στις επόμενες εκλογές είναι μονόδρομος. ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΑΡ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝ.ΕΛ είναι μόνο τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.
Σύσσωμη η κοσμική Αθήνα στον Κικίλια
Σε προεκλογική εκστρατεία του Βασίλη Κικίλια εξελίχθηκε χθες η εκδήλωση στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Πρωθυπουργός για τον τουρισμό. Όπως μου μεταφέρθηκε ο Κικίλιας έκανε επίδειξη δύναμης. Όχι μόνο για την απίστευτη κοσμοσυρροή αλλά και για το προφίλ του ακροατηρίου. Σύσσωμη η κοσμική Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός πάντως αναφερόμενος στους φορείς του τουρισμού μίλησε μεν για μεγάλη επιτυχία , απηύθυνε δε έκκληση για μπόνους στους εργαζομένους ώστε να λαβουν κι αυτοί μέρισμα από την επιτυχία.
Μιας και αναφέρθηκα στον τουρισμό, να σας πω ότι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και συμφώνησαν να δώσει την κομματική μάχη από το κόμμα και όχι από τα ψηφοδέλτια.
Η Σπυράκη επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση
Πληροφορήθηκα ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης οι «σίγουροι» υποψήφιοι έκαναν πάρτι με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη. Τη θεωρούσαν αστάθμητο παράγοντα και δεν μπορούσαν να τη «μετρήσουν», οπότε η αποπομπή της έστω και έτσι από τα ψηφοδέλτια ήρθε ως μάννα εξ ουρανού. Η κα Σπυράκη τώρα προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση μήπως και προλάβει τις εθνικές εκλογές. Χθες κατέβαλε μάλιστα ποσό ύψους περίπου 21.000 ευρώ στο ταμείο του Ευρωκοινοβουλίου για να καλυφθεί η διαφορά . Άπαξ και το θέμα όμως έφτασε στον γενικό εισαγγελέα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τελειώσει γρήγορα η υπόθεση. Ούτε αν είναι απλώς θέμα οικονομικές διαφοράς.
Ο Μανιάτης διαψεύδει σενάρια Περιφέρειας
Σενάρια περί υποψηφιότητας του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά Γιάννη Μανιάτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσε πρόσφατος δείπνος του με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται ότι προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα κέρδιζε άνετα. Ο ίδιος πάντως το διαψεύδει κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ρυθμίσει τη ζωή του με το πανεπιστήμιο, περνάει μια χαρά και δεν το χαλάει για κανέναν και για τίποτα.


50 views0 comments
bottom of page