top of page

Άγρια κόντρα στο υπουργικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό. Το τρολάρισμα Μητσοτάκη στον ΜηταράκηΚαλημέρα σας,
Άγρια κόντρα στο υπουργικό για το μεταναστευτικό
Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά χθες στο υπουργικό συμβούλιο για τον Νότη Μηταράκη. Ο Υπουργός Μετανάστευσης επεχείρησε να παρουσιάσει τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης . Μόνο που δεν είχε συνεννοηθεί με κανέναν εκ των συναρμοδίων Υπουργών με αποτέλεσμα να γίνει «Κούγκι». Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι θεωρεί τρελό για ένα θέμα που έχει σχέση με τις βίζες , ο Μηταράκης να μην έχε ερωτήσει το αρμόδιο ΥΠΕΞ.
Βαρβιτσιώτης και Βορίδης κατά Μηταράκη
Ο Μηταράκης απάντησε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το ότι το ΥΠΕΞ δεν στηρίζει τη συμφωνία του με το Μπαγκλαντές για τους εργάτες γης και ο Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι δεν φταίει το ΥΠΕΞ που η συμφωνία δεν είναι εφαρμόσιμη. Σε αυτό το όμορφο κλίμα ο Βορίδης έγινε «κόκκινος» από τα νεύρα όταν άκουσε από τον Μηταράκη ότι θα δώσει τη λήψη βιομετρικών δεδομένων σε ιδιώτη. «Τι θέλετε; Να ακυρώσω τον διαγωνισμό;» απάντησε με ένταση ο Μηταράκης και κάπου εκεί ο Μητσοτάκης που κατάλαβε ότι η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, ανέλαβε πυροσβεστικό ρόλο ζητώντας συνεργασία όλων των Υπουργείων. Πέταξε και ένα «ούτως ή άλλως δεν το βλέπω να το προλαβαίνουμε μέχρι τις κάλπες το συγκεκριμένο.
Τρολάρισμα στον Νότη
Χαλαρό πληροφορήθηκα ότι ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός είχε όρεξη για πείραγμα και αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες με το πρόσωπό του. «Στολίσαμε κι εμείς εδώ, όχι βέβαια τόσο πρωτότυπα όπως ο Νότης στο Υπουργείο» είπε ο Κ.Μητσοτάκης και έπεσε γέλιο. Άχτι τον έχει. Και την άλλη φορά με τη συμμετοχή στο σήριαλ είχε πέσει τρομερό τρολάρισμα.
Γαλάζιος εμφύλιος και στη Βουλή
Στη Βουλή το κλίμα δεν ήταν τόσο ευχάριστο για τη Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έκανε το λάθος να απαντήσει περιπαικτικά στους βουλευτές Βλάχο και Μαντά οι οποίοι εξέφρασαν ένσταση με διάταξη νομοσχεδίου για την εκτός σχεδίου δόμηση. Του «όρμηξαν» και οι δύο στα υπουργικά φωνάζοντας: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Τιμωρείς τον κόσμο για την ανικανότητα του Υπουργείου» άρχισαν να του φωνάζουν επειδή το Υπουργείο δεν ετοίμασε τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσίμπησε και κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας όμως και οι δύο βουλευτές υπερψήφισαν.
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αυτά τα φαινόμενα θα πληθαίνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα μετά το επεισόδιο με τον Σκρέκα, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ Περικλής Μαντάς επανήλθε και τα έβαλε δημοσίως με τη Μίνα Γκάγκα για την κατάσταση των δομών υγείας στη Μεσσηνία.

Προβληματισμός
Χθες προβλέψαμε τη μεταγραφή Μπακαδήμα στον ΣΥΡΙΖΑ και πριν περάσουν λίγες ώρες η στήλη επιβεβαιώθηκε. Ο μεταγραφικός οίστρος του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί πάντως και μια συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη σκοπιμότητα. Ο προβληματισμός χθες για το κατά πόσο το ΜεΡΑ προσεγγίζεται ή απομακρύνεται με τέτοιες κινήσεις ήταν μεγάλος. Αφήστε δε που την επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να είναι στη Βουλή ούτε η Αδαμοπούλου ούτε η Μπακαδήμα. Η πρώτη έχει να τα βάλει Με Φίλη, Βούτση, ΤΖανακόπουλο και Ηλιόπουλο στην Α΄ Αθηνών, η δεύτερη με Νίνα Κασιμάτη, Ραγκούση και Αλεξιάδη στη Β’ Πειραιώς. Πολύ χλωμές.

«Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ στο market pass
O ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν υπερψήφισε στη Βουλή την τροπολογία για το market pass. Επικαλέστηκε τη φορολόγηση των διυλιστηρίων με το χαμηλότερο προτεινόμενο συντελεστή από την ΕΕ (33%) , η οποία προβλεπόταν στην ίδια τροπολογία και κατέληξε στο να δηλώσει «παρών». Μία ημέρα νωρίτερα είχε καταψηφίσει και το Πρόγραμμα Στέγη. Γενικώς στον δρόμο προς τις εκλογές κανένας δεν θα θέλει να μοιράζεται με την κυβέρνηση ούτε τον πυρετό του.


46 views0 comments
bottom of page