top of page

Εκτός ψηφοδελτίων λόγω παρακολουθήσεων ο Καραμανλής. Ο καραμανλικός Κικίλιας

Καλημέρα σας,
Εικόνα 2019 δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Αυτό που συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις είναι εντυπωσιακό. Τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 και όλα δείχνουν σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε. Όποιος παρακολουθεί τη χρονική ακολουθία των ευρημάτων – αν εξαιρέσει το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι και το μοναδικό κόμμα με αλλαγή στην ηγεσία- διαπιστώνει εκπληκτικές ομοιότητες στα ευρήματα.
Νέες δημοσκοπήσεις
Χθες η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το “The Toc” έδειξε εικόνα για την οποία σας είχαμε προϊδεάσει προ εβδομάδας ότι υπάρχει στο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες. Η Νέα Δημοκρατία στο 34,2% , ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,3%.
Αλλά και η δημοσκόπηση της ALCO για τον ALPHA δεν είναι μακριά. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%. Θα πει κανείς τι σχέση έχει το 34% ή ακόμα περισσότερο το 32% με το 40% της Ν.Δ και το σχεδόν 32% του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
***
Πρώτον , αμφότερες οι δημοσκοπήσεις εμφάνισαν μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων , άνω του 10% το οποίο στο τέλος παραδοσιακά καταλήγει στα μεγάλα κόμματα. Η Opinion Poll με αναγωγή και αναλογική ενσωμάτωση των αναποφασίστων έδωσε στη Νέα Δημοκρατία 37% στην πρώτη κάλπη και κοντά στο 42% στη δεύτερη με σύνολο βουλευτών γύρω στους 164. Ακόμα περισσότερους δηλαδή από αυτούς που είχε το 2019. Δεύτερον ακόμα είμαστε σε περίοδο που δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές, οπότε οι συσπειρώσεις και τα ποσοστά θα αυξηθούν.
***
Επισημαίνω δύο στοιχεία: α) ακόμα και τώρα οι δημοσκοπήσεις μετρούν το κόμμα Κασιδιάρη , η τύχη του οποίου στις εκλογές είναι αμφίβολη. Είναι κρίσιμο που θα καταλήξει αυτό το 3%, β) αμφότερες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν το ΜεΡΑ25 κάτω από το 3%. Τυχόν αποτυχία Βαρουφάκη να μπει στη Βουλή θα παίξει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις και στον αριθμό των εδρών των υπολοίπων. Άλλο εξακομματική Βουλή, άλλο πεντακομματική.
Ταύτιση Γιώργου Παπανδρέου -Βενιζέλου
Καλά πληροφορημένη πηγή στα πασοκικά μου έλεγε χθες ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σύγκλιση απόψεων Βενιζέλου -Γιώργου Παπανδρέου για την τύχη του χώρου. Και οι δύο έχουν ξεκαθαρίσει στέλνοντας σαφή μηνύματα στον Ανδρουλάκη πως δεν τους ενδιαφέρουν πλέον τα αξιώματα οπότε δεν έχει να φοβάται τίποτα. Και οι δυο θεωρούν ότι δεν γίνεται να αφεθεί ο Μητσοτάκης ελεύθερος να αλώσει τον χώρο. Το εκπληκτικό είναι ότι οι δυο -σύμφωνα με την πηγή μου- συμφωνούν χωρίς να έχουν μιλήσει.
Υγιής και υποψήφιος ξανά ο Χατζηδάκης
Την εκ νέου υποψηφιότητά του στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Διονύσης Χατζηδάκης. Εν προκειμένω πάντως, τα ευχάριστα που μοιράστηκε ο Ναύαρχος με τους φίλους του δεν αφορούν στα πολιτικά. Με χθεσινή του ανάρτηση ο Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι μετά τον ετήσιο προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο και από μια σειρά ειδικών λεπτομερών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επί μία εβδομάδα διαπιστώθηκε η πλήρης ίαση του οργανισμού του. «Είμαι όρθιος, δυνατός και θα συμμετάσχω στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νότιο Τομέα» έγραψε χθες.
68 views0 comments
bottom of page